Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σφαιρόπουλος – «Πιστεύω ότι κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι»

Σφαιρόπουλος – «Πιστεύω ότι κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι»

Σφαιρόπουλος

 

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας»

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, εντός έδρας. Οι Ισραηλινοί επικράτησαν 85-68 των Καταλανών, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague. O Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενος, ωστόσο θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Ο Έλληνας κόουτς μοίρασε συγχαρητήρια, όμως συμπλήρωσε πως ομάδα του έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει, μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Αρχικά, ο Σφαιρόπουλος δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας για το υπέροχο παιχνίδι. Πιστεύω ότι κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, πρώτα από την αποφασιστικότητα και το κίνητρό μας να παίξουμε με υψηλή ενέργεια και να δώσουμε την καρδιά μας για την ομάδα και αυτό ακριβώς συνέβη. Ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένοι και ελέγξαμε το παιχνίδι από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία. Ήταν ένα από τα καλύτερα παραγωγικά μας δεκάλεπτα, το πρώτο, που σίγουρα δημιούργησε τη βάση για τη νίκη».

 

«Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί»

Στη συνέχεια, ο κόουτς της «ομάδας του λαού» συμπλήρωσε: “Θέλω να τονίσω την καλή μας άμυνα ότι κρατήσαμε την Μπαρτσελόνα στους 68 βαθμούς, αναγκάζοντάς τη σε 18 λάθη. Έτσι αποδιοργανώσαμε την επίθεσή τους και δεν μπορούσαν να βρουν την ποιότητα που έχουν. Νομίζω ότι επιθετικά παίξαμε έξυπνα και σε κάποιες στιγμές ήταν τόσο όμορφο, ήταν πραγματικά διασκεδαστικό να το βλέπεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινήσαμε να παίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι οπαδοί μας γιορτάζουν αυτή τη λαμπρή νίκη, αλλά… υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και πρέπει να συνεχίσουμε βήμα-βήμα.

Όπως είπα όταν χάσαμε εδώ από τον Ερυθρό Αστέρα, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι και πρέπει να συνεχίσουμε. Το ίδιο θα πω και μετά από αυτή τη νίκη. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Πρέπει να μείνουμε στη Γη. Δε θέλουμε… ας πούμε αν υπερβάλλουμε, θα το πληρώσουμε. Νομίζω ότι έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με πολλά παιχνίδια εκτός έδρας και πρέπει να πάμε να παλεύουμε ένας προς έναν και να επικεντρωνόμαστε κάθε εβδομάδα στο παιχνίδι που έχουμε”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…