Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 88-65: Ήττα… δίχως να παλέψει στη Μαδρίτη

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 88-65: Ήττα… δίχως να παλέψει στη Μαδρίτη

Panathinaikos jpg

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα (88-65) στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη χάνει με κατεβασμένα χέρια…

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα (88-65) από την Ρεάλ και πλέον είναι σε ΠΟΛΥ δύσκολη θέση. Βρίσκεται στο 1-3 στην Euroleague και θα πρέπει να κάνει γρήγορα ένα restart για να μην μείνει πολύ πίσω ενόψει συνέχειας.

Πρώτος σκόρερ της Ρεάλ ήταν ο Ταβάρες με 17 πόντους και 9 Ριμπάουντ ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Μέικον με 18 πόντους.

Το παιχνίδι:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση στη Μαδρίτη με τους Μέικον, Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη. Από την άλλη η Ρεάλ άρχισε την αναμέτρηση με τους Ερτελ, Αμπάλντε, Χανγκα, Γιαμπουσέλε και Ταβάρες.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν από νωρίς με το «πόδι πατημένο στο γκάζι» και άνοιξαν την διαφορά. Πριν καλά καλά η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη καταλάβει ότι ξεκίνησε η αναμέτρηση ήταν πίσω στο σκορ με -11 (14-3). Η μάχη της ρακέτας με Γιαμπουσέλε και Ταβάρες έδειχνε χαμένη. Ο Παπαγιάννης ήταν μόνος του και δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα. Οι Πράσινοι βρήκαν απαντήσεις και προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά. Πήγαν το σκορ ακόμα και στο -6 (19-13), όμως οι Ισπανοί είχαν απάντηση ακόμα και σε αυτό το σημείο. Το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε 30-18 για την Ρεάλ με την διαφορά να ξεφεύγει από νωρίς.

Στο 2ο δεκάλεπτο το Τριφύλλι μπήκε σαφώς καλύτερα. Δεν άφησε την Ρεάλ να ανοίξει κι άλλο την διαφορά. Η Ρεάλ πήγε για λίγο την διαφορά στο +17 (35-18) υπέρ. της, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Η διαφορά δεν άνοιξε η ιδιαίτερα όμως δεν κατέβηκε και σε μονοψήφιο νούμερο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Εν τέλη ο Παναθηναϊκός αυτό που κατάφερε να κάνει είναι να πάει στο -12 (42-30) στο ημίχρονο.

Στο 30 δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και μείωσε ακόμα και σε -8 (47-39). Η Ρεάλ όμως δεν άφησε για πολύ τους πράσινους να χαρούν την μείωση του σκορ και με καυτό τον Αμπάλντε ανέβασαν την διαφορά πάλι στο -12 (62-50) την διαφορά για να κλείσει με αυτό το αποτέλεσμα το 3ο δεκάλεπτο.

Στη 4η και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έδειχνε πως είχε χάσει τις όποιες δυνάμεις του είχαν απομείνει με την Ρεάλ διαρκώς να ανεβάζει την διαφορά. Δεν άργησε που το -12 (62-50) έγινε -16 (74-58) με έναν εκπληκτικό Ρούντι Φερνάντες που σκόραρε από τα 7+ μέτρα. Αυτό που πλήγωσε ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό και συνέχισε να τον πληγώνει ήταν η χαμένη του μάχη με τα Ριμπάουντ, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Η Μαδριλένοι συνέχισαν σε καλό ρυθμό και πήγαν το παιχνίδι μέχρι και στο -25 (88-63). Το τελικό αποτέλεσμα έφερε το Τριφύλλι να ηττηθεί με 88-65 από την Ρεάλ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς, Πέτεκ, Τεπενιέρ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-18, 42-30, 62-50, 88-65.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…