Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Το buzzer του Κώστα Σλούκα μπήκε στη… Βαρκελώνη

Το buzzer του Κώστα Σλούκα μπήκε στη… Βαρκελώνη

Σλούκας Buzzer

Όταν τελειώνει ένα ματς με buzzer beater, η γεύση που μένει είναι μοναδική. Είναι σχεδόν λυτρωτικό. Είναι κάτι που συζητάς φεύγοντας από το γήπεδο, την άλλη μέρα με τους κολλητούς σου. Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φενέρμπαχτσε χάρη στο καλάθι του Κώστα Σλούκα. Αλλά ήταν μόνο αυτό; Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» δεν υπέγραψε απλά τη νίκη της ομάδας του. Ήταν αυτός που αποφάσισε για τον νικητή…

Στην τελευταία περίοδο, που ξεκίνησε με το ταμπλό να δείχνει 55-53, η μπάλα ζύγιζε… έναν τόνο. Ο Ολυμπιακός σκόραρε με 2/3 βολές του ΜακΚίσικ (57-58) και με 2/2 βολές του Λαρεντζάκη (59-60). Το ρολόι έδειχνε 5.46’’ πριν τη λήξη του αγώνα. Από εκεί και πέρα, «μιλούσε» μόνο ο Σλούκας.

Καλάθι και φάουλ, τρίποντο, δίποντο (buzzer) κι… άντε γειά. Ο διεθνής πόιντ γκαρντ αποφάσισε για την τύχη του αγώνα, πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του, αλλά κυρίως πήρε την ευθύνη. Ήταν η στιγμή που… όλοι κρύφτηκαν. Η στιγμή που έτρεμαν στον Ολυμπιακό, από την ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης έριξε τους τίτλους τέλους. Όσο ήταν εκείνος στο παρκέ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σημείο αναφοράς. Στη νέα εποχή, ποιος; Μα φυσικά ο Σλούκας.

Οι βάσεις μπήκαν στη Βαρκελώνη

Γυρίστε λίγο πίσω τον χρόνο. Στις 13 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα. Στη Βαρκελώνη ο Κώστας Σλούκας πήρε την ευθύνη κι αστόχησε. Πολλοί μίλησαν για υπερβολή, ότι είχε καλύτερες επιλογές. Εμείς γράψαμε πως «ο Ολυμπιακός έχασε όπως… έπρεπε να χάσει».

Στην ουσία περιγράψαμε το χθεσινό buzzer του υπαρχηγού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μοιράσει με ιδανικό τρόπο τους ρόλους. Καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει και πού βρίσκεται. Όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια. Ο Σλούκας επαναπατρίστηκε για να είναι ηγέτης και κάνει αυτό που κάνει ένας ηγέτης: Βγαίνει μπροστά στα δύσκολα.

Αυτονόητο ότι θα χάνει με τον Σλούκα, όπως και θα κερδίζει με τον Σλούκα ο Ολυμπιακός. Σημαντικό είναι να ξέρουν οι συμπαίκτες του, ότι δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη. Γι’ αυτό κι ο κόουτς Μπαρτζώκας φροντίζει να τελειώνει τα ματς με τον διεθνή πόιντ γκαρντ στην πεντάδα. Γιατί ξέρει, γιατί έχει επιλέξει.

Αντί επιλόγου: Ο Ολυμπιακός μετρά πέντε νίκες. Έχει (για την ώρα) απόρθητο κάστρο το ΣΕΦ. Δεν παίζει ΤΟ μπάσκετ. Κερδίζει ακόμα κι όταν δεν είναι καλός. Αυτό είναι δυο φορές καλύτερο, από το να ήταν σε σούπερ φόρμα.

Υ.Γ.: Δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν, επτά αγωνιστικές μετά το πρώτο τζάμπολ, να συμφωνούμε όλοι πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 100% στις μεταγραφικές τους επιλογές. Φαλ, Ουόκαπ και Ντόρσεϊ έχουν ξεκινήσει ήδη και… βγάζουν τα λεφτά τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…