Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 83-68: ΟΜΑΔΑ ανατροπής

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 83-68: ΟΜΑΔΑ ανατροπής

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός με ανατροπή από το -14, έκανε αυτό που ξέρει καλά και παίζοντας σαν ομάδα, νίκησε στο ΣΕΦ τη Ζαλγκίρις με σκορ 83-68.

Ο Ολυμπιακός, νίκησε τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, δείχνοντας ξανά ότι έχει μέταλλο νικητή. Οι «ερυθρόλευκοι», δεν το έβαλαν κάτω στα δύσκολα. Καθάρισαν το μυαλό τους και νίκησαν με τελικό σκορ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, παρέταξε ως αρχικό σχήμα τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ.

Από την άλλη ο Ζντοβτς, ξεκίνησε με τους Ουλάννοβας, Καβανα, Μιλάκνις, Μουντιάι και Νέμπο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός, μπήκε κάπως νευρικά στο ματς, ειδικά στην επίθεση. Με τη Ζαλγκίρις να ξεκινά καλά και να ανοίγει το σκορ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τρεις πολύ κακές επιθέσεις.

Στο 0-2 του Μουντιάι απάντησε με τρίποντο ο Παπανικολάου. Οι Λιθουανοί έμοιαζαν να πατούν καλύτερα στην αρχή και με δίποντο του Νέμπο, έκαναν το 6-10.

Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν να είναι άστοχοι και κακοί επιθετικά. Έτσι, χωρίς καθαρό μυαλό, δέχτηκαν άλλους 5 πόντους για το 6-15.

Ο Φαλ απάντησε στην επόμενη φάση για το 8-15, αλλά οι Λιθουανοί με νέο τρίποντο έστειλαν τη διαφορά στους 10 για το 8-18. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Ντόρσεϊ έκανε φάουλ σε σουτ τριών πόντων και η Ζαλγκίρις πλέον, ήταν το αφεντικό στο ματς με το σκορ στο 8-21.

Ιδανικό ξεκίνημα για τους «πράσινους» της Βαλτικής, κακό από την άλλη για τον Ολυμπιακό.

Ο Σλούκας με δίποντο, έκανε το 10-21 για να συνεχίσει ο ΜακΚίσικ για το 12-21. Η είσοδος του Έλληνα γκαρντ, φάνηκε να δίνει άλλο αέρα στην ομάδα του Πειραιά.

Τελικό σκορ πρώτου δεκαλέπτου ήταν το 12-23.

Σλούκας ανατροπής- Έμοιαζε να το πιστεύει ο Ολυμπιακός
Ο Αρτούρας Μιλάκνις συνέχισε να πληγώνει τους παίκτες του Μπαρτζώκα και με τρίποντο έκανε το 12-25. Απάντησε ο Σλούκας, επίσης με τρίποντο για το 15-25.

Ο Νέμπο, είχε βρει τον τρόπο να «τρυπά» το καλάθι των Πειραιωτών και με ασίστ στον Μπλάζιτς έγινε το 15-27. Τα χειρότερα ήταν εκεί για τον Ολυμπιακό, καθώς βρέθηκε να κυνηγά διαφορά 14 πόντων. Οι διαιτητές δεν έδωσαν φάουλ στον Λαρεντζάκη που βρέθηκε στο παρκέ, αλλά στην επόμενη φάση τιμώρησαν τον ΜακΚίσικ για ίδιο μαρκάρισμα.

Το σκορ έγινε 17-31. Ο Ολυμπιακός, μπόρεσε να απαντήσει με τους ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη που ευστόχησαν σε δυο σουτ τριών πόντων για το 23-31.

Στη συνέχεια με τρίποντα εκατέρωθεν το σκορ πήγε στο 26-34. Ο Σλούκας μείωσε εκ νέου για το 28-34. Στην αμέσως επόμενη φάση οι διαιτητές έδωσαν και πάλι αναίτιο φάουλ σε σουτ τριών πόντων και και ο Μιλάκνις έβαλε τις 2. Το σκορ πήγε στο 28-36. Ο Πρίντεζης «ροκάνισε» τη διαφορά στο 30-36, ωστόσο ο Καλνιέτις ήταν εκεί για το 30-39.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ξοδεύει επιθέσεις χωρίς καθαρό μυαλό. Ωστόσο ο ΜακΚίσικ σε μια τρομερή διείσδυση έβαλε το καλάθι παίρνοντας και το φάουλ. Ο Ζντοβτς κάλεσε τάιμ άουτ. Μέχρι εκείνη την ώρα ο Σλοβένος κόουτς έσπαγε το ρυθμό των Πειραιωτών πολύ εύκολα με τα τάιμ άουτ.

