Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League ΠΑΟΚ – Γαλατάσαραϊ 81-74: Τεράστιος ΠΑΟΚ, υπέταξε την Γαλατά…

ΠΑΟΚ – Γαλατάσαραϊ 81-74: Τεράστιος ΠΑΟΚ, υπέταξε την Γαλατά…

ΠΑΟΚ

Σπουδαία νίκη και εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ. Οι Δικέφαλοι επικράτησαν με 81-74 της Γαλατάσαραϊ και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη για το BCL Champions League.

Σπουδαία εμφάνιση έκαναν οι Τζόνς, Γκρίφιν και Λοβ οι οποίοι καθοδήγησαν με πολύ μεγάλα σουτ τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι:

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε και με τον ιδανικό τρόπο. Δεν μπορούσε να ακολουθήσει την Τούρκικη ομάδα σε κανένα σημείο της εκκίνησης. Μάλιστα η Γαλατάσαραϊ ξέφυγε και με -14 (10-24). Αυτό φυσικά οι Θεσσαλονικείς το άλλαξαν, έπειτα από ένα time out του Λυκογιάννη και μπήκαν με διαφορετική νοοτροπία στην αναμέτρηση.

Ο Δικέφαλος μπήκε στην 2η περίοδο με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Η διαφορά με ασφυχτική πίεση έπεφτε διαρκώς και δεν άφηναν ανάσα στην Τούρκικη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν κατάφερε με το μομέντουμ να έχει γυρίσει σε εκείνο το σημείο του αγώνα υπέρ. του να κλείσει το ημίχρονο μόνο στο -3 (33-36).

Στην έναρξη της 3ης περιόδου ο ΠΑΟΚ μπήκε με τον ίδιο ρυθμό. Πίεση, άμυνα ζώνης και άμυνα που μάσαγε σίδερα. Πέρασε για 2η φορά στην αναμέτρηση μπροστά με +3 (39-36). Η Γαλατά τα είχε χάσει σε εκείνο το σημείο. Γκρίφιν και Γιάνκοβιτς (καλάθι και φάουλ…) έστειλαν την διαφορά στο μέγιστο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και το +9 (48-39). Κάπου εκεί κυρίως με λάθη βιασύνης η διαφορά μειώθηκε σημαντικά και έκλεισε στο +2 (55-53).

Στη τελευταία περίοδος η διαφορά είχε κάποια σκαμπανεβάσματα. Ο ΠΑΟΚ παρά την πίεση των Τούρκων είχε πάντα τον δικό του τρόπο και κράταγε την διαφορά. Τελικά ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα σπουδαίο παιχνίδι με 81-74.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

Περιστέρι: Τελικός πρόκρισης κόντρα στην Τενερίφη

«Τελικός» πρόκρισης για το Περιστέρι. Συνδυασμό αποτελεσμάτων θέλει το Περιστέρι   που αντ…