Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Παπανικολάου: «Οι στόχοι μου ταυτίζονται με αυτούς της ομάδας» (audio)

Παπανικολάου: «Οι στόχοι μου ταυτίζονται με αυτούς της ομάδας» (audio)

Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στο ebasket.gr. Η συζήτηση έγινε στο ΣΕΦ, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (Παρασκευή, 7/10 στις 21:00).

Ο διεθνής φόργουορντ των Πειραιωτών, τόνισε τη σημασία ο Ολυμπιακός να έχει συνέπεια στην άμυνα και διάρκεια μέσα στη σεζόν.

Ακόμα, όπως τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου, η Ρεάλ είναι πολύ φορμαρισμένη και το έχει δείξει στο παρκέ πρόσφατα.

Τέλος ο «ερυθρόλευκος» άσος, ξεκαθάρισε ότι θέλει να πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Κώστας Παπανικολάου:

Τι περιμένεις για το παιχνίδι με τη Ρεάλ; Φέτος βλέπεις βελτίωση στην ομάδα; Πως είναι μέχρι στιγμής;

«Καλή χρονιά με υγεία για όλο τον κόσμο. Μακάρι να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση και να γυρίσουμε στην κανονικότητα μας.

Πάντα με τα μέτρα προστασίας. Είναι σημαντικό να προστατεύουμε και εμάς και τους γύρω μας.

Όσον αφορά εμάς, το ματς με τη Ρεάλ είναι ιδιαίτερο και δύσκολο. Παίζουμε με μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα. Το είδαμε αυτό από τα αποτελέσματα δυο παιχνίδια. Έχει δυο νίκες με δυο μεγάλες ομάδες.

Ένα στο Super Cup ενάντια στη Μπαρτσελόνα και ένα στην πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας με στην Εφές. Βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, σε πάρα πολύ καλό φεγγάρι, αλλά παίζουμε στην έδρα μας. Θέλουμε να είμαστε σκληροί, να είμαστε δυναμικοί, να έχουμε ενέργεια.

Με τον κόσμο στο πλάι μας να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα και όλοι μαζί να παλέψουμε για το αποτέλεσμα και να πάρουμε μια σημαντική νίκη για εμάς ενόψει της συνέχειας».

Έχετε δείξει συνέπεια στο αμυντικό κομμάτι. Από εκεί ξεκινάει η ομάδα; Χτίζοντας μια καλή άμυνα βρίσκει ρυθμό;

«Το σημαντικό για εμάς είναι ότι μέχρι στιγμής έχουμε παίξει μόνο δυο παιχνίδια. Το ζητούμενο είναι η διάρκεια στο χρόνο στα κομμάτια που θέλουμε να είμαστε καλοί. Σίγουρα η άμυνα είναι ένα από τα κομμάτια που εστιάζουμε πάρα πολύ και θέλουμε να είναι το κομμάτι από το οποίο ξεκινάμε τα παιχνίδια. Αλλά όπως είπα και πριν το θέμα είναι να υπάρχει συνέχεια και να είμαστε εξίσου συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια από την πρώτη αγωνιστική μέχρι την τελευταία.

Μόνο με συνέπεια και συνέχεια μπορείς να στοχεύσεις ψηλά και να διακριθείς».

Μια θέση για τις προσθήκες των ξένων. Πιστεύεις ότι ενισχύθηκε ποιοτικά ο Ολυμπιακός;

«Αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής στο παρκέ, είναι ότι είναι πολύ ποιοτικές οι επιλογές του κόουτς, αν και δεν είμαι εγώ αρμόδιος να κρίνω. Από τα παιδιά και από αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα στις προπονήσεις είμαστε ευχαριστημένοι όλοι μας. Τόσο οι παίκτες, όσο και το προπονητικό επιτελείο. Είναι καλά παιδιά, εργατικά παιδιά. Έχουν δίψα, όρεξη και διάθεση και όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να έρθει η διάκριση».

Κάτι επί προσωπικού. Τί στόχους έχεις για φέτος; Πως θεωρείς ότι μπορείς να βοηθήσεις τον Ολυμπιακό;

«Οι προσωπικοί στόχοι πάντα συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας. Θεωρώ και πιστεύω ότι το άθλημα μας είναι ομαδικό. Οπότε, η όποια διάκριση σε ατομικό επίπεδο έρχεται μέσα από την ομαδική προσπάθεια. Αν η ομάδα έχει πετύχει, έχουμε πετύχει όλοι και ο καθένας ξεχωριστά και προσωπικά στον τομέα του. Στόχος είναι η ομάδα να κατακτήσει τίτλους, να καταφέρει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Να παλέψει, να διεκδικήσει και στο τέλος της χρονιάς να κάνουμε το ταμείο και να δούμε τι έχουμε κάνει».

Θες να έχεις φέτος στο παλμαρέ σου Πρωτάθλημα και Κύπελλο και ότι άλλο έρθει στην Ευρωλίγκα;

«Ο Ολυμπιακός είναι μέσα και στους τρεις στόχους. Πάντα παλεύει. Είναι μια ομάδα που είναι «καταδικασμένη» να διεκδικεί τίτλους. Αυτό είναι το όμορφο και ευλογία για εμάς να βρισκόμαστε σε μια τέτοια ομάδα, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο και να διεκδικούμε, όπως είπα και πριν τίτλους κάθε χρόνο».

Ακούστε τη συνέντευξη του Κώστα Παπανικολάου

 

papanikolaou

Ο Κώστας Παπανικολάου με τον δημοσιογράφο του ebasket.gr, Αναστάση Κατσαβό

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…