Κεντρική Basket League Τα Ολυμπιακός-ΑΕΚ, έχουν κάτι από τα παλια

Τα Ολυμπιακός-ΑΕΚ, έχουν κάτι από τα παλια

Olympiakos AEK

Παίζουν ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ; Τι θυμήθηκα πάλι; Δηλαδή αυτό κάποτε που λέτε, δεν ήταν παιχνίδι. Κόλαση ήταν!

Ναι, μπορεί να μην είναι το ντέρμπι της χώρας, όπως τα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και τα Άρης-ΠΑΟΚ, ήταν όμως ΜΑΤΣΑΡΕΣ.

Αναγκαστικά θα σας γυρίσω λιγάκι πίσω. Τότε, στη δεκαετία του ’90 αλλά και μέχρι το 2005 περίπου, ήταν και οι δυο ομάδες πολύ δυνατές αγωνιστικά και διοικητικά.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατακτήσει 5 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ελλάδας συνολικά. Ακόμα, το 1997 κατέκτησαν και την πρώτη τους Ευρωλίγκα, υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Από την άλλη η ΑΕΚ, κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2002, ενώ ήταν φιναλίστ άλλες τρεις φορές. Ακόμα, κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας δυο φορές και μάλιστα buck to buck απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τέλος, ήταν φιναλίστ σε τρεις ακόμα τελικούς.

Μπορεί ο συνολικός αριθμός των 97 νικών του Ολυμπιακού έναντι των 43 της ΑΕΚ, να τρομάζει. Ωστόσο, η «Ένωση» έχει πληγώσει τους Πειραιώτες ανεπανόρθωτα.

Το «κιτρινόμαυρο» έπος του 2002 είχε Σέρβικη υπογραφή

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2001-2002 ήταν απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Οι «ερυθρόλευκοι» του Λευτέρη Σούμποντιτς, ξεκίνησαν πολύ καλά, κάνοντας το μπρέικ στην έδρα της ΑΕΚ με 82-74. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες επιβάλλονται στο ΣΕΦ με 75-70, κάνοντας το 2-0 στη σειρά των τελικών.

Δυο νίκες συναπτές και η αυτοπεποίθηση σε υψηλά επίπεδα! Και; Ο Ντράγκαν Σάκοτα και η ΑΕΚ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Η «ομάδα της προσφυγιάς» νικά τους τρεις επόμενους συγκλονιστικούς αγώνες και κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδας, αφήνοντας τον Ολυμπιακό, με την παρηγοριά του Κυπέλλου.

Εκείνους τους τελικούς τους παρακολούθησα με την οικογένεια μου. Ο αείμνηστος θείος μου, φανατικός Παναθηναϊκός, άλλο που δεν ήθελε. Καταλαβαίνετε…

Κλάμα εγώ, «πείραγμα» αυτός στο 15χρονο ανηψάκι.

Άλλη πληγή που έχει αφήσει η ΑΕΚ στον Ολυμπιακό είναι ο τελικός Κυπέλλου το 2018. Βλέπετε, ήταν η χρονιά της «Ένωσης» καθώς πήρε και το Ευρωπαϊκό της FIBA τότε.

Αναρίθμητες ιστορίες μπορούν να ειπωθούν, ωστόσο αυτό που μένει είναι το βασικό. Το μπάσκετ είναι χαρά, είναι το πιο συγκλονιστικό άθλημα, προσφέροντας εναλλαγή συναισθημάτων εκατέρωθεν.

Τα Ολυμπιακός-ΑΕΚ της ζωής μας, έχουν ιδιαίτερο χρώμα…Μπορεί η «Ένωση» να μην έχει το παλαιότερο στάτους, ωστόσο παραμένει μια ιστορική ομάδα και μια σεβάσμια αντίπαλος των «ερυθρολεύκων».

Περισσότερα αριθμητικά στοιχεία για το παιχνίδι μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Καλή θέαση! Ο overfm.gr 104.9 και ο ALPHA 9.89FM, θα είναι εκεί να σας δώσουν το πλούσιο ρεπορτάζ και την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…