Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζενίτ – Ολυμπιακός 84-78: Δεν τα κατάφερε στη Ρωσία

Ζενίτ – Ολυμπιακός 84-78: Δεν τα κατάφερε στη Ρωσία

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, καθώς ηττήθηκε από τη Ζενίτ με 84-78. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλή εικόνα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, και έφυγαν με άδειες τις αποσκευές τους.

Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στην άμυνα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 7-2. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, γρήγορα ισορρόπησε το παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή τον Τόμας Ουόκαπ, που σημείωσε 10 πόντους, έφερε το ματς στα ίσια (12-12). Η Ζενίτ, όμως, ήταν ζεστή έξω από τη γραμμή του τριπόντου και με ακόμη ένα εύστοχο σουτ ανέκτησε τα ηνία του σκορ (15-12).

Ο Φράνκαπ έκανε όργια στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και έφτασε γρήγορα τους 8 πόντους δίχως να χάσει σουτ (20-12). Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν και αυτός σε καλό βράδυ έξω από τη γραμμή του τριπόντου και με δύο συνεχόμενα από Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ μάζεψε τη διαφορά (20-18). O εντυπωσιακός Ουόκαπ συνέχισε το ρεσιτάλ και με ακόμη ένα καλάθι έφερε το ματς στα ίσια (20-20). Οι Ρώσοι, πάντως, είχαν τις απαντήσεις και ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο μπροστά με τρεις πόντους (25-22).

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου και έμεινε χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά (29-22). Το ρόδι έσπασε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο και ξεκόλλησε τους ερυθρόλευκους (29-25). O Xασάν Μάρτινς πρόσφερε πολύτιμες λύσεις επιθετικά και κράταγε τους ερυθρόλευκους κοντά στο σκορ (35-32). Η Ζενίτ συνέχισε να έχει τον έλεγχο στην αναμέτρηση και με πρωταγωνιστές Φράνκαμπ και Κουζμίνσκας κράταγε σε απόσταση τον Ολυμπιακό (43-34).

Οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά έβγαλαν αντίδραση και με ένα μικρό σερί μείωσαν ξανά στους τέσσερις (43-39). Ο Φράνκαμπ, όμως, παρέμεινε πληγή για την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου ήταν εντυπωσιακός και με 4/4 τρίποντα και 16 πόντους ηγούνταν των Ρώσων. (49-41). Το ημίχρονο έκλεισε με ένα εντυπωσιακό coast to coast κάρφωμα από τον Σακίλ ΜακΚίσικ (49-43).

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στην άμυνα τους στο δεύτερο μέρος, αλλά η Ζενίτ συνέχισε να έχει το προβάδισμα (51-45). O Oλυμπιακός προσπαθούσε για την ανατροπή, αλλά η αστοχία του στην επίθεση δεν του το επέτρεπε (58-51). Ο Ντόρσεϊ με ένα μεγάλο τρίποντο στον αιφνιδιασμό έδωσε μεγάλη ανάσα στους ερυθρόλευκους (58-54). Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική στο τρίτο δεκάλεπτο και εγκλώβισε τους Ρώσους. Οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα τους, αλλά οι ερυθρόλευκοι έδειχναν ικανοί για την ανατροπή και τη νίκη (58-57).

Ο Μπάρον ξύπνησε στην τελευταία περίοδο και με ένα μικρό κρεσέντο έδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα του (65-59). Ο Ουόκαπ πέτυχε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο και έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό (67-62). Ο Λόιντ, όμως, είχε τις απαντήσεις και έδωσε και πάλι μεγάλο προβάδισμα στους γηπεδούχους (72-64). Ο Ολυμπιακός δεν είχε απαντήσεις στην άμυνα και η Ζενίτ διατηρούσε τα ηνία του σκορ (76-71).

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Ζενίτ τελικά κέρδισε τον Ολυμπιακό με 84-78.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 49-43, 58-57, 84-78

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…