Κεντρική Basket League Σάκοτα για Λαρεντζάκη : «Πολύ χαρισματική προσωπικότητα»

Σάκοτα για Λαρεντζάκη : «Πολύ χαρισματική προσωπικότητα»

000 jpg

Ο Ντράγκαν Σάκοτα γνωρίζει πολύ καλά τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, από την κοινή θητεία τους στην ΑΕΚ.

Ο Σέρβος τεχνικός σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φως των Σπορ», σχολίασε την πολύ καλή εφετινή παρουσία του Κύθνιου γκαρντ.

Σύμφωνα με τον Σάκοτα, ο Λαρεντζάκης είναι χαρισματικός ως προσωπικότητα. Όπως σχολίασε, τον Έλληνα άσο, «ή τον συμπαθείς ή τον δεν τον συμπαθείς».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκοτα:

 «Σε οποιαδήποτε ομάδα έπαιζε ήταν χαρισματικός ως προσωπικότητα και είχε μία ιδιαιτερότητα: ή τον γουστάρεις ή δεν τον γουστάρεις. Αν είναι σοβαρός μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Στην προπόνηση ερχόταν συνέχεια χαμογελαστός, έκανε πλάκες, δεν μπαίνει σε καλούπι».

«Προσπαθούσε να μην είναι πειθαρχημένος. Αλλά ευτυχώς κατάλαβε ότι όταν είναι πειθαρχημένος παίζει καλύτερα. Σε μια συνέντευξη που είχα δώσει μετά το ευρωπαϊκό που πήραμε με την ΑΕΚ είπα στον Βαγγέλη Ιωάννου ότι ο Λαρεντζάκης θέλει ένα χαστούκι πριν μέσα στο ματς και θα είναι μια χαρά!

Αν τον αφήσεις ελεύθερο, το παρακάνει. Όμως, αν είναι σοβαρός παίζει σε πολύ καλό επίπεδο. Στον Ολυμπιακό έχει καταλάβει ότι το μεγάλο μπάσκετ απαιτεί ορισμένα πράγματα να τα κάνει όπως θέλει ο προπονητής. Χαίρομαι που τον βλέπω στον Ολυμπιακό να αποδίδει καλά.

Έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο “Λάρυ” πραγματικά πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος από όλους τους άλλους.

Αν δεν είναι σοβαρός κάνει λάθη, που δεν είναι λογικά για το ταλέντο του».

Για τη θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα:

«Είναι κόμπο γκαρντ. Καλύπτει κατ’ αρχάς τη θέση “2”, βοηθάει και στη θέση “3”. Επίσης, ανά πάσα στιγμή μπορεί να κατεβάσει την μπάλα ως πλέι μέικερ, αλλά δεν είναι αυτή η θέση του. Δεν είναι πλέι μέικερ. Η πιο σωστή θέση για εκείνον είναι στο “2”».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Elite League: Πράξη δεύτερη σε play off και play out

Χωρισμένη στα δύο η αγωνιστική δραστηριότητα της Elite League. Με τρεις αγώνες σήμερα Σάββ…