Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 67-65: Είναι φρούριο με κάθε τρόπο

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 67-65: Είναι φρούριο με κάθε τρόπο

OLYFENER 820x490 1 jpg

Ο Ολυμπιακός πήρε και αυτό το ροζ φύλλο αγώνα στο ΣΕΦ το οποίο πλέον μοιάζει απόρθητο φρούριο. Τελικό σκορ του αγώνα είναι το 67-65 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός, με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα νίκησε τη Φενέρ στο ΣΕΦ με σκορ 67-65. Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια εντός έδρας. Ήταν ένα πολύ συναρπαστικό ματς, όπου οι άμυνες έιχαν τον πρώτο λόγο.

Το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα, όπου ο Σλούκας έκανε το… καθήκον του ευστοχώντας στο νικητήριο δίποντο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε για το αρχικό σχήμα τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ. Ο κόουτς της Φενέρμπαχτσε, Σάσα Τζόρτζεβιτς από την άλλη, ξεκινάει με Χένρι, Γκούντουριτς, Πιέρ, Βέσελι και Μπούκερ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε  το Σάσα Βεζένκοφ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Γουόκαπ, κάνοντας ένα ωραίο κάρφωμα. Στην επόμενη φάση μάλιστα ο Ντόρσεϊ έκανε το 5-0 για τους γηπεδούχους με τρίποντο από την κορυφή της ρακέτας. Εκεί είναι που η Φενέρ απάντησε με τρίποντο του Βέσελι για το 5-3. Ακόμα οι Τούρκοι, μετά από λίγα λεπτά, ισοφάρισαν με το Χένρι, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από τον Ντόρσεϊ σε 5-5.

Οι δυο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ ή και ισόπαλες. Με το χρονόμετρο να δείχνει περίπου 3.30’ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, ο Γουόκαπ έβγαλε μαγική ασίστ και ο Φαλ τη μετέτρεψε σε καλάθι δυο πόντων για το 9-7. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι, με μια βολή αλλά και ένα δίποντο στη συνέχεια πέρασαν μπροστά με 9-10.

Περίπου ενάμιση λεπτό πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο, ο Ντόρσεϊ με τρίποντο διαμόρφωσε το 14-12. Ακόμα, ο Παπανικολάου έκανε το 17-12 με νέο εύστοχο τρίποντο, ένα λεπτό πριν λήξει η πρώτη περίοδος.

Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 19-14 υπέρ των «ερυθρολέυκων».

Σλούκας και Λαρεντζάκης βγήκαν μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα μικρό σερί 8-2 βρίσκοντας διαδρόμους κάτω από το καλάθι των Τούρκων. Ταυτόχρονα μάζεψε κάποια ριμπάουντ στην άμυνα. Από την Φενέρ προς το παρόν ο μόνος κίνδυνος ήταν ο Ντε Κολό, ο οποίος έκανε σχεδόν ότι ήθελε απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων.

Με το χρονόμετρο να γράφει 6.39’ οι παίκτες της Φενέρ εκμεταλλεύονται το λάθος του Παπανικολάου και κερδίζουν γκολ φάουλ στον αιφνιδιασμό. Το σκορ πλέον είναι στο 25-21. Η ταυτόχρονη παρουσία του Ζαν Σαρλ από τη μια και του Βέσελι από την άλλη κόστισε κάποια ριμπάουντ στον Ολυμπιακό, κυρίως μετά από άστοχα σουτ. Η Φενέρ  αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την έξοδο των Ντόρσεϊ και Φαλ , κάνοντας ένα δικό της πλέον σερί 10-2. Έτσι, 4.39’ πριν το τέλος το ταμπλό στο Ειρήνης και Φιλίας έδειχνε 27-27.

Εκεί ήταν που βγήκε μπροστά ο Σλούκας για τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας γκαρντ πλήγωσε την πρώην ομάδα του με τρίποντο και μια ασίστ στον Ζαν Σαρλ. Έτσι το σκορ διαμορφώθηκε στο 32-27. Στη συνέχεια η είσοδος του Λαρεντζάκη φάνηκε να βοηθά την γηπεδούχο ομάδα. Ο «Λάρυ» με δικό του τρίποντο έγραψε το 35-27, βάζοντας φωτιά στο ΣΕΦ. Στην αμέσως επόμενη φάση, αντί να πάρει το σουτ όπως είχε την ευκαιρία, γύρισε τη μπάλα με υπομονή και αυτή κατέληξε σε νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Σλούκα.

Λίγο αργότερα ο Βέσελι διαμόρφωσε το 40-29 με δικό του τρίποντο, δείχνοντας πως μαζί με τον Ντε Κολό θέλουν να «κουβαλήσουν» την ομάδα τους. Στη συνέχεια ο Λαρεντζάκης έκανε και πάλι τον… τερματοφύλακα και έκλεψε τη μπάλα. Έβγαλε την ομάδα του στον αιφνιδιασμό και με ασίστ στον Ζαν Σαρλ το σκορ διαμορφώθηκε στο 42-29. Εδώ και αρκετά λεπτά πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει διψήφιες διαφορές από τη Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός αρχικά, φάνηκε να πληρώνει την έξοδο από το παρκέ των Ντόρσεϊ Φαλ. Ωστόσο η είσοδος του Σλούκα, έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας γκαρντ, από κοινού με τον Λαρεντζάκη βοήθησαν τους συμπαίκτες τους, τόσο στην οργάνωση, όσο και στο σκοράρισμα.

