Κεντρική Basket League Άρης Ταπούτος: «Έπεσαν στην παγίδα μας»

Ταπούτος: «Έπεσαν στην παγίδα μας»

TAPOUTOS 820x490 1

Ο τιμ μάνατζερ της ομάδας του Άρη, Χρήστος Ταπούτος, έκανε δηλώσεις στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης, Metropolis 95.5.

Εκεί, το στέλεχος των «κίτρινων», τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός έπεσε στην παγίδα του Άρη. Ακόμα, όπως είπε τέτοιες νίκες δεν επιτυγχάνονται ούτε εύκολα, ούτε συχνά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ταπούτος:

«Ήταν κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στο μπάσκετ. Στην αρχή μπήκαμε σοβαρά αλλά στη συνέχεια αιφνιδιαστήκαμε και από το +3 η διαφορά πήγε στο -10. Εκεί είναι λογικό να απογοητευτείς. Είπαμε, όμως, ότι θα έπρεπε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας που βασίζεται στην πολύ δυνατή και σκληρή άμυνα και το γρήγορο μπάσκετ μπροστά»

«Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε διαφορά στα ριμπάουντ, αλλά μετά το ισορροπήσαμε. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ. Επίσης, είχαμε καλή δημιουργία στο δεύτερο ημίχρονο. Το κλειδί ήταν η άμυνα που θα αποσυντονίσει τον αντίπαλο και νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έπεσε στην παγίδα μας. Από εκεί και πέρα παίξαμε αυτό που σχεδιάζαμε και τα παιδιά ήταν απόλυτα προσηλωμένα σε αυτό που είχαμε πει».

«Η εικόνα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ελκυστική. Φέτος κάναμε στοχευμένες κινήσεις και προσπαθούμε να παίξουμε το στυλ που θέλει ο κόουτς. Μέχρι στιγμής παρουσιάζουμε αρκετά καλό πρόσωπο. Από το πρώτο φιλικό βγάζαμε ενέργεια στην άμυνα και μπροστά στόχος είναι να παίζουμε πιο ελεύθερα. Τα παιδιά φέτος είναι και πολύ καλοί χαρακτήρες».

«Άσχετα από το πρόσωπο που θα έχει η ομάδα εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τους παίκτες σε αυτό το επίπεδο, να είναι προσγειωμένοι. Τους έχω δείξει σε βιντεάκια την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο Παλέ. Δεν βλέπουμε μακριά, κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Εμάς στόχος μας είναι να δουλεύουμε και δεν κοιτάμε τι θα συμβεί με τις ποινές»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

BCL: Το πρόγραμμα του Final Four

Το πρόγραμμα του Final Four του BCL. Το Περιστέρι εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Final Fo…