Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός – Δύσκολη επιστροφή στο ΟΑΚΑ με την Έφες

Παναθηναϊκός – Δύσκολη επιστροφή στο ΟΑΚΑ με την Έφες

Εφές ΠΑΟ

Επιστροφή στο ΟΑΚΑ μετά από 4 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την κάτοχο της Euroleague Αναντολού Έφες (21:00). Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην έδρα του, ήταν κόντρα στη νίκη του επί της Φενέρμπαχτσε στις 7/10 (91-87).

Οι «πράσινοι» έρχονται από το διπλό απέναντι στο Περιστέρι (62-77) για τη Stoiximan Basket League, ενώ την περασμένη εβδομάδα ηττήθηκαν 77-73 στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι και υποχώρησαν στο 1-4.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει δύο απουσίες, αφού ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Οκάρο Γουάιτ ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις και η συμμετοχή τους θα κριθεί την ύστατη ώρα.

Επιστροφή για τους Τζόνι Έβανς και Γιόγκι Φέρελ που εντός συνόρων είναι εκτός ρόστερ λόγω του περιορισμού 6άδας των ξένων.

Η ομάδα του Αταμάν ηττήθηκε 85-92 εντός από τη Γαλατασαράι για την τουρκική λίγκα. Στην Ευρωλίγκα πανηγύρισε το πρώτο ροζ φύλλο, καθώς επιβλήθηκε 71-68 της Ούνιξ Καζάν στην Κωνσταντινούπολη. Ίδιο ρεκόρ (1-4) με τους «πράσινους» έχει και η Έφες.

Οι τραυματίες για τον Αταμάν είναι αρκετοί. Οι Άντερσον, Ντάνστον, Μπαλμπάι και Σιμόν είναι απόντες, ενώ ο Μίτσιτς είναι εξαιρετικά αμφίβολος.

Πριν από περίπου έναν μήνα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», με το «τριφύλλι» να επικρατεί 80-74.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Μπένχαμιν Χιμένεθ (Ισπανία) και Λούκα Καρντούμ (Κροατία).

Η παράδοση είναι υπέρ του Παναθηναϊκού καθώς έχει 18 νίκες σε 30 αναμετρήσεις. Την προηγούμενη χρονιά η Έφες πήρε και τα 2 ματς. Την είχε νικήσει δύο φορές και σε ημιτελικούς Final Four, το 2000 στη Θεσσαλονίκη και το 2001 στο Παρίσι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…