Κεντρική Μην το χάσεις Ολυμπιακός – Αυτούς κοιτάζει για το «5»: Υπάρχει και έκπληξη

Ολυμπιακός – Αυτούς κοιτάζει για το «5»: Υπάρχει και έκπληξη

ολυ jpg

Ο Ολυμπιακός έχει βγει πιο ζεστός από ποτέ στην αγορά για παίκτη στη θέση «5». Άλλωστε μετά και την απρόοπτη αποχώρηση του Χασάν Μάρτιν που δεν γνωρίζει κανείς πότε θα επιστρέψει στην ομάδα και σε κανονικούς ρυθμούς το κενό είναι τεράστιο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλωστε στη Media Day με την Άλμπα Βερολίνου άφησε υπονοούμενο ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται παίκτες.

Ο Μουσταφά Φαλ είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό καθαρόαιμο «5άρι» για την ομάδα. Είναι δεδομένο ότι η όσα παιχνίδια απαιτηθούν να αγωνιστεί με την απουσία του Χασάν Μάρτιν σίγουρα δεν θα βγουν. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό, αφού δεν ξέρουμε και σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο Μάρτιν έπειτα και από αυτή την απουσία του.

Βλέποντας το κενό που υπάρχει ο Έλληνα τεχνικός σκανάρει την αγορά με κάποια ονόματα να έχουν βγει ήδη στο φως της δημοσιότητας. Τάρικ Μπλάκ, Τζόνι Χάμιλτον και Εμάνουελ Τέρι.

Τάρικ Μπλακ

Ο Τάρικ Μπλάκ κυνήγησε την τύχη του στο ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν κατέστει εφικτό. Είναι ένας παίκτης με τεράστιο ταλέντο, αλλά με πολύ ιδιόρρυθμο χαρακτήρα. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τον Γιώργο Μπαρτζώκα… αλλιώς θα είχε αποκτηθεί χθες.

Έχει αγωνιστεί σε Ρόκετς και Λέικερς (4,9 πόντοι-4,7 ριμπάουντ), ενώ από το 2018 μέχρι πέρυσι τον είδαμε στην Ευρωλίγκα με Μακάμπι και Ζενίτ (9,1 πόντοι-4,8 ριμπάουντ σε 50 ματς).

Ο Μπλακ δεν κυκλοφορεί ακριβώς ελεύθερος (έχει συμβόλαιο στη G-League, που σπάει εύκολα όμως) και συζητάει με αρκετές ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του.

Τζόνι Χάμιλτον

Ο Τζόνι Χάμιλτον είναι ένας παίκτης που θα λάτρευε μπορούμε να πούμε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο λόγος ότι μπορεί να παίξει πολύ εύκολα το αγαπημένο του pick and roll παιχνίδι και είναι κυρίως διαφορετικός ψηλός από τον Φαλ.

Χαρακτηριστικά που διαφέρουν, παρά το ύψος που διαθέτει, 2.13. Ο 27χρονος σέντερ είχε συμφωνήσει με τους Ατλάντα Χοκς, όμως δεν έμεινε στο ρόστερ, παρότι τα πήγε πολύ καλά στην preseason. Ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε ψάχνει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Την περασμένη σεζόν έμεινε μέχρι τα τέλη Γενάρη στη Φενέρ. Έκτοτε αγωνίστηκε ως δανεικος στην Μόρναρ Μπαρ του Μαυροβουνίου, με την οποία έκλεισε ουσιαστικά τη σεζόν 2020-21. Έπαιξε πέρσι συνολικά σε 13 αναμετρήσεις της EuroLeague υπό τις οδηγίες του Ιγκόρ Κοκόσκοφ και μέτρησε 1 πόντο και 2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε όχι περισσότερα από 7 λεπτά δράσης.

Πιο παραγωγικός ήταν στο τουρκικό πρωτάθλημα, όπου σε 10 συμμετοχές, κατέγραψε 6.5 πόντους με 74% στα δίποντα και 4 ριμπάουντ. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων και στην Νταρουσάφακα, ενώ δεν είχε γίνει ντραφτ στο ΝΒΑ το 2018 παρότι είχε δηλώσει συμμετοχή. Το κασέ του δεν συγκρίνεται με του Μπλακ, όπως και ο χαρακτήρας του και είναι μια πιο προσιτή περίπτωση γενικότερα.

Εμάνουελ Τέρι

Ακόμα μία περίπτωση που μπορεί εύκολα να συγκριθεί με εκείνη του Εμάνουελ Τέρι. Μιλάμε για παίκτη με ίδια χαρακτηριστικά, αλλά με πιο χαμηλό ύψος (2.06).

Ο Τέρι την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Ερυθρό Αστέρα έχοντας μόλις 4.3 πόντους και 4.4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 16 λεπτά συμμετοχής στην Αδριατική Λίγκα και 5.6 πόντους και 4.4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

Η έκπληξη…

Είπαμε για τα τρία ονόματα που ακολουθούν. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Ο Ολυμπιακός εξετάζει παίκτες οι οποίοι δεσμεύονται και με συμβόλαια. Φυσικά εφόσον βρει κάποια περίπτωση που του κάνει εύκολα μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο και να τον φέρει στο λιμάνι.

Μην ξεχνάμε ότι ο Έλληνας τεχνικός έχει μάτι σε περιπτώσεις παικτών που μπορεί να αγωνίζονται σε χαμηλότερα πρωταθλήματα, αλλά μπορεί να αποδειχθούν λίρα εκατό εφόσον αποκτηθούν.

Πάντως μετά την Φενέρ οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και θα έχουμε νεότερα με το θέμα για την απόκτηση του «5αριού».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Μην το χάσεις

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…