Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπερτομέου: Τέλος από την Euroleague το καλοκαίρι

Μπερτομέου: Τέλος από την Euroleague το καλοκαίρι

Μπερτομέου

Η Eurolague γυρίζει σελίδα! Οι μέτοχοι ομόφωνα αποφάσισαν την ολοκλήρωση της θητείας του Τζόρντι Μπερτομέου από τη θέση του προέδρου και του CEO μετά από 21 χρόνια.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους αυτής της απόφασης είναι η αδυναμία έλευσης πόρων ανάλογων του μεγέθους της διοργάνωσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την διαρκή οικονομική αιμορραγία των συλλόγων. Ένας ακόμη λόγος είναι η διαρκής σύγκρουση με τη FIBA που διαχώρισε το Ευρωπαϊκό μπάσκετ σε 4 διεθνείς διοργανώσεις.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη εν απουσία του Μπερτομέου. Οι ομάδες με τα εγγυημένα συμβόλαια (13), σε πολύ καλό κλίμα αποφάνθηκαν ότι χρειάζεται μια αλλαγή. Κάτι νέο, χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει την προσφορά του Ισπανού όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνεδρίαση υπήρχε και Ελληνική εκπροσώπηση. Από τη μεριά του Ολυμπιακού παρευρέθησαν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας, και ο Γενικός Διευθυντής, Νίκος Λεπενιώτης. Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο πρόεδρός του Τάκης Τριαντόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Βασίλης Παρθενόπουλος και ο Διευθυντής Λειτουργείας Σταύρος Ντίνος.

Έχει ενδιαφέρος να δούμε πλέον πως θα αντιδράσει ο Μπερτομέου σε αυτήν την απόφαση. Αν δηλαδή θα αποδεχθεί τις προθέσεις των μετόχων ή αν θα προσπαθήσει να καθυστερήσει τις εξελίξεις. Πάντως η απόφαση είναι ειλημμένη και αργά ή γρήγορα αναμένεται η καλύτερη Ευρωπαϊκή διοργάνωση να γυρίσει σελίδα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…