Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας – 82-66 – Με μέταλλο νικήτριας

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας – 82-66 – Με μέταλλο νικήτριας

Ολυμπιακός Ερυθρός Αστέρας

Ο Ολυμπιακός, έχοντας σε φοβερή μέρα τις Βίτολα και Χάμπλιν σκέπασε τα καλάθια του ΣΕΦ και νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με τελικό σκορ 82-66. Το παιχνίδι διεξήχθη για τη δεύτερη αγωνιστική του Eurocup γυναικών.

Πλέον η ομάδα του Πειραιά έχει 2 νίκες σε ισάριθμα ματς και είναι στις πρώτες θέσεις του ομίλου του.

Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν πολύ καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια 44 ριμπάουντ, έναντι 30 των Σέρβων παικτριών. Κυρίως οι καλαθοσφαιρίστριες του μεγάλου Λιμανιού, πέρναγαν τη μπάλα στο ζωγραφιστό, όπου την περίμεναν Βίτολα και Χάμπλιν.

Από την άλλη ο Ερυθρός Αστέρας, εμφάνισε ένα σκληροτράχηλο σύνολο με νεανικό ενθουσιασμό, έτοιμο να δώσει κάθε μάχη. Ωστόσο όποτε πήγαινε να αντιδράσει η φιλοξενούμενη ομάδα, οι Πειραιώτισσες έβρισκαν λύσεις και απεγκλωβίζονταν γρήγορα. Αναμφίβολα όμως, η Σέρβικη ομάδα έβαλε δύσκολα στην ελληνική, η οποία όμως πέρασε με επιτυχία και αυτό το τεστ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Μάρτιν Ζίμπαρτς ξεκίνησε το ματς με τις Αλεξανδρή, Σταμολάμπρου, Κούπερ, Βίτολα και Χάμπλιν. Οι μονομαχίες των δυο ομάδων ήταν σκληρές από την αρχή. Ο Ερυθρός ξεκίνησε δυναμικά ανοίγοντας το σκορ , ωστόσο οι δυο ομάδες για αρκετά λεπτά έμεναν ισόπαλες στο 4-4.

Η Μίλικα Μπόγιοβιτς με υπέροχη προσποίηση έβαλε μπροστά σκορ με 6-4, ενώ σε αμέσως επόμενη φάση ξαναπλήγωσε την Ελληνική ρακέτα, κάνοντας το 8-4. Με το σκορ να μένει για αρκετά λεπτά το ίδιο, οι Σέρβες ήταν πολύ σκληρές και δυναμικές στην άμυνα τους.

Περίπου 4.20΄ λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, η Βίτολα ευστόχησε σε τρίποντο για το 7-8. Ωστόσο οι Σέρβες απάντησαν επίσης με τρίποντο για το 7-11. Λίγο αργότερα με νέο τρίποντο έκανα το 9-15, έχοντας τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς. Η πολύ καλή άμυνα των Σέρβων, οδήγησε τον Ολυμπιακό, σε λάθη και φτωχή επιθετική συγκομιδή.

Με 2.16’ να απομένουν για τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, το σκορ ήταν στο 12-15. Η Σταμολάμπρου με ένα από τα γνωστά ηγετικά της τρίποντα ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό σε 15-15, περίπου 1.20΄ πριν το τέλος της περιόδου. Η γκαρντ των «ερυθρολεύκων» βγαίνει μπροστά για ακόμα μια φορά σε κρίσιμο σημείο.

Έπειτα από σκληρές μονομαχίες στα δυο ζωγραφιστά, η Κούπερ, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και έβαλε τον Ολυμπιακό στην πρωτοπορία του σκορ. Η φόργουορντ της ομάδας του μεγάλου Λιμανιού, ήταν πολύ δυναμική στην άμυνα, κερδίζοντας πολλές μάχες.

Το σκορ  του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 17-15, για την ομάδα του Πειραιά.

Συγκεντρωμένος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο

Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, η Χάμπλιν πήρε στο χαμηλό ποστ την πάσα της Σταμάτη και διεύρυνε το ελληνικό προβάδισμα σε 19-15.

Σε αμέσως επόμενη επίθεση, ο Ολυμπιακός, έβγαλε τρομερή δύναμη. Περίπου, 9 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Τόλφρι «τρύπησε» το αντίπαλο ζωγραφιστό και πάσαρε στην Κούπερ. Η Αμερικανίδα, έβαλε το καλάθι, κερδίζοντας και φάουλ.

Η Κούπερ, αστόχησε στην ελεύθερη βολή, ωστόσο η Χάμπλιν ήταν και πάλι εκεί να σκεπάσει το Σερβικό καλάθι! Έδωσε πάσα έξω στη Σταμάτη η οποία κυκλοφόρησε τη μπάλα με υπομονή. Η Χάμπλιν περίμενε κάτω από το καλάθι και ευστόχησε για το 24-15. Στην αμέσως επόμενη φάση, η Εβίνα Σταμάτη ευστόχησε σε νέο δίποντο για το 26-15.

