Κεντρική Διεθνή ΠΑΟΚ-Νίμπουρκ 83-84: Κρίμα και άδικο…

ΠΑΟΚ-Νίμπουρκ 83-84: Κρίμα και άδικο…

toliopoulos τολιοπουλος παοκ μπασκετ paok basket 820x490 1 jpg

Η απίθανη προσπάθεια και ανατροπή του ΠΑΟΚ δεν ήταν αρκετή για να κερδίσει τη Νίμπουρκ, η οποία με μπάζερ μπίτερ δίποντο του Χάρντινγκ έφυγε με τη νίκη από το Παλατάκι.

Ο Αριστείδης Λυκογιάννης επέλεξε για την αρχική του πεντάδα τους Χριστοδούλου, Γκρίφιν, Κάρτερ, ΝτιΛεο και Τζόουνς, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει καλά στο παιχνίδι και να προηγείται με ένα γρήγορο 5-0 με καλάθια των Χριστουδούλου και ΝτιΛεο. Από εκεί και έπειτα, η Νίμπουρκ μπήκε περισσότερα στο «πνεύμα» του αγώνα, με αποτέλεσμα να της βγαίνουν τα σουτ έξω από τα 6.75 και να παίρνει αυτή το προβάδισμα το οποίο μάλιστα έφτασε και έως το +11 (7-18), για να κλείσει υπέρ της την περίοδο με 11-21 κόντρα στους νευρικούς γηπεδούχους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και στα πρώτα του λεπτά η φιλουξενούμενη ομάδα συνέχισε να έχει μία διαφορά ασφαλείας, η οποία άρχισε να μειώνεται στα μισά της περιόδου με τον Γιάνκοβιτς και τον Τολιόπουλο να δίνουν επιθετικές αλλά και αμυντικές βοήθειες, κατεβάζοντας την διαφορά στους 3 (35-38), με τον Δικέφαλο να πηγαίνει στα αποδυτήρια στο -5 (35-40), «ροκανίζοντας» αρκετά την απόσταση που είχε από την ομάδα του Αλεξάνταρ Σέκουλιτς.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν για γερά νεύρα, καθώς ο ΠΑΟΚ μπήκε πεισμωμένος να ανατρέψει το παιχνίδι, κάτι που κατάφερε περίπου στα μισά της περιόδου με 50-46 μετά από βολές του Γιάνκοβιτς. Εκεί, ένα ξέσπασμα της Νίμπουρκ την έβαλε μπροστά με 55-65, με τον ΝτιΛεο να βάζει ένα τρίποντο με την λήξη του δεκαλέπτου και να μειώνει σε 58-65.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Δικέφαλος προσπάθησε να παραμείνει στο κατόπι των Τσέχων, μειώνοντας με τρίποντο του ΝτιΛεο σε 65-70, αλλά ένα μικρό σερί 0-6 της Νίμπουρκ την έστειλε και πάλι με διψήφια διαφορά (65-76). Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ έπαιξε τα… ρέστα του, «ψαλιδίζοντας» το σκορ στο 76-81 με λει απ του Γκρίφιν, ενώ ένα ακόμα καλάθι του Αμερικανού και ένα του Τζόουνς ο Δικέφαλος έφτασε στον πόντο (80-81) 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι «ασπρόμαυροι» συνέχιζαν να βγάζουν άμυνες, ενώ με γκολ φάουλ του Τζόουνς πέρασαν μπροστά με 83-82 πέντε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Οι Τσέχοι, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Λυκογιάννη τους πίεσε στην επαναφορά, βρήκαν το σουτ της νίκης με τον Χάρντινγκ και έφυγαν με το διπλό από το Παλατάκι, με τον ΠΑΟΚ να μένει απλά στην τεράστια προσπάθεια που έκανε ειδικά στο τέλος του αγώνα.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…