Κεντρική Διεθνή Μονς – Ιωνικός 75-78: Το «αστέρι» έλαμψε και στην Ευρώπη [vid]

Μονς – Ιωνικός 75-78: Το «αστέρι» έλαμψε και στην Ευρώπη [vid]

Αθηναίου Basket

Ο Ιωνικός του Φρανσίσκο Σεγούρα, έδωσε ένα ιστορικό παιχνίδι στο Βέλγιο. Η ομάδα της Νίκαιας νίκησε μέσα στο Βέλγιο, την τοπική Μονς με σκορ 78-75.

Ο Ιωνικός, έδωσε «παλικαρίσια» μάχη και κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο.

Μάλιστα σε αυτό το ιστορικής σημασίας παιχνίδι, ο Ιωνικός, είχε στο πλευρό του  50 φανατικούς φίλους της ομάδας.

Οι Έλληνες οπαδοί, σκέπαζαν τα πάντα με τη φωνή τους στο βελγικό κλειστό, δίνοντας την αίσθηση αρκετές φορές, ότι το παιχνίδι διεξάγεται στο γήπεδο του Πλάτωνα.

Η εξέλιξη του αγώνα. Σκληρή μάχη από την αρχή

Από την αρχή του αγώνα η μάχη των δυο ομάδων ήταν πολύ σκληρή και τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες.

Ο Ιωνικός προηγήθηκε γρήγορα με 2-3, με εύστοχο τρίποντο του Τζέρμαν, που ξεκίνησε «ζεστός». Ύστερα από λίγο, ο Μουσταφά, εκμεταλλεύτηκε όπως έπρεπε την ασίστ του Κολοβέρου. Ο Ιωνικός προηγήθηκε εκ νέου με 4-6.

Ακόμα, με το χρονόμετρο να γράφει 7.04’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Τζέρμαν έβαλε τους Νικαιώτες στην πρωτοπορία , με 7-10, ευστοχώντας σε δυο ελεύθερες βολές.

Οι δυο ομάδες ήταν συνέχεια κοντά σκορ. Στο τέλος της πρώτης περιόδου κι ενώ η Μόνς προηγούνταν με 20-19, ο Μούρτος με λέι απ, έγραψε το 20-21, που ήταν και σκορ της πρώτης περιόδου.

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ιωνικός, ευτύχησε να προηγηθεί με 22-25. Ο Άρτις, εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Αθηναίου και με εύστοχο λέι απ, διατήρησε την πρωτοπορία στο σκορ για το «Αστέρι».

Οι δυο ομάδες, προσέχοντας πολύ την άμυνα τους, δεν μπορούσαν να πάρουν διαφορά. Έτσι, καμία δεν «ξέφυγε» με πάνω από τρεις πόντους.

Με το ρολόι να δείχνει 5μιση λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Μούρτος με νέο λεί απ, εκμεταλλευόμενος την πάσα του Αθηναίου, έγραψε το 28-30.

Στη συνέχεια, οι Βέλγοι, προηγήθηκαν με 32-30,  έπειτα από τρομερό κάρφωμα του Πενάβα.

Το τέλος του ημιχρόνου ανήκε στον Ιωνικό. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος γιάννης Αθηναίου κέρδισε φάουλ σε σουτ τριών πόντων. Ο Έλληνας γκαρντ ευστόχησε και στις τρεις βολές.

Σκορ ημιχρόνου, ήταν το 35-36 υπέρ των Νικαιωτών.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στον Ιωνικό

Στην τρίτη περίοδο του αγώνα ο Ιωνικός μπήκε πάρα πολύ καλά στο ματς και κατόρθωσε να φτάσει τη διαφορά μέχρι και στους 11 πόντους.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Σεγούρα, στα πρώτα πέντε λεπτά, προηγήθηκαν με 36-46 αλλά και 41-50. Ως πρωταγωνιστές, οι Νικαιώτες είχαν τους Μουσταφά, Χουγκάζ και Τζέρμαν.

