Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι-Ερυθρός Αστέρας 63-75 – Καταιγιστικοί οι Σέρβοι

Μακάμπι-Ερυθρός Αστέρας 63-75 – Καταιγιστικοί οι Σέρβοι

Μακάμπι-Ερυθρός Αστέρας 63-75

Ο Ερυθρός Αστέρας με πολύ μεθοδευμένο μπάσκετ πήρε ένα σπουδαίο διπλό στο Ισραήλ απένταντι στη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Με συνταγή «αλά Φενέρμπαχτσε». Μόνο που αυτή τη φορά δεν πήγε να «κλέψει» το ματς. Ήταν κυρίαρχος από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού «πνίγοντας» με την άμυνά του την «ομάδα του λαού» και οδηγώντας την σε τραγικά ποσοστά ευστοχίας. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προβλημάτισε και στο παιχνιδίδι της πρεμιέρας, παρ΄όλο που νίκησε. «Μαέστρος» των φιλοξενούμενων ο Νίκολα Κάλινιτς με ολοκληρωτική εμφάνιση (19π,5ρ,5α,). Από κοντά ο Νέιτ Ουόλτερς (17π.) και ο Λούκα Μίτροβιτς (12π. 11ρ.). Για τους γηπεδούχους διασώθηκαν οι Γουιλμπέκιν (18π) και Λεσόρ (16π.).

Το ματς;

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ερυθρός Αστέρας. Χάρη στην καλή του ομαδική άμυνα (μας είχε προετοιμάσει για αυτό στο ματς της πρεμιέρας) κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα με 10-0. Η Μακάμπι σκόραρε για πρώτη φορά με τον Νάναλι λίγο μετά τα πρωτα 4΄του αγώνα. Σε όλη την πρώτη περίοδο γενικά παίχτηκε πολύ κακό μπάσκετ με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Τα δύο τρίποντα του Γουιλμπέκιν ήταν τα μόνα που έδωσαν «πνοή» στην Ισραηλινή επίθεση. Οι Σέρβοι κατάφεραν στο τέλος του δεκαλέπτου να διατηρήσουν τη διαφορά με την οποία ξεκίνησαν με το σκορ να διαμορφώνεται στο 10-20.

Στη δεύτερη περίοδο κι ενώ η άμυνα των παικτών του Ντέγιαν Ράντονιτς συνέχισε να «πνίγει» την επίθεση της Μακάμπι ο Σιμόνοβιτς με σερί τρίποντα μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 13΄η Μακάμπι είχε 1/11 δίποντα. Ο Άντζελο Καλοϊάρο με 9-0 προσωπικό σερί έριξε την διαφορά, όμως το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Ερυθρός Αστέρας είχε το παιχνίδι ακριβώς στα μέτρα του. Με παθιασμένη άμυνα και σετ, αργές, αλλά μαθοδευμένες επιθέσεις πήγαν στα αποδυτήρια με μία καλή διαφορά. Το ημίχρονο έληξε 27-35.

Δεύτερο ημίχρονο:

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε -παρά ένα πόντο- ένα τρίτο δεκάλεπτο ακριβώς ίδιο με το πρώτο (10-19 αυτή τη φορά). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν έξαλλος, αλλά λύση δεν βρισκόταν για την προβληματική λειτουργεία της Μακάμπι σε άμυνα και επίθεση (κυρίως). Οι Σέρβοι το εκμεταλλεύτηκαν και μάλιστα με δύο σερί τρίποντα του Νέιτ Ουόλτερς στο τέλος εκτόξευσαν τη διαφορά στους 17 πόντους (37-54).

Το τελευταίο δεκάλεπτο αποδείχθηκε τελικά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο νικητής ήταν γνωστός από πριν βάσει της εικόνας και της απόδοσης των δύο ομάδων. Παρ΄όλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφηναν καθόλου το πόδι από το γκάζι. Βρίσκοντας συνεχώς ελεύθερα σουτ έστειλαν τη διαφορά μέχρι και τους 21 πόντους (46-67). Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν να «ροκανίσουν« τη διαφορά για να έρθει το τελικό 63-75.

ΜΑΚΑΜΠΙ (ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ): Ουίλμπεκιν 18 (6/10τριπ.,4ασ.), Έβανς, Κολαϊάρο 9, Ντέρικ Ουίλιαμς 6, Ρέινολντς 2, Σόρκιν 2, ΝτιΜπαρτολομέο 2, Μπλέιζερ 3, Νάναλι 5, Λεσόρτ 16, Ζιβ.
ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΡΑΝΤΟΝΙΤΣ): Λαζάρεβιτς 6 (4κλ.), Ουόλτερς 17 (3/4 τριπ.), Νταβίντοβατς 2, Μίτροβιτς 12 (11ριμπ.), Κάλινιτς 19 (5ρ., 5ασ.), Ντόμπριτς 8, Σιμόνοβιτς 6, Κούζμιτς 1.

Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…