Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός-Ρεάλ 74-68: Ηγέτες, άμυνα και μέταλλο νικητή

Ολυμπιακός-Ρεάλ 74-68: Ηγέτες, άμυνα και μέταλλο νικητή

Olympiacos Real Madrid Euroleague jpg

Ο Ολυμπιακός σε ένα ματς που τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, νίκησε τη Ρεάλ με 74-68, εμφανίζοντας πολλούς ηγέτες και μέταλλο νικητή.

Σε ένα ματς που τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες των δυο ομάδων, ο Ολυμπιακός νίκησε με τελικό σκορ 74-68 τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πραγματική μονομαχία έγινε στο ΣΕΦ, μεταξύ δυο πολύ καλών ομάδων.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το αρχικό σχήμα, επέλεξε τους Γουόκαπ , Ντόρσσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ.

Από την άλλη ο Παμπλο Λάσο παρέταξε τους Ερτέλ, Κοζέρ, Χάνγκα, Γιαμπουσέλε, Ταβάρες.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δυο ομάδες επέδειξαν αρκετό εκνευρισμό στην αρχή του αγώνα. Αυτό έγφινε κυρίως με όχι καλές επιλογές στην επίθεση. Ακόμα, τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες.

Χαρακτηριστικό της αστοχίας των δυο ομάδων, είναι τα 0/7 τρίποντα του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο.

Το σκορ για αρκετή ώρα βρισκόταν στο 6-6, όταν ο Φαλ, έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά με 9-6 στα 4μιση λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Το σερί των παικτών Μπαρτζώκα συνεχίστηκε, μέχρι το σκορ να φτάσει στο 13-8. Καταλυτικός και πάλι ο Σάσα Βεζένκοφ.

Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου, έκλεισε στο 13-10, για τον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε κάπως καλύτερα και με τους Χασάν και Πρίντεζη, προηγήθηκε 19-13. Σε αυτό το σημείο ο Λάσο κάλεσε εσπευσμένα σε τάιμ άουτ.

Το ταίμ άουτ του Λάσο έκανε καλό στη Ρεάλ , που αντέδρασε και έφτασε το σκορ αμέσως στο 19-17.

Καταλυτικοί οι Λαρεντζάκης και Βεζένκοφ, ευάλωτος ο Χασάν

Η απάντηση όμως ήρθε από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. και ένα μεγάλο τρίποντο στο οποίο ευστόχησε, για να γίνει το σκορ 22-17.

Στη συνέχεια, ο Λαρεντζάκης αποδείχθηκε πολύτιμη λύση για τον Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας άσος, κατέβαζε σωστά τη μπάλα, έβλεπε γήπεδο και οργάνωνε το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος έβαλε μπροστά στο σκορ τη «Βασίλισσα» με 32-30, με ωραίο τζαμπ σουτ, μέσα από το ζωγραφιστό της πρώην ομάδας του. Σε πολύ καλή βραδιά βρέθηκε ο τέως «ερυθρόλευκος» άσος, που έκανε μεγάλες ζημιές στην άμυνα της πρώην ομάδας του.

Στη συνέχεια και με το χρονόμετρο να δείχνει 2.40 πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Μακκίσικ , έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με τρίποντο. Το σκορ στο 33-32, με βραχεία κεφαλή των Πειραιωτών.

Ο Χασάν αποδείχθηκε και πάλι ευάλωτος στις μάχες των ριμπάουντ κάτω από τις δυο ρακέτες. Η είσοδος του Ζαν Σαρλ στο παιχνίδι, έδωσε ισορροπία στον Ολυμπιακό, που ευτύχησε να προηγηθεί με 35-34 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Το δίποντο έβαλε ο Βεζένκοφ.

Ο Βουλγαροκύπριος φόργουορντ, ήταν πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο με 7 πόντους. Από την άλλη μεριά ξεχώρισαν οι Γκος και Ταβάρες με 9 και 8 πόντους αντίστοιχα.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Τόμας Ερτέλ δέχθηκε την ασίστ του Ρούντι και έβαλε τη Ρεάλ στην πρωτοπορία του σκορ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε με μεμονωμένο σκορ 22-26 για τη Ρεάλ. Σκορ ημιχρόνου, ήταν το 35-36 υπέρ της «Βασίλισσας».