Στη συνέχεια, με δίποντο του Γόντικα, έκαναν το 41-52, αγγίζοντας τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς. Οι Νικαιώτες συνέχισαν να κυριαρχούν και με δίποντο του Άρτις έστειλαν τη διαφορά στους 10, για να διαμορφωθεί το 56-46.

Ωστόσο σε εκείνο το σημείο, ήταν η ώρα των παικτών της Μόνς να αντιδράσουν. Οι γηπεδούχοι, με διαδοχικά καλάθια των Χένσον και  Νίκολς, έφτασαν το σκορ στο 52-56. Έξαλλος ο Σεγούρα κάλεσε σε τάιμ άουτ ,το οποίο ωφέλησε την ομάδα του.

Στα τελευταία 45 δευτερόλεπτα του δεκαλέπτου, ο Ιωνικός, με νέο σερί και πρωταγωνιστές τους Γόντικα και Τζέρμαν, έφτασε τη διαφορά στους 9.

Σκορ του τρίτου δεκαλέπτου ήταν το 52-61.

Ο Ιωνικός έλαμπε μέχρι το τέλος

Οι παίκτες της Νικαιώτικης ομάδας  δε σταμάτησαν να παίζουν πολύ καλή άμυνα, ενώ πλέον είχαν και ρυθμό επιθετικά.

Έτσι, μπόρεσαν να διατηρούν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα πρώτα τρεισίμιση λεπτά το σκορ ήταν 53-63, έπειτα από προσπάθειες των Νζεκέζι και Γόντικα.

Με το σκορ να είναι στο 55-65, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πάλι. Έτσι μείωσαν σε 62-65 ακριβώς 5’ πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ο Νζεκέζι, έκανε τρομερή ζημιά στην Ελληνική ομάδα.

Σε αυτό το σημείο ο Ιωνικός, με δυο συνεχόμενα λάθη των Τζέρμαν και Γόντικα, έδωσε δυο πολύτιμες κατοχές στη Μονς. Ήταν ξανά η ώρα του τάιμ άουτ για τον Σεγούρα.

Ο Γόντικας, με δίποντο κοντά στο καλάθι, είναι εκείνος που έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους Νικαιώτες, κάνοντας το 62-67. Η ασίστ δόθηκε από τον πολύπειρο Γιάννη Αθηναίου.

Στη συνέχεια ο Αθηναίου μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Τζέρμαν διεύρυνε τη διαφορά στους 7, κάνοντας το σκορ 62-70. Το χρονόμετρο έδειχνε 2.12’ πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Κώστας Γόντικας, έδωσε την τελευταία «μαχαιριά» στους Βέλγους! Ο νεαρός ψηλός εκμεταλλευόμενος τη δημιουργία του Αθηναίου διαμόρφωσε το 62-72.

Απέμενε μόλις 1.28’ πριν το τέλος.

Στη συνέχεια, με 41’’ να απομένουν, οι Βέλγοι, σκοράροντας μόνο με ελεύθερες βολές, έκαναν το 66-72.

Με το ίδιο «όπλο» απάντησε ο Γόντικας, που έκανε το 66-74, ευστοχώντας από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας».

Ο Ιωνικός, όχι μόνο επέστρεψε στην Ευρώπη, αλλά σημείωσε και περήφανη νίκη επί της Μονς, μέσα στο Βέλγιο.

Οι Νικαίωτες νίκησαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 75-78.

Για τη γηπεδούχο Μονς, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μάρκους Τάιους, με 16 πόντους και ο Νζεκέζι με 15.

Από την άλλη, ο Ιωνικός είχε ως πρώτο σκόρερ τον  Τζέρμαν με 21 πόντους και 5/7 τρίποντα. Ακόμα, ξεχώρισε ο Γόντικας με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 35-36, 52-61, 75-78

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε τον ιστορικό αγώνα του Ιωνικού και τη νίκη επί της Μονς σε επανάληψη

FANIONIKOS

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…