Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός: Δίνει δικαίωμα στο όνειρο…

Ολυμπιακός: Δίνει δικαίωμα στο όνειρο…

Ντόρσεϊ

Το 2/2 είναι το λιγότερο. Ο Ολυμπιακός δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ, να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα.

Είναι υποχρέωση των οπαδών κάθε ομάδας να σκέφτονται υπερβατικά. Αλίμονο στο σωματείο, του οποίου οι φίλοι πιστεύουν ότι είναι λιγότερο καλό, απ’ όσο πραγματικά είναι. Στην εξέδρα επιτρέπεται, αν δεν επιβάλλεται, η υπέρμετρη φιλοδοξία, ενίοτε κι η ουτοπία. Ο Ολυμπιακός κάνει διακοπές στο… νησί της ουτοπίας.

Είναι μια ομάδα, που επιτρέπει ακόμα και στον πλέον δύσπιστο οπαδό της, να ονειρευτεί. Μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Μια ομάδα του προπονητή, ο οποίος έχει μεγάλη επίδραση, σε ό,τι καλό συμβαίνει στους «ερυθρόλευκους». Μια ομάδα με το «Ο» κεφαλαίο.

Εντάξει, είναι δεύτερη αγωνιστική, είναι ακόμα νωρίς για κρίσεις. Συμφωνούμε, αλλά δεν μπορείτε να διαφωνήσετε ότι το μπάσκετ που παρουσιάζει είναι εντυπωσιακό. Το πλέον σημαντικό στοιχείο (κατά την ταπεινή μου άποψη) είναι πως δεν προέκυψε νίκη από μια τεράστια ατομική ενέργεια, από μια σπουδαία βραδιά κάποιου εκ των πρωταγωνιστών.

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τη Ρεάλ, σουτάροντας με μετριότητα ποσοστά. Δίχως να έχει έναν παίκτη να «μαγεύει». Κι αυτό είναι το πιο ουσιαστικό. Δεν περιμένει κανείς τον σταρ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Όλοι σουτάρουν, όλοι πασάρουν, όλοι έχουν ευθύνη. Κι η λέξη «ευθύνη» είναι που διέπει το φετινό «ερυθρόλευκο όραμα». Όλοι ξεκινούν από την άμυνα.

Ξέρετε, αν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει επειδή βρέθηκε στη… ζώνη του λυκόφωτος, αμέσως θα αναρωτιόμαστε: Θα το πετύχει ξανά, ή είναι συμπτωματικό γεγονός; Όταν, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ρίχνουν στο καναβάτσο τη Ρεάλ, κάνοντας μια εμφάνιση, που από πλευράς αριθμών και στατιστικής προσέγγισης, είναι… μέτρια, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι καλό έχει προκύψει.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα έχει «ψήσει» τον κόσμο της. Απολύτως δικαιολογημένα. Με τον τρόπο που παίζει, το πάθος που βγάζει, την άρνηση να ηττηθεί, δημιουργούν τεράστιες προσδοκίες. Προδήλως όλα τα όνειρα, δεν βγαίνουν αληθινά. Από την άλλη, όταν νικάς τόσο άνετα έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως είναι η Ρεάλ, είσαι ικανός για το καλύτερο.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δείχνει ικανός, αλλά και να ξέρει πώς θα μετουσιώσει ένα καλοχτισμένο ρόστερ, σε μια ομάδα, που θα ζορίσει κάθε αντίπαλο. Αν παίζεις άμυνα έχει πιθανότητες κι οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούν το χτίσιμο από την άμυνα..

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…