Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Περιστέρι – Προμηθέας 81-88: Ο Προμηθέας πήρε το ντέρμπι

Περιστέρι – Προμηθέας 81-88: Ο Προμηθέας πήρε το ντέρμπι

Περιστέρι

Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ο Προμηθέας Πάτρας κέρδισε εκτός έδρας το Περιστέρι με 88-81. Η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι και κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Καθοριστική παρουσία είχε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος στα τελευταία κρίσιμα λεπτά σημείωσε έξι πόντους και έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Το Περιστέρι ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και με πρωταγωνιστή τον Τσαντ Μπράουν (6 πόντοι) προηγήθηκε με 12-5. Ο Προμηθέας, όμως, γρήγορα ανέκαμψε και κατάφερε με δικό του σερί 7-0 να φέρει το ματς στα ίσια (12-12). Ο Κέντρικ Ρέι με δικό του καλάθι έβαλε την ομάδα της Πάτρας μπροστά στο σκορ (12-14).

Ο Κατσίβελης έβαλε φρένο στο σερί των γηπεδούχων και με τρίποντο έβαλε ξανά μπροστά τους γηπεδούχους (15-14). Το παιχνίδι είχε πολύ ωραίο ρυθμό και το ένα καλάθι διαδεχόταν το άλλο (21-18). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το Περιστέρι να κρατάει τα ηνία το σκορ και να έχει μία διαφορά της τάξεως των πέντε πόντων (25-20).

Ο Τζεράι Γκραντ ήταν η αιχμή του δόρατος για τον Προμηθέα Πάτρας και με συνεχόμενα καλάθια έριξε τη διαφορά στον έναν (25-24). Το σερί των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε (8-0) και με τρίποντο του Σβαρντζ πήραν τα ηνία στο σκορ (25-28). Ο Χάγκινς πέτυχε το πρώτο καλάθι για το Περιστέρι στη δεύτερη περίοδο ύστερα από τρία λεπτά (28-30), αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τον Γκίκα με σουτ τριών πόντων (28-33).

Το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση και κατάφερε με τρίποντο του Μίλερ να κάνει και πάλι την ανατροπή (34-33). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Πατρινών και πήραν το προβάδισμα. Ο Δημήτρης Κατσίβελης ήταν φοβερός στο πρώτο ημίχρονο και ήταν πρώτος σκόρερ του ματς έχοντας 12 πόντους (38-36). Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να τις βρίσκει ισόπαλες 45-45.

Πραγματικό ντέρμπι και ομηρικές μάχες μεταξύ των παικτών του Περιστερίου και του Προμηθέα

Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα παρέμεινε ίδια. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Προμηθέα να καταφέρνει να προηγηθεί με τέσσερις έχοντας πρωταγωνιστές Αγραβάνη και Ρογκαβόπουλο (51-55). Το Περιστέρι ισορρόπησε άμεσα το ματς και με τον Μίλερ να φτάνει τους 12 έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια (55-55).

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έβαλε τον Χρήστο Σαλούστρο στο παιχνίδι και αυτός τον δικαίωσε. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής πέτυχε γρήγορα τέσσερις συνεχόμενους πόντους και διαμόρφωσε το 59-58 για το Περιστέρι. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι και ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο (66-66).

Η τέταρτη περίοδος είχε συναρπαστική εξέλιξη. Οι παίκτες των δύο ομάδων έδιναν ομηρικές μάχες και πήγαιναν χεράκι χεράκι στο σκορ (72-71). Το Περιστέρι πήρε ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων. Ο Κέντρικ Ρέι, όμως, με συνεχόμενους πόντους έφερε το ματς στα ίσια (77-77).

Ο Ρογκαβόπουλος πήρε ξανά το όπλο του και με πέντε σερί πόντους έβαλε μπροστά τον Προμηθέα (78-82). Το Περιστέρι σ΄αυτό το σημείο έκανε συνεχόμενα λάθη στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο σκορ. Δύο λεπτά πριν το τέλος οι γηπεδούχοι έχασαν τον Χάγκινς. Ο Αμερικανός τραυματίστηκε και έφυγε υποβασταζόμενος από το παρκέ.

Ο Προμηθέας Πάτρας άντεξε στην πίεση των Περιστεριωτών και κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 88-81. Καθοριστικός για τους νικητές ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Ο Έλληνας παίκτης είχε 16 πόντους, εφτά εκ των οποίων στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 45-45, 66-66, 81-88

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Σπανούλης: «Κάναμε μια εκπληκτική χρονιά, δώσαμε τον αγώνα μας και συνεχίζουμε»

Στην προσπάθεια που έκανε το Περιστέρι, αναφέρθηκε ο Βασίλης Σπανούλης. Το Περιστέρι του Β…