Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός: Με στόχο το διπλό στην Μόσχα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός: Με στόχο το διπλό στην Μόσχα

ΤΣΣΚΑ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Για τους «Ερυθρόλευκους» είναι ένα κλικ δυσκολότερο. Δοκιμάζεται απέναντι σε μια ομάδα η οποία βρίσκεται σταθερά ψηλά κάθε χρόνο στην διοργάνωση.

Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στο 3-1 αυτήν την στιγμή μετά την παρέλευση των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών. Και οι δύο ομάδες έχουν ισχυρό κίνητρο από αυτό το παιχνίδι. Αφ’ενός η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη για ένα δυνατό πλασάρισμα στα πλέι-οφ και αφ’ετέρου ο Ολυμπιακός προκειμένου να παραμείνει εντός των στόχων που έχει θέσει. Λαμβάνοντας υπ’οψιν την εμφάνιση των Πειραιωτών στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα προκειμένου να περάσουν αλώβητοι από την Μόσχα.

Ωστόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παρατάσσεται αποδεκατισμένη καθώς απουσιάζουν τρία πολύ βασικά της αστέρια. Νίκολα Μιλουτίνοφ και Τορνίκε Σενγκέλια βρίσκονται εκτός λόγω τραυματισμού, καθώς και το νέο της απόκτημα Κένεθ Φαρίντ. Παρόλα αυτά, τα κενά αυτά θα καλυφθούν με την παρουσία των Κλάιμπερν, Σβέντ, Φόιγκτμαν, Λούντμπεργκ και Χάκετ.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός κατεβαίνει στην Μόσχα «καθαρός». Η αποστολή της ομάδας έφτασε στην Ρωσία το απόγευμα της Πέμπτης (22/10). Οι Ρώσοι μέχρι στιγμής έχουν την τέταρτη καλύτερη επίθεση στην διοργάνωση με μέσο όρο 82,3 πόντους ανά παιχνίδι. Παρόλα αυτά το πρόβλημα βρίσκεται στην άμυνα καθώς δέχεται 80,8 πόντους, τρίτη χειρότερη άμυνα στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός, από την άλλη φαίνεται πως έχει λύσει τα αμυντικά του προβλήματα δεχόμενος μόλις 63,2 πόντους ανά παιχνίδι. Ωστόσο η απόδοση στα τρίποντα ίσως κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης.

Διαιτητές του παιχνιδιού θα είναι οι Ιερεθουέλο (Ισπανία). Μαζί του θα βρίσκονται οι Χορντόφ (Κροατία) και  Ζαμοΐσκι (Πολωνία).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…