Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Κώστας Αντετοκούνμπο: Μία επιλογή με γνώμονα το μέλλον

Κώστας Αντετοκούνμπο: Μία επιλογή με γνώμονα το μέλλον

Κώστας Euroleague

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι αυτή τη στιγμή «hot» όνομα όσον αφορά τα πρότζεκτ της Ευρωλίγκας. Έχει εντυπωσιάσει με το ξεκίνημά του στη Βιλερμπάν και μετά το χθεσινό νικητήριό του καλάθι κόντρα στην Εφές έγινε και πρωτοσέλιδο στην L’Equipe. Ο 23χρονος σέντερ φαίνεται να έχει κάνει την ιδανική επιλογή για το μέλλον του. Η Βιλερμπάν του δίνει χώρο και χρόνο ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Βρέθηκε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό:

Κώστας Αντετοκούνμπο και Ολυμπιακός είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι συζητούσαν ενδεχόμενη συνεργασία τους και μάλιστα σε πολύ καλό κλίμα. Τον Ολυμπιακό τον ενδιέφερε αρκετά η προοπτική του ΄Ελληνα σέντερ, ενώ αυτός από τη μεριά του αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι ο Κώστας βρισκόταν στην ομάδα των Λέικερς που κατέκτησαν το πρωτάθλημα τη σεζόν 2019-20, με ελάχιστη συμμετοχή όμως. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε σε 15 από τα 22 ματς που έχει πάρει μέρος στο NBA. Τα νούμερά του λίγο «φτωχά» με 0.8 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 0.3 τάπες σε 3.7 λεπτά μέσο όρο.

Κι ενώ φαινόταν ότι ο μικρός αδερφός του Γιάννη θα έρθει στη χώρα μας για τον Ολυμπιακό, αυτός τελικά αποφάσισε να αγωνιστεί στη Γαλλία με τη Βιλερμπάν. Η μεριά του Αντετοκούνμπο από την αρχή των επαφών με τους «ερυθρόλευκους», είχε θέσει ως προτεραιότητα το ρόλο του παίκτη. Όπως φαίνεται αυτό οδήγησε τον παίκτη στην απόφαση να αγωνιστεί για την ομάδα του Πάρκερ.

 

Κώστας

 

Ο νεαρός σέντερ λοιπόν, ώντας 3ος σέντερ πίσω από τον Γιουσούφα Φαλ και τον βετεράνο Τζέιμς Γκιστ, αγωνίζεται σε αυτά τα τρία πρώτα ματς 15 λεπτά μέσο όρο. Σε αυτά πετυχαίνει 8.3 πόντους , μαζεύει 3.3 ριμπάουντ και κάνει 0.7 τάπες. Η ικανότητά του να παίζει πολύ καλά το PnR δίνει ήδη στη Βιλερμπάν πολλές λύσεις. Ταιριάζει, άλλωστε, στην ομάδα, αφού οι έταιροι σέντερ έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους από εκείνον.

Σε αυτό το σημείο της σεζόν έχουν μικρή σημασία τα νούμερα ειδικά μετά από τρία παιχνίδια. Ενδεικτικά όμως, ο Αντεκοκούνμπο είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος ψηλός στα δίποντα πίσω από τον Ταβάρες της Ρεάλ με 11-14 σουτ (79% 8, καρφώματα). Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει έτσι, ωστόσο φαίνεται ήδη από τα πρώτα ματς ότι θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο «γρανάζι» στην καλοδουλεμένη -όπως φαίνεται- μηχανή της Βιλερμπάν.

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…