Κεντρική Basket League Σερέλης στον Over FM – «Κλειδί για εμάς η προσέγγιση και η σκληρή δουλειά»

Σερέλης στον Over FM – «Κλειδί για εμάς η προσέγγιση και η σκληρή δουλειά»

Σερέλης τον

O Χρήστος Σερέλης μίλησε στον αέρα του Over FM 104,9 στην εκπομπή Coverpage της Λένας Καραλή και του Γιώργου Μπιτσικώκου. Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην πνευματική προετοιμασία που πρέπει να κάνει η ομάδα του σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, προκειμένου να είναι ανταγωνιστική. Το Λαύριο θα αγωνιστεί φέτος και στην Ευρώπη στους ομίλους του Basketball Champions League.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Ελπίζω να συνεχίσει το πρωτάθλημα να προσφέρει συγκινήσεις σαν τις χθεσινές και τις προχθεσινές.

Περιμένατε οι προπονητές ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα;

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι περιμένεις. Υπήρχαν πολλά αποτελέσματα ενδιαφέροντα. Η νίκη του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό δίνει ενδιαφέρον στην Basket League. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ μας αρέσει να μην γνωρίζουμε τα αποτελέσματα εκ των προτέρων. Θέλουμε το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό και να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης. Γενικότερα τα αμφίρροπα παιχνίδια είναι το πιο σημαντικό για οποιαδήποτε πρωτάθλημα και σε οποιοδήποτε σπορ. Οπότε Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, μιας και είμαστε από τις ομάδες που πήραν τη νίκη. Είναι μία πάρα πολύ καλή αρχή για το πρωτάθλημα».

Είναι αυτό που λέμε η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται;

«Δεν ισχύει πάντα αυτό. Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα παιχνίδια της Basket League ήταν άκρως ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικά και προσέφεραν θέαμα».

Θεωρείτε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό;

«Νομίζω ότι είναι γνωστό το ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα που υπήρχαν παλιά. Δεν παίζουν οι ξένοι που έπαιζαν παλιά, αλλά δεν πρέπει να μιζεριάζουμε, πρέπει με τα υλικά που έχουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να προσπαθήσουμε εμείς να φτιάξουμε ομάδες και παίκτες να είναι ανταγωνιστικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το χθεσινό παράδειγμα του Αρη είναι ένα τρανό παράδειγμα για το πως πρέπει όλοι να σκέφτονται».

Το πρώτο δείγμα δεν ήταν θετικό στο Super Cup, ωστόσο ξεκινήσατε με νίκη το πρωτάθλημα μέσα στο «Παλατάκι»

«Καταλαβαίνω αυτό που λέτε, αλλά από τα παιχνίδια αυτά δεν είναι πραγματικές οι εντυπώσεις που δημιουργούνται. Στο Super Cup είχαμε ένα πολύ κακό παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Αλλά νομίζω κάναμε ένα καλό ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος χάναμε μόνο τρείς πόντους. Ξεχάστηκε γρήγορα η εικόνα κόντρα στον Παναθηναϊκό γιατί στην Ελλάδα μένε η τελευταία εικόνα. Σίγουρα δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με τη εικόνα μας απέναντι στην ΑΕΚ. Δεν ήταν καλή η εικόνα μας, αλλά αυτό δεν μπορεί να ακυρώσει μία προσπάθεια που μπορεί να έχει γίνει. Αυτό δεν σημαίνει πως γνωρίζαμε ότι θα πάμε στο «Παλατάκι» και θα κερδίσουμε. Απλά είμαστε μία ομάδα που δουλεύει αρκετά. Εάν δουλεύουμε σκληρά κρατήσουμε και στο θέμα της νοοτροπίας μείνουμε στο ίδιο επίπεδο με τα τελευταία δύο χρόνια, θα είμαστε ένας σκληρός αντίπαλος θεωρώ για όλες τις ομάδες. Εάν πιστεύουμε ότι είμαστε μεγαλύτερη ομάδα από αυτήν που είμαστε, τότε θα έχουμε την εικόνα που είχαμε κόντρα στην ΑΕΚ».

 

Είναι εκεί το κλειδί για να παραμείνει ψηλά το Λαύριο και να κοντράρει τον κάθε αντίπαλο;

«Εγώ πιστεύω αυτό είναι το κλειδί. Η πνευματική μας προσέγγιση, η νοοτροπία μας και η σκληρή δουλειά που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε. Από τα μεγάλα ονόματα των παικτών μας δεν μπορούμε νικήσουμε τέτοιους αντιπάλους όπως Παναθηναϊκό, Άρη, ΠΑΟΚ, ίσως και κατώτερους. Πρέπει να βάζουμε πάντα στο μυαλό μας πως η σταθερότητα πρέπει να έρχεται από την πνευματική προετοιμασία και την σκληρή δουλειά».

 

Τι κάνει εσάς αλλά και παίκτες του Λαυρίου να παραμένουν στην ομάδα και να δουλεύουν για το Λαύριο;

 «Νομίζω ότι τα παιδιά βλέπουν ότι υπάρχει μία επαγγελματική προσέγγιση του παιχνιδιού, αλλά σε ένα κλίμα όχι πολύ μεγάλης πίεσης για το αποτέλεσμα. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να βγάλουν τα στοιχεία που θέλουν από το παιχνίδι τους χωρίς να υπάρχει η πίεση για το αποτέλεσμα. Επομένως δεν υπάρχει η πίεση για νίκη, η οποία θα τους οδηγήσει να κάνουν λάθος επιλογές ή τα 1-2 λάθη να συγχωρούνται αμέσως. Βέβαια για να πάνε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο θα πρέπει να συνηθίσουν και σε αυτό. Θα πρέπει να μάθουν ότι το ένα λάθος πολλές φορές δεν μπορεί να είναι αποδεκτό».

Πόσο καλά είστε προετοιμασμένοι για το Basketball Champions League; Θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε και στις δύο διοργανώσεις;

«Το αν θα μπορέσουμε ή όχι δεν το ξέρω ακόμα. Θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά, για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και στις δύο διοργανώσεις. Πνευματικά νομίζω για αύριο είμαστε αρκετά καλά μετά και τη νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Basketball Champions League. Έχω μία μικρή στεναχώρια γιατί το γήπεδο είναι αρκετά μεγάλο για εμάς. Δεν θα είναι η ατμόσφαιρα τόσο ζεστή όσο θα θέλαμε. Ο αγώνας θα γίνει στο ΣΕΦ. Θα ήταν μια καλή βόλτα στο Σεφ, μια καλή ευκαιρία χωρίς μεγάλα άγχη να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο»

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…