Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μονακό – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 97-80 : Γαλλική επανάσταση

Μονακό – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 97-80 : Γαλλική επανάσταση

ηηη jpeg

Με ποσοστό που ξεπερνά το 65% και με 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων η Μονακό έριξε τη «βόμβα» κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ με 97-80.

Οι δύο ομάδες έχουν πλέον το ίδιο ρεκόρ στη διοργάνωση (4-3), με τους Γάλλους να αποδεικνύουν για άλλο ένα ματς πως θα είναι εκ των πρωταγωνιστών και να ετοιμάζονται για την επόμενη αγωνιστική που θα τους βρει στο ΣΕΦ απέναντι στο Ολυμπιακό (05/11, 21:00).

Ο Μάικ Τζέιμς πήρε την… εκδίκησή του από την ΤΣΣΚΑ και τον Δημήτρη Ιτούδη, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 10 πόντους, 8 ασίστ και 5 κλεψίματα. Συνολικά επτά παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για την «Σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, με τους Ντόντα Χολ και Ντανίλο Άντζουσιτς να φιγουράρουν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Από την πλευρά της ΤΣΣΚΑ, μοναδικοί «διψήφιοι» ήταν οι Αλεξέι Σβεντ (15 πόντοι) και Τζόελ Μπολομπόι (13 πόντοι).

Η εξέλιξη του αγώνα

Το δυναμικό ξεκίνημα έπαιξε κομβικής σημασίας ρόλο στην… άνεση με την οποία προσέγγισαν τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο οι Ρώσοι.

Στο 5’ το σκορ ήταν 4-15 υπέρ της «ρωσικής αρκούδας», η οποία διάβαζε τα πάντα στην άμυνα των γηπεδούχων και τιμωρούσε κάθε αδράνεια.

Η ομάδα του Ιτούδη προηγούνταν ήδη με 18 πόντους διαφορά πριν καν πέσει η αυλαία της περιόδου (7-25 στο 9’), με τους γηπεδούχους να κλείνουν ελαφρώς την ψαλίδα στο φινάλε (13-25).

Η δεύτερη περίοδος

Η «αρκούδα» είχε το απόλυτο… κουμάντο της κατάστασης και με σερί 0-10 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου εκτόξευσε την τιμή της διαφοράς στους 22 πόντους (13-35 στο 12’) δίνοντας την εντύπωση πως θα έχει εύκολο έργο στη συνέχεια.

Οι Μονεγάσκοι βελτιώθηκαν αισθητά στην εμπροσθοφυλακή τους βρίσκοντας λύσεις από Χολ και Άντζουσιτς για να μειώσουν σε 33-45, με το πρώτο ημίχρονο τελικά να ολοκληρώνεται με 39-52.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα επακολουθούσε. Μπλακ-άουτ της ΤΣΣΚΑ, επίθεση… φωτιά από την Μονακό και όλα… τούμπα! Το 41-57 στο 22’ έγινε με… συνοπτικές διαδικασίες 55-57 στο 25’ και πλέον είχαμε… ντέρμπι.

Μέχρι να… συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, η «ρωσική αρκούδα» βρέθηκε πίσω στο σκορ (67-64 στο φινάλε της τρίτης περιόδου).

Η τέταρτη περίοδος

Στην τέταρτη περίοδο ήρθε και η… παράδοση για τους Ρώσους, οι οποίοι υπέστησαν αδιανόητη καθίζηση. Η εκπληκτική Μονακό τα έκανε όλα στον… μέγιστο βαθμό, εκτοξεύοντας το προβάδισμά της στο +10 (78-68 στο 33’).

Η ομάδα του Ιτούδη αμυντικά δεν μπορούσε να σταματήσει τους χειμαρρώδεις Γάλλους, οι οποίοι χτύπαγαν ανηλεώς κοντά στο καλάθι, την ίδια ώρα που η ώρα έμοιαζαν σαν να είχαν έναν… αόρατο τοίχο να ξεπεράσουν προκειμένου να βάλουν την μπάλα εντός του στόχου.

Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν καθολική γαλλική υπεροχή, με το σκορ να πηγαίνει στο +14 υπέρ των γηπεδούχων (90-76), οι οποίοι δεν είχαν πρόβλημα τελικά να φτάσουν στην 4η νίκη τους στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 39-52, 67-64, 97-80

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…