Οι Σέρβες έσφιξαν επιπλέον την άμυνα τους και οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε συνεχόμενα λάθη. Παράλληλα με ένα γκολ φάουλ και ένα δίποντο, μείωσαν σε 26-22, όταν το χρονόμετρο έδειχνε 6’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Η Χάμπλιν πήρε την πάσα από τη Νικολοπούλου και έκανε το 28-22. Στην αμέσως επόμενη φάση, οι Σέρβες με πολύ καλή επίθεση έπιασαν τον Ολυμπιακό απροετοίμαστο και με γκολ φάουλ έκαναν το 28-25. Στα 4.30’ πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Βίτολα ευστόχησε σε τρίποντο έκανε το 31-25.

Ο Ολυμπιακός περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, έκανε το 35, 28, με δίποντο της Χάμπλιν. Η Σταμολάμπρου με διείσδυση, διαμόρφωσε το 37-28. Ωστόσο , ο Ερυθρός Αστέρας, μείωσε με νέο εύστοχο γκολ φάουλ σε 37-31. Ο Ολυμπιακός ευστοχώντας σε 4 συνεχόμενες ελεύθερες βολές ανέβασε τη διαφορά στους 11 πόντους για το 42-31.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο οι Σέρβες επιχείρησαν να κάνουν πίεση ολόκληρου γηπέδου. Ο Ολυμπιακός σπάζοντας αυτή την πίεση έβγαλε σουτ τριών πόντων με τη Σταμολάμπρου. Έγινε φάουλ πάνω σε αυτό το σουτ και η ηγέτης των «ερυθρολεύκων» ευστόχησε και στις τρεις βολές.

Πρώτη σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά στο ημίχρονο, ήταν η Κριστίν Βίτολα με 11 πόντους. Ακόμα, ξεχώρισε η Σταμολάμπρου με 10 πόντους. Από τον Ερυθρό Αστέρα, πρώτη σκόρερ ήταν η Κάτανιτς με 7 πόντους.

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου έκλεισε στο 45-33 υπέρ του Ολυμπιακού.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με σκληρές εκατέρωθεν άμυνες. Ενδεικτικό  αυτού του γεγονότος, είναι  ότι οι «ερυθρόλευκες» στα πρώτα πεντέμιση λεπτά σκόραραν μόνο μια βολή. Από την άλλη ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και κατόρθωσε να μειώσει σε 46-39.

Πλέον οι Σέρβες είχαν γυρίσει το παιχνίδι, καθώς μείωσαν εκ νέου σε 46-41 και 48-43, με τις Μίλινα και Μπόγιοβιτς. Σαν να μην έφτανε αυτό η Κάτανιτς έκανε το 48-46.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και η Βίτολα σκόραρε για το 50-46. Στην αμέσως επόμενη φάση η Τόλφρι με μακρινό δίποντο έκανε το 52-46. Η Αμερικανίδα με Κοσοβάρικο διαβατήριο βγαίνει μπροστά για τον Ολυμπιακό! Η Τόλφρι με τρίποντο ξαναστέλνει το ματς στους 9 πόντους διαφορά, «γράφοντας» το 55-46.

Η Εβίνα Σταμάτη ευστόχησε τρεις ελεύθερες βολές, κάνοντας το 58-48. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός έκλεψε τη μπάλα και η Κούπερ είδε τη Βίτολα κάτω από το καλάθι. Η ψηλή των Πειραιωτισσών, ευστόχησε για το 60-48.

Με το χρονόμετρο να δείχνει 35’’ περίπου πριν τη λήξη της περιόδου, το σκορ ήταν στο 62-51. Ακόμα, 14’’ πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, η Σταμολάμπρου με ελεύθερες βολές έκανε το 64-51.

Σκορ τρίτου δεκαλέπτου ήταν το 64-51 για την ελληνική ομάδα.

Συγκέντρωση και άμυνα έκριναν την τελική ευθεία

Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν πολύ στο τέταρτο δεκάλεπτο και με όπλο την άμυνα τους δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά.

Η Βίτολα συνέχισε να είναι κυρίαρχη κάτω από τα καλάθια και με κρίσιμους πόντους φρόντιζε ο Ολυμπιακός να προηγείται με διψήφιες διαφορές. Ακόμα, στην τελική ευθεία, η Κούπερ έβγαλε πολλές κρίσιμες άμυνες. Επίσης βοήθησε πολύ και η Αλεξανδρή παίζοντας καθοριστικές άμυνες προς το τέλος του αγώνα. Η γκαρντ των Πειραιωτισσών, έβαζε τα χέρια της παντού, στέλνοντας την ομάδα της στον αιφνιδιασμό.

Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού, αναδείχθηκε η Βίτολα με 22 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ακόμα, ξεχώρισε η Σταμολάμπρου, έχοντας πετύχει 14 πόντους. Για τον Ερυθρό Αστέρα  η Κάτανιτς είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 45-33, 64-51, 82-66.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…