Στατιστικά πρώτου ημιχρόνου:

Ολυμπιακός: 12/20 δίποντα, 2/12 τρίποντα και 5/7 βολές, 16 ριμπάουντ (9 αμυντικά – 7 επιθετικά), 8 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 7 λάθη και τον Βεζένκοβ στους 7 πόντους.

Ρεάλ Μαδρίτης: 12/19 δίποντα, 1/9 τρίποντα και 9/9 βολές, 17 ριμπάουντ (12 αμυντικά – 5 επιθετικά), 11 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 9 λάθη και τον Γουίλιαμς-Γκος στους 9 πόντους

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Ρεάλ προηγήθηκε με 35-38, με δίποντο του Κοζέρ, για να απαντήσει ο Ολυμπιακός με τον Γουόκαπ.

Με το σκορ στο 37-38, η «Βασίλισσα» παίζοντας πολύ καλή άμυνα με τον Ταβάρες, προηγήθηκε 37-41. Ο Ολυμπιακός όμως είχε άμεση απάντηση με τον Παπανικολάου, που ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων για το 40-41.

Ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα ευστόχησε εκ νέου σε τρίποντο κάνοντας το 43-43. Δέχθηκε και φάουλ, ωστόσο δεν έβαλε την ελεύθερη βολή.

Ο Γιαμπουσέλε απάντησε επίσημς με τρίποντο για τη Ρεάλ, κάνοντας το σκορ 43-46. Απέμεναν μόλις 4.43 για την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου και οι μονομαχίες ήταν πολύ σκληρές.

Ο Βεζένκοφ ήταν και πάλι ρυθμιστικός παράγοντας για τον Ολυμπιακό. Με δικούς του τέσσερις σερί πόντους και ένα δίποντο του Σλούκα, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 49-48.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και με  το σκορ στο 51-52, ο Ντόρσεϊ με μεγάλο τρίποντο, έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 54-52.

Το μεμονωμένο σκορ της τρίτης περιόδου ήταν 19-16 και το συνολικό 54-52, για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Εκεί που κρίθηκαν όλα ο Ολυμπιακός εμφάνισε ηγέτες

Οι εκ νέου σκληρές μάχες είχαν τον πρώτο λόγο μεταξύ των δυο ομάδων. Εκεί, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί με 62-56, καθώς οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Σάσα Βεζένκοφ, ξαναβγήκαν μπροστά και σκόραραν με δίποντο και δυο τρίποντα. Μάλιστα ο Κύθνιος γκαρντ, έπειτα από μια καλή άμυνα στον Γκος κάλεσε τον κόσμο του ΣΕΦ να μη σταματήσει να φωνάζει.

Αμέσως μετά, ο Μαρτίν, με γκολ φάουλ διεύρυνε το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός 6.34′ πριν το τέλος προηγούνταν με 65-56 της Ρεάλ.

Ο Ντόρσεϊ με νέο μεγάλο τρίποντο έβαλε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ με δέκα πόντους, διαμορφώνοντας το 68-58. Ο ίδιος παίκτης μετά από λίγο, διαμόρφωσε και την υψηλότερη διαφορά και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 70-58.

Η Ρεάλ, πίεσε και αντέδρασε σφίγγοντας περεταίρω τον κλοιό στην άμυνα. Έτσι μείωσε αισθητά τη διαφορά και το σκορ έγινε 71-65. Περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα, ο  Τόμας Ουόκαπ, αστόχησε σε δυο βολές, και αμέσως μετά η Ρεάλ με εύστοχο τρίποντο του Ερτέλ έκανε το 71-68.

Ο… τρομερός Βεζένκοφ έγραψε το 73-68. Ο Σλούκας με μια εύστοχη βολή διαμόρφωσε το τελικό 74-68

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 35-36, 54-52, 74-68
Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Ρότσα (Πορτογαλία), Πάστουσιακ (Πολωνία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 12 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 8 (2), Φαλ 3, Σλούκας 9, Μάρτιν 7, Βεζένκοφ 16 (1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 9 (2), Ζαν Σαρλ, Μακίσικ 4 (1).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Γουίλιαμς Γκος 16, Κοζέρ 2, Ερτέλ 7 (1), Φερνάντεθ 2, Αμπάλδε 2, Χάνγκα 6, Ποριέ 6, Ταβάρες 15, Γιουλ 5 (1), Γιαμπουσελ 7 (1), Τέιλορ.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ

Όπως ενημερώνει η Ευρωλίγκα, στο ΣΕΦ βρέθηκαν 7235 θεατές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…