Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός – Άλμπα και το… ανεπιθύμητο μήνυμα

Ολυμπιακός – Άλμπα και το… ανεπιθύμητο μήνυμα

Παπ ανεπιθύμητο

Απομονώνουμε μια φάση, για να αντιληφθείτε ότι το ανεπιθύμητο μήνυμα χθες το βράδυ στο ΣΕΦ ήταν ξεκάθαρο. Ο ΜακΚίσικ πάει στο λέι απ και δέχεται καρατιά. Οι διαιτητές σφυρίζουν απλό φάουλ. Ο Μπαρτζώκας κάνει (σωστά) χρήση του δικαιώματος για τσάλεντζ. Το βλέπει όλο το γήπεδο. Τέρμα καθαρή η φάση. Και;

Οι διαιτητές όχι μόνο σφυρίζουν απλό φάουλ, αλλά μετατρέπονται σε… εφευρέτες. Στη δεύτερη βολή ανακαλύπτουν ότι ο Αμερικανός πάτησε γραμμή. Στην επόμενη φάση καθαρό επιθετικό φάουλ μετατρέπεται σε αλλαγή κατοχής (δίχως υπόδειξη φάουλ). Όλα αυτά σ’ ένα ματς, που… δεν γύριζε.

Ήταν εμφανές πως όλο το βράδυ αν έπαιζαν, ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε. Κι όμως, εκνεύρισαν τον κόσμο, έγιναν πρωταγωνιστές οι τρεις διαιτητές. Γιατί; Εδώ σε θέλω μάστορα. Προδήλως ήθελαν να στείλουν ένα… ανεπιθύμητο μήνυμα. Από αυτά τα χιλιάδες spam, που κυκλοφορούν. Ποιος είναι ο αποστολέας; Δεν γνωρίζουμε. Ούτε μπορούμε να μάθουμε αν γνωρίζει ο παραλήπτης. Σίγουρα, πάντως, εστάλη μήνυμα.

Σπάνια, αν όχι ποτέ, ασχολούμαι με τον παράγοντα «διαιτησία» στην Ευρωλίγκα. Όχι γιατί δεν έχω την… ίντριγκα στο αίμα μου, αλλά γιατί η διοργάνωση έχει μηχανισμό αυτοπροστασίας. Σπάνια βλέπεις διαιτητές πρόθυμους να εκτεθούν. Λάθη, κακές διαιτησίες, να χορτάσει η ψυχή σου. Έκθεση δίχως λόγο κι αιτία, πολύ σπάνια.

Εδώ το πράγμα ήταν διαφορετικό. Ακριβώς επειδή ο αγώνας ήταν «τελειωμένος», μοιάζει ακόμα περισσότερο με μήνυμα. Ακόμα και στους τρεις πόντους, ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι δεν θα χάσει από την Άλμπα. Σε πείσμα των διαιτητών, που δεν επιχείρησαν να αλλάξουν συσχετισμούς, αλλά να προκαλέσουν εκνευρισμό.

Δεν ήθελαν να χάσει ο Ολυμπιακός

Δεν είδαμε χθες πρώτη φορά αγώνα μπάσκετ. Αν οι διαιτητές ήθελαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, μπορούσαν να φορτώσουν από νωρίς με δύο φάουλ τον Φαλ. Αντί για τον Ζαν-Σαρλ να χρέωναν τον μοναδικό «κανονικό» σέντερ. Κι άντε μετά να βγάλεις το υπόλοιπο βράδυ καθαρό. Δεν το έκαναν. Τολμώ να πω ότι θυμάμαι φάσεις όπου τον προστάτευσαν.

Δεν επιχείρησαν καν να συγκρατήσουν τη διαφορά με φαλτσοσφυρίγματα. Για τρία δεκάλεπτα άφηναν το ματς να εξελίσσεται, δίχως παρεμβατική διάθεση. Αίφνης, είπαν να πρωταγωνιστήσουν. Άρα δεν ήταν πρόθεση αλλαγής του νικητή. Ήταν (στα δικά μου μάτια) ξεκάθαρο μήνυμα. Όσο και ανεπιθύμητο. Δεν γνωρίζω τον αποστολέα. Είπαμε, πήγε στα spam. Άρα δεν γνωρίζω και τις προθέσεις. Δεν θα πιθανολογήσω…

Όπως και να ‘χει, ας μην ασχολούμαστε με σπάμερς. Ο Ολυμπιακός πρέπει να γίνει ακόμα πιο σκληρός και κυρίως να μην εκνευρίζεται. Το ότι υπήρξαν εξόφθαλμες αποφάσεις, είναι αυταπόδεικτο. Το ότι οι «κόκκινοι» έχασαν το μυαλό τους, ήταν λάθος, που πρέπει να διορθωθεί. Γιατί ο επόμενος αντίπαλος δεν θα είναι του βεληνεκούς της Άλμπα. Κι όποιος πήρε το μήνυμα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Στο ΟΑΚΑ ο Μάικ Μπατίστ

Ο Μάικ Μπατίστ βρίσκεται στο ΟΑΚΑ. Ο Μάικ Μπατίστ, ένας από τους πλέον αγαπητούς Αμερικανο…