Κεντρική Basket League Ολυμπιακός – ΑΕΚ 103-78: Εμφατική επιστροφή στη Basket League [vids]

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 103-78: Εμφατική επιστροφή στη Basket League [vids]

shaquille mckissic olympiakos aek 820x490 1

Ο Ολυμπιακός ύστερα από δύο χρόνια επέστρεψε στη Basket League και κέρδισε την ΑΕΚ στο ΣΕΦ με 103-78.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με νίκη στην Basket League, καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 103-78. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν, αλλά σιγά σιγά πάτησαν το γκάζι, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και πήραν τη νίκη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ ύστερα από δύο χρόνια και συνδύασε την επιστροφή της με νίκη.

Το ματς

O Σάσα Βεζένκοφ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και πέτυχε τους έξι πρώτους πόντους του Ολυμπιακού, ενώ είχε και ένα κλέψιμο (6-3). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και με καυτό τον Παπανικολάου (2 τρίποντα) προηγήθηκαν με 12-7.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο στο ματς. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κοντράρει αμυντικά τους παίκτες των ερυθρολεύκων και οι Πειραιώτες γρήγορα ξέφυγαν στο σκορ (19-11). Η Ένωση έβγαλε αντίδραση και με συνεχόμενα τρίποντα μείωσε στους 2 πόντους (19-17), ενώ ο Γέλοβατς έφερε το ματς στα ίσια (19-19).

Η ΑΕΚ έκανε και την ανατροπή με τον Βαουλέτ, αλλά ο Φαλ απάντησε γρήγορα (21-21). Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μοιρασμένο και τελικά ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά μόλις με 2 πόντους (23-21).

Η ΑΕΚ ήταν άκρως ανταγωνιστική στο παιχνίδι και μάλιστα κατάφερε να έχει και τα ηνία στο σκορ (26-30) έχοντας πρωταγωνιστή τον Κολόμ (5 πόντοι). Ο Ολυμπιακός έβρισκε έξω από τη γραμμή του τριπόντου και με συνεχόμενα εύστοχα σουτ έφερε το ματς στα ίσια (32-32).

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο, αλλά η ΑΕΚ είχε εξαιρετική εικόνα και παρέμενε στο παιχνίδι. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μπήκε στο γήπεδο και έκανε αμέσως τη διαφορά, καθώς πέτυχε 8 γρήγορους πόντους και έδωσε την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να χτίσουν μία μικρή διαφορά (39-34).

Η ΑΕΚ, όμως, και πάλι έβγαλε αντίδραση και με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γέλοβατς πέρασε μπροστά στο σκορ (41-42). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει προβάδισμα μόλις ενός πόντου (44-43).

Ο Γέλοβατς ήταν σε μεγάλη μέρα για την ΑΕΚ και με έξι πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και 18 συνολικά έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση (49-51). Ο Σάσα Βεζένκοφ, όμως, πήρε ξανά το όπλο του και έφτασε τους 19 πόντους και έκανε το 59-53.

Ο Ανγκολά είχε την απάντηση για την ΑΕΚ στο σερί του Ολυμπιακού και με συνεχόμενα καλάθια έφερε την Ένωση σε απόσταση αναπνοής (61-60). Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, ανέκτησαν και πάλι διαφορά οχτώ πόντων. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έσφιξαν την άμυνα τους και με αιχμή του δόρατος τους Βεζένκοφ και Παπανικολάου προηγήθηκαν με 68-60. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (72-64).

Η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα με καλάθι του Χασάν Μάρτιν (74-64). Ο Ολυμπιακός έβγαλε πάθος στην τελευταία περίοδο, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και ξέφυγε στο σκορ (85-69). Οι ερυθρόλευκοι ήταν «μαγικοί» στο τελευταίο δεκάλεπτο, σε έξι λεπτά δέχθηκαν μόλις έξι πόντους και ξέφυγαν ακόμη και με 21 πόντους (91-70).

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και πήρε τελικά τη νίκη με 103-78.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 44-43, 72-64, 103-78

Olympiacos

AEK

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…