Κεντρική Γυναίκες Σταμολάμπρου: «Βγάλαμε πολύ ενέργεια» [vid]

Σταμολάμπρου: «Βγάλαμε πολύ ενέργεια» [vid]

8888 jpg

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου πραγματοποίησε μια ακόμα ηγετική εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα» κόντρα στη Μπιντγκόζ. Η γκαρντ του Ολυμπιακού, έβαλε 19 πόντους, ευστοχώντας σε 3/4 τρίποντα. Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα δημιουργική μοιράζοντας 7 ασίστ.

Αμέσως μετά τον αγώνα, η Σταμολάμπρου, μίλησε στον overfm.gr, που είχε πλήρη κάλυψη του ματς μέσα από το ΣΕΦ. Η Ελληνίδα γκαρντ, τόνισε ότι οι παίκτριες του Ολυμπιακού, πίεσαν τη μπάλα και με την καλή τους άμυνα «χάλασαν» το μυαλό των φιλοξενούμενων.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι στόχος του Ολυμπιακού στην Ελλάδα είναι η κατάκτηση του νταμπλ, σε ένα -όπως είπε- πολύ πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον σε σχέση με πέρσι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Σταμολάμπρου στον overfm.gr:

Για το παιχνίδι κόντρα στη Μπιντγκόζ είπε: «Επιστρέψαμε στην Ευρώπη μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω covid, επιστρέψαμε  στο ΣΕΦ που είναι το σπίτι μας.

Επέστρεψε και ο κόσμος στην κερκίδα που είναι πολύ σημαντικό.

Πρώτο επίσημο παιχνίδι για την ομάδα μας. Νομίζω η ενέργεια που ήθελε ο κόουτς να βγάλουμε, τη βγάλαμε στο 100%. Υπήρξε μια πάρα πολύ καλή ομαδική δουλειά σε επίθεση και άμυνα.

Οι διαφορές σίγουρα θα παίξουν το ρόλο τους, οπότε δε σταματήσαμε δευτερόλεπτο και προσπαθούσαμε να αυξήσουμε τη διαφορά συνεχόμενα.

Τα καταφέραμε. Τελειώνει το σημερινό ματς, τα κεφάλια μέσα για να δουλέψουμε γιατί έχουμε και την έναρξη του πρωταθλήματος, που ξεκινάει την Κυριακή. Επομένως θα δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι και για αυτό το ματς».

Για το ποιο στοιχείο έκρινε τον αγώνα, η Σταμολάμπρου τόνισε: «Νομίζω η ενέργεια που βγάλαμε και η πίεση στη μπάλα. Δεν τους επιτρέψαμε εύκολα να στήσουν τα συστήματα τους. Τους πιέσαμε πάρα πολύ, κάνανε πάρα πολλά λάθη. Επομένως τους «χαλάσαμε πάρα πολύ το μυαλό» και πήραμε κάποιους αιφνιδιασμούς, επειδή κλέψαμε μπάλες».

Για το ύψος που προστέθηκε στον Ολυμπιακό σχολίασε: «Πέρσι ήταν μια ιδιάζουσα συνθήκη και η ομάδα πάλευε να καλύψει τα ”ύψη” που ίσως μας έλλειπαν, έδινε τα πάντα στο παρκέ. Φέτος σίγουρα έχουμε μια πιο ”ψηλή” ομάδα. Βέβαια  οφείλουμε να το δείξουμε και στο γήπεδο, με την έννοια ότι πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ».

Σίγουρα όμως δίνει περισσότερο ύψος στην ομάδα μας και μας διευκολύνει κάπως να ξέρουμε ότι έχουμε σαν δυο δίδυμους πύργους κάτω από το καλάθι.

Τέλος, για την έναρξη του πρωταθλήματος η Σταμολάμπρου τόνισε τα εξής:

Θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Ξεκινάμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Για τον Ολυμπιακό οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Το ντάμπλ φυσικά. Θα το βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Τα παιχνίδια της Ευρώπης είναι πάρα πολύ σημαντικά για εμάς γιατί μας δίνουν εξτρά ρυθμό, κάτι που δε θα το έχουν οι υπόλοιπες ομάδες δε θα το έχουνε.

Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη. Δουλεύουμε καλά και παιχνίδι με παιχνίδι θα το βγάλουμε στο παρκέ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Σταμολάμπρου

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…