Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Λαύριο – Ντιζόν 65-63: Ωραίο και… ευρωπαίο το Λαύριο [vids]

Λαύριο – Ντιζόν 65-63: Ωραίο και… ευρωπαίο το Λαύριο [vids]

Λαύριο

Με νίκη ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι το Λαύριο, καθώς επικράτησε με 65-63 της Ντιζόν στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο Basketball Champions League. Ο Κένι Γκόινς πέτυχε το νικητήριο καλάθι, ενώ έκανε ένα απίστευτο κόψιμο στην τελευταία φάση και έδωσε τη νίκη στο Λαύριο!

Το ματς

To ξεκίνημα ήταν αρκετά νευρικό και για τις δύο ομάδες. Το Λαύριο είχε πολύ καλή αμυντική εικόνα, με τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να βγάζουν πολύ ενέργεια. Επιθετικά, σιγά σιγά πήραν μπρος οι παίκτες και οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μουράτο προηγήθηκαν με 9-6. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν εντυπωσιακός στα πρώτα λεπτά και γρήγορα έφτασε τους 8 πόντους (12-6).

Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις (14-6) και ο προπονητής της Ντιζόν, Νέναντ Μάρκοβιτς, αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ. Η γαλλική ομάδα επέστρεψε στο ματς, με τον Ρασάρντ Κέλι να είναι η αιχμή του δόρατος (8 πόντοι). Το φινάλε της πρώτης περιόδου βρήκε το Λαύριο μπροστά στο σκορ με 16-14.

Ο Τάιοσν Κάρτερ στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε την σκυτάλη από τον Βασίλη Μουράτο. Ο Αμερικανός σημείωσε συνεχόμενα καλάθια, αλλά η Ντιζόν είχε τις λύσεις και έμενε κοντά στο σκορ (20-18). Το Λαύριο άρχισε να πιέζει ξανά στην άμυνα και μπόρεσε να χτίσει μία μικρή διαφορά της τάξεως των έξι πόντων (24-18).

Ο Μάρκους Λιούις εκτός από ουσία πρόσφερε και πλούσιο θέαμα, καθώς με τρία εντυπωσιακά καρφώματα έκανε το 28-23. Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου το Λαύριο διατήρησε τα ηνία του σκορ (30-28).

Λαύριο: Παράγοντας… Νικολαΐδης

O Σίμον πήρε φόρα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και με δύο συνεχόμενα τρίποντα έβαλε μπροστά τη Ντιζόν για πρώτη φορά (32-36). O Γκόιντς έβαλε φρένο στο σερί της γαλλικής ομάδας και με τρίποντο μείωσε σε 36-35 και έδωσε ανάσα στο Λαύριο.

Το Λαύριο προσπαθούσε για την ανατροπή, αλλά η αστοχία του κυρίως έξω από τη γραμμή του τριπόντου (3/15) δεν του επέτρεπαν να περάσει μπροστά στο σκορ (38-42). Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε τη λύση στους γηπεδούχους και με εξαιρετικές άμυνες, αλλά και τέσσερις συνεχόμενους πόντους έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (44-42). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά, με το σκορ να είναι ιδιαίτερα χαμηλό, λόγω της μεγάλης αστοχίας (44-43).

Λαύριο: Ανατροπή στην ανατροπή

Το Λαύριο είχε επιθετικό, αλλά και αμυντικό πρόβλημα στην έναρξη της τέταρτης περιόδου. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη έχασαν τη συγκέντρωση τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με 50-46. Ο Κακλαμανάκης έδωσε μεγάλη ανάσα στους γηπεδούχους. Ο Έλληνας σέντερ με καλάθι και φάουλ «ξεκόλλησε» την ομάδα του από τους 46 πόντους (49-50).

Ο Κακλαμανάκης έκανε εξαιρετική δουλειά και εκτός από τους πόντους του, έθεσε και εκτός αγώνα τον Ουόρ παίρνοντας το πέμπτο του φάουλ (51-52). Το Λαύριο κατάφερε να ανακτήσει τα ηνία του σκορ (56-54) με νέο καλάθι του Έλληνα σέντερ, ο οποίος πρόσφερε και ένα εντυπωσιακό στοπ πάνω στον Χένρι. Σ΄αυτό το διάστημα ο Κακλαμανάκης μέτρησε 9 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 τάπα (58-54)!

Ο Κάρτερ έριξε τη δικιά του «βόμβα» και με μεγάλο τρίποντο έδωσε αέρα πέντε πόντων στο Λαύριο (61-56). Το Λαύριο 55” πριν το τέλος ανέβασε τη διαφορά με τον Γκόινς ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Μουράτο (63-57). Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση με τον Χένρι, που μείωσε σε 63-60 45,8” πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Η Ντιζόν κατάφερε να φέρει και το ματς στα ίσια. Ο Κάρτερ αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, ενώ ο Χόλστον ελεύθερος με τρίποντο ισοφάρισε σε 63-63 28” πριν το τέλος. Ο Γκόινς, όμως, 5,3” πριν το φινάλε έδωσε ξανά τα ηνία στο Λαύριο. Ο Κάρτερ έκανε τη διείσδυση πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γκόινς και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 65-63.

Ο Γκόινς έβγαλε μία απίστευτη φάση στο τέλος. Ο Αμερικανός πέταξε κυριολεκτικά και πρόλαβε τον Κέλι και με μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα στο σουτ τριών πόντων, χάρισε τη νίκη στο Λαύριο με 65-63.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 30-28, 44-43, 65-63

Screenshot 1
Screenshot 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…