Νέο γκολ φάουλ αυτή τη φορά κερδισμένος ο Κώστας Σλούκας. Νέο τάιμ άουτ για τον Ζντοβτς και πάλι πριν εκτελεστεί η βολή. Ήταν εμφανές, ότι ο Ζντοβτς ψυχολογικά είχε το πάνω χέρι και δούλευε πολύ με το μυαλό των αντίπαλων παικτών του. Νέα άστοχη βολή για τον Ολυμπιακό.

Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός, ήταν να αξιοποιήσει σωστά την αστοχία ης Ζαλγκίρις. Σε αυτό το δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός, έπαιξε καλύτερη άμυνα πάνω στο σουτ και έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή του στο ματς.

Τελικό σκορ ημιχρόνου, ήταν το 39-36 υπέρ της Ζαλγκίρις.

Το δεύτερο ημίχρονο. Το κλειδί

Μετά από σειρά κακών επιλογών για τους δυο αντιπάλους, ο Γουόκαπ έφερε το ματς στα ίσα για το 39-39.

Η Ζαλγκίρις απαντά στην επόμενη φάση για το 39-41, ωστόσο ο Βεζένκοφ φωνάζει «παρών» στο ματς. Ο Βουλγαροκύπριος φόργουορντ, με δυο τρίποντα δια μορφώνει το 45-43. Το καλάθι της Ζαλγκίρις έβαλε ο Νέμπο.

Ο Βεζένκοφ με δυο ελεύθερες βολές έκανε το 47-45, δίνοντας βραχεία «ερυθρόλευκη» κεφαλή στο σκορ.

Με 4μιση λεπτά να απομένουν για τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Ντόρσεϊ και ο Βεζένκοφ διαμόρφωσαν το 52-45. Τους απάντησε η Ζαλγκίρις στην επόμενη φάση για το 52-47.

Ο Παπανικολάου, βάζοντας ένα κρίσιμο τρίποντο έκανε το 55-47, βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες του Ειρήνης και Φιλίας. Ο Γουόκαπ, έβαλε μια ελεύθερη βολή για το 56-47. Απάντησε η Ζαλγκίρις για το 56-49.

Ο πρώην παίκτης των Λιθουανών όμως ήταν και πάλι εκεί και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 58-49. Ο «Βέζε» ανέβασε τη διαφορά στους 11 για τους «ερυθρόλευκους» και ο Παπανικολάου χτύπησε στον αιφνιδιασμό. Το σκορ στο 62-49, περίπου 38” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Σκορ τρίτου δεκαλέπτου, ήταν το 63-49.

Ο Ολυμπιακός, έβαλε τις βάσεις με τον Σλούκα και συνέχισε με τον Βεζένκοφ και τον Γουόκαπ για την ολική ανατροπή.

Στην τελική ευθεία κρίθηκαν όλα

Ο Παπανικολάου συνεχίζοντας την ανοδική του εμφάνιση, πραγματοποίησε το 65-52. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν διψήφια διαφορά για αρκετά λεπτά.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ στοπ και ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ κάρφωμα ο Φαλ, με το σκορ να γίνεται 67-52. Ο Σλούκας διεύρυνε το προβάδισμα σε 70-54 με σουτ τριών πόντων.

Ο Λαρεντζάκης το ήθελε και το πήρε! Νέο τρίποντο και στους 17 ο Ολυμπιακός. Με 6.19′ να απομένουν για το τέλος του παιχνιδιού οι «ερυθρόλευκοι» προπορεύονταν με 73-56.

Ο Σλούκας έπειτα από καλή επιθετική προσπάθεια, βρήκε σουτ και έκανε το 75-58. Ο ηγετικός γκαρντ των «ερυθρολεύκων» έβαλε και τρίποντο για το 78-58.

Η Ζαλγκίρις απάντησε άμεσα, ωστόσο ο Πρίντεζης με το πόδι στο γκάζι, έκανε το 80-60., με χαρακτηριστική κίνηση στο low post.

Τα πάντα είχαν κριθεί πλέον στο ΣΕΦ και οι οπαδοί φώναζαν δυνατά το όνομα του Σλούκα. Ο Έλληνας γκαρντ, ήταν και ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών με 17 πόντους. Αναμφίβολα ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 36-39, 63-49, 83-68.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…