Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μπασκόνια 75-50: Σαρωτική πρεμιέρα

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 75-50: Σαρωτική πρεμιέρα

Σλούκας

Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα, ενθουσίασε τον κόσμο του νικώντας τη Μπασκόνια 75-50 και φάνηκε να βαδίζει σε σωστό μονοπάτι.

Ο Ολυμπιακός  στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, νίκησε τη Μπασκόνια με σκορ 75-50. Ο «ερυθρόλευκοι», έχοντας σε καλή μέρα την πλειοψηφία των παικτών, ξεκίνησαν τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις με νίκη. Αυτό το παιχνίδι τα είχε όλα… Συγκίνηση για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και… Βασίλη Σπανούλη.

Το ματς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, παρέταξε ως αρχική πεντάδα τους Γουόκαπ, Ντορσει, Βεζένκοφ, Παπαπανικολάου και Φαλ. Από την άλλη ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς παρέταξε τους Γκρέιντζερ, Μαρίνκοβιτς, Φοντέκιο, Ενόχ και Κοστέλο.

Η Μπασκόνια μπήκε κάπως καλύτερα στο παιχνίδι με τον Ένοχ, να κάνει ζημιά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα. Η Ισπανική ομάδα, αρχικά προηγήθηκε με σκορ 5-7. Ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «έτρεξαν» ένα σερί 15-0. Είχαν ως όπλο τη σφιχτή άμυνα και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά, έφτασαν το ματς στο 20-7.

Σε αυτό το σημείο ο Ιβάνοβιτς κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό ήταν η είσοδος του Σλούκα στο παρκέ, στη θέση του Γουόκαπ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ντόρσεϊ και ο Παπανικολάου με τα τρίποντα τους ξεσήκωσαν το κοινό. Ο Σάσα Βεζένκοφ, έκλεισε ονειρικά την πρώτη περίοδο για τους Πειραιώτες, με σκορ 28-13.

Η Μπασκόνια ξεκίνησε καλά και στη δεύτερη περίοδο , μειώνοντας σε 28-18, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι», βρήκαν με τον Χασάν τους πρώτους του πόντους.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού «τρύπησε» το αντίπαλο καλάθι και με γκολ – φάουλ έκανε το 31-18.

Ο Ζαν Σαρλ που ξεκίνησε στο δεύτερο δεκάλεπτο στο «4», ήταν καλά δεμένος με τον Μαρτίν και έδινε ισορροπία στην άμυνα.

Καλός Μακκίσικ στην άμυνα- Μαγεία από Σλούκα-Πρίντεζη στην επίθεση

Ακόμα, καλή παρουσία στο δεύτερο δεκάλεπτο είχε και ο ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός, εμφανίστηκε προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα. Με το ματς να είναι περίπου 4’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μακίσικ, έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ, καθώς με τρίποντο έκανε το 36-18.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ο Μακίσικ, αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη δεύτερη περίοδο.

Στη συνέχεια η είσοδος του Πρίντεζη στο παιχνίδι, «έστειλε» τον Λιβιό να αγωνίζεται ως σέντερ.

Έπειτα με το παιχνίδι να είναι 2.43’ πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Σλούκας και ο Πρίντεζης «εφτιαξαν» μια ωραία φάση.

Με μια συνεργασία σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, έστειλαν τη διαφορά στους 12 πόντους (40-18). Ο Ιβάνοβιτς ξανακάλεσε τάιμ άουτ, προκειμένου να ανακόψει το ρυθμό των Ελλήνων.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν άλλαζε συχνά πεντάδες  και σχήματα.

Προς το τέλος του ημιχρόνου,  με τις προσπάθειες των Σλούκα και Ζαν Σαρλ επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους.

Το ημίχρονο, τελείωσε με σκορ 47-22.

Στο πρώτο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Βεζένκοφ με 12 πόντους. Από Μπασκόνια πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάθιου Κοστέλο με 9 πόντους.

Fyllo

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε λίγο πιο χαλαρά και η Μπασκόνια το εκμεταλλεύτηκε. Έτσι στο 2.51′ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ για τις δυο ομάδες ήταν στο 8-14 υπέρ των Ισπανών.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έδειξε σφιγμό και πάλι. Στα 2 τελευταία λεπτά με Βεζένκοφ και Φαλ, να επιτίθενται καλά στο αντίπαλο καλάθι η διαφορά έμενε πέριξ των 20 πόντων.

Η τρίτη περίοδος τελείωσε με σκορ 63-42. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει δυο ονειρικά δεκάλεπτα και ένα λίγο πιο χαλαρό, πριν την τελική ευθεία.

Το μόνο θέμα που εμφάνισε ο Ολυμπιακός, είναι ότι στα σχήματα με τον Χασάν Μαρτίν, χάθηκαν αρκετές μονομαχίες κάτω από την ρακέτα της Μπασκόνια.

Τυπική διαδικασία η τελευταία περίοδος

Το τέταερτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά. Ο Μακκίσικ με τρίποντο έκανε το 66-42.

Στη συνέχεια, οι δυο ομάδες είχαν κάποιες άστοχες προσπάθειες επιδεικνύοντας νευρικότητα.

Ωστόσο, ένα τρίποντο του Σλούκα, ήταν αρκετό να ξεσηκώσει και πάλι το ΣΕΦ στο πόδι. Το σκορ σε εκείνο το σημείο έγινε 71-46, ενώ απέμεναν 2μιση λεπτά περίπου πριν το τέλος του παιχνιδιού

Το τέλος της τέταρτης περιόδου, μέχρι το τελικό 75-50, ήταν τυπική διαδικασία. Η εικόνα των δυο ομάδων δεν άλλαξε και οι «ερυθρόλευκοι» πρόσφεραν χαρά στον κόσμο τους.

Ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να «κάνει τη δουλειά» από το πρώτο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αγωνίστηκαν με πένθος στο στήθος για τον «Ντούντα». Προς το τέλος του ματς οι οπαδοί του Ολυμπιακού, φώναζαν συνθήματα για το Βασίλη Σπανούλη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-13, 47-22, 63-42, 75-50

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…