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 45-34 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου:

Ολυμπιακός: 11/14 δίποντα, 7/17 τρίποντα και 2/2 βολές, 17 ριμπάουντ (15-2), 14 ασίστ για 5 λάθη, 3 κλεψίματα και 8 φάουλ. Ο Ντόρσεϊ με 10 πόντους, είναι ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων στο πρώτο ημίχρονο.

Φενέρμπαχτσε: 10/21 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 5/7 βολές, 12 ριμπάουντ (10-2), 7 ασίστ για 5 λάθη, 3 κλεψίματα και 8 φάουλ. Ο Νάντο ντε Κολό είναι ο πρώτος σκόρερ των Τούρκων, έχοντας 8 πόντους, στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Μπροστά με διψήφιες διαφορές ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, χτίζοντας στο καλό πρώτο ημίχρονο, παρέμεινε μπροστά στο σκορ με διψήφιες διαφορές. Έτσι, 4.41′ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, προηγούνταν με 53-42. Συνολικά, η αρχική πεντάδα των γηπεδούχων βρήκε έξυπνες δημιουργίες από τον Γουόκαπ. Ωστόσο αντιμετώπισε πρόβλημα στο ριμπάουντ από τους Βέσελι, Γκούντουριτς και Πολονάρα.

Στα πρώτα 7′ του δεύτερου ημιχρόνου, τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, με τις δυο ομάδες να μη βρίσκουν εύκολα το στόχο. Ωστόσο η τουρκική ομάδα έχοντας κυριαρχήσει πλήρως στα ριμπάουντ μείωσε σε 55-51, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι.

Τελικό σκορ της τρίτης περιόδου ήταν το 55-51.

Πληγώθηκε από τα ψηλά κορμιά και τα ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει σοβαρό θέμα μέχρι στιγμής από τα ψηλά κορμιά της Φενέρ. Ακόμα πληγώθηκε από τα ριμπάουντ των αντιπάλων, καθώς επίσης και την κακή του μέρα στο σκοράρισμα. Σε ένα κλειστό παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» ειδικά στην τρίτη περίοδο, φάνηκε να ξεμένουν από λύσεις.

Ως φυσικό επακόλουθο του τρόπου παιχνιδιού των δυο ομάδων, η Φενέρ προηγήθηκε με 55-56. Το εύστοχο τρίποντο για τους Τούρκους, σημείωσε ο Γκούντουριτς. Ο Ολυμπιακός, εμφανώς πληγωμένος από τη θέση «5», έχανε συνεχόμενες μονομαχίες καθώς και σκορ κάτω από το καλάθι. Ο Φαλ λόγω της κούρασης, δε μπορούσε για αρκετά λεπτά να ανταποκριθεί κόντρα στους αντίπαλους ψηλούς και ο Ζαν Σαρλ ήταν μαχητικός, αλλά δεν έφτανε…

Ο Σλούκας ήταν ηγέτης και ο Ολυμπιακός νίκησε

Ο Κώστας Σλούκας με 4.51′ να απομένουν για τη λήξη του αγώνα, έδωσε πνοή στην ομάδα του. Ο Έλληνας γκαρντ με εύστοχο γκολ φάουλ έκανε το 62-62.  Μέχρι τότε και για αρκετά λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σκοράρει μόνο από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας.

Πλέον κάθε άμυνα και ριμπάουντ μετρούσαν «διπλά». Εκεί ξαναδήλωσε «παρών» ο Σλούκας. Με νέο τρίποντο έκανε το 65-62. Στο ΣΕΦ απέμεναν 1.39′ για τη λήξη του αγώνα και κάθε στιγμή ήταν ικανή να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου. Με 38” περίπου να απομένουν ο Φαλ έχασε μια ακόμα μάχη και η Φενέρ με γκολ φάουλ του Ντε Κολο «έγραψε» το 65-65.

Ο Σλούκας στην επίθεση για τον Ολυμπιακό μπόρεσε να σκοράρει και πλέον απέμεναν δυο κρίσιμα δευτερόλεπτα και μια άμυνα για τους Πειραιώτες. Εκεί η Φενέρ δε μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα του αγώνα.

Τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα:

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 45-34,55-51, 67-65.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ντόρσεϊ 10 (2/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2 ασίστ), Λαρεντζάκης 10 (2/4 δίποντα, 4/5 βολές), Φαλ 10 (5/6 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Σλούκας 14 (2/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Βεζένκοβ 7 (2/3 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Πρίντεζης, Παπανικολάου 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ζαν-Σαρλ 4, ΜακΚίσικ 4

Φενέρμπαχτσε (Τζόρτζεβιτς): Μπιρσέν, Χαζέρ 2, Μαχμούτογλου 6 (2), Ντε Κολό 10 (5/8 δίποντα), Χένρι 8 (3/5 δίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη), Πιερ 4 (2/6 σουτ, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκούντουριτς 10 (2/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα), Βέσελι 14 (5/12 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μπούκερ 2, Πολονάρα 9 (2/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Ντουβερίογλου)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 15/25 δίποντα, 10/32 τρίποντα, 7/8 βολές, 32 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 3 επιθετικά), 20 ασίστ, 6 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 10 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε: 20/41 δίποντα, 5/22 τρίποντα, 10/12 βολές, 36 ριμπάουντ (27 αμυντικά – 9 επιθετικά), 15 ασίστ, 6 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 9 λάθη

Για να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…