Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Για τη νίκη κόντρα στη Μπασκόνια

Ολυμπιακός – Για τη νίκη κόντρα στη Μπασκόνια

ΟλυμπιακόςΜπασκόνια

Να μπει με το δεξί στη νέα εποχή θέλει ο Ολυμπιακός στη σημερινή αναμέτρηση με τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας στην Ευρωλίγκα μετά την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη.

Οι Πειραιώτες φέτος έχουν βλέψεις για πλέι οφ και οι – μέχρι τώρα – εμφανίσεις τους σε φιλικά και κύπελλο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και θα αγωνιστεί με όλα της τα όπλα στο ματς με την ισπανική ομάδα.

Η Μπασκόνια, από την πλευρά της, παρατάσσεται με αρκετά προβλήματα. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας, Άλεκ Πίτερς και ο Ουέιντ Μπόλντγουιν. Η γυναίκα του τελευταίου είναι ετοιμόγεννη και ο Αμερικανός γκαρντ έχει πάρει ειδική άδεια από την ομάδα. Παράλληλα, αμφίβολος είναι και ο Ρόκας Γκιεντράιτις. Ο Λιθουανός άσος είναι κανονικά στην αποστολή, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα καταφέρει να αγωνιστεί.

Επιπλέον, οι «Βάσκοι» έχασαν μέσα στο καλοκαίρι κάποιους από τους καλύτερους παίκτες τους. Πρόκειται για τους Χένρι, Πολονάρα, Ντράγκιτς, αλλά και ρολίστες όπως οι Ντιόπ, Φαλ και Τζεκίρι. Στη θέση τους αποκτήθηκαν οι Γκρέιντζερ και Μαρίνκοβιτς στα γκαρντ και οι Φοντέκιο, Κοστέλο, Ινόκ και Νόκο.

Οι διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ από τη Σλοβενία, Τόμισλαβ Χορντόφ από την Κροατία και Ράιν Περάντι από την Εσθονία.

Θυμίζουμε ότι η Μπασκόνια είχε επικρατήσει και στις δύο περσινές αναμετρήσεις κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Συγκεκριμένα, πήραν τη νίκη με 76-90 στο ΣΕΦ και 91-66 στην Ισπανία.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της Euroleague

Πέμπτη 30/9:
Μονακό – Παναθηναϊκός 75-63
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπάγερν Μονάχου 69-68
Αρμάνι Μιλάνο – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 84-74
Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντολού Εφές 82-69

Παρασκευή 1/10:
Ούνιξ Καζάν – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (19:00)
Φενέρμπαχτσε – Ερυθρός Αστέρας (20:45)
Ολυμπιακός – Μπασκόνια (21:00)
Βιλερμπάν – Ζαλγκίρις (21:00)
Μπαρτσελόνα – Άλμπα (22:00)

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …