Κεντρική Basket League Κολοβέρος στον Over FM: «Με ενδιαφέρει να καθιερωθώ σε ομάδα υψηλού επιπέδου…»

Κολοβέρος στον Over FM: «Με ενδιαφέρει να καθιερωθώ σε ομάδα υψηλού επιπέδου…»

Ο Ιωσήφ Κολοβέρος μίλησε στον Over FM 104.9. Μίλησε για την πορεία  του με τον Ιωνικό, τους προσωπικούς του στόχους, τους στόχους με την ομάδα της Νίκαιας, ενώ μίλησε και για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε στον OVER FM 104.9:

Καλημέρα Ιωσήφ. Έκανες μία σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον Άρη. Στα στατιστικά στοιχεία είχες και 7 λάθη. Κοιτάς περισσότερο αυτό τον αριθμό, η την συνολική εικόνα που πραγματοποίησες;

«Σίγουρα έκανα μία πολύ καλή εμφάνιση, αλλά τα 7 λάθη είναι πολλά. Παρά είναι πολλά για ένα παιχνίδι. Σκοπός είναι να δω και εγώ το Βίντεο, να το δουν και οι προπονητές μου, ώστε να μειώσω και να μην ξανά κάνω τόσα λάθη.»

Όποιος δεν προσπαθεί δεν κάνει λάθη, όποιος προσπαθεί θα κάνει και λάθη και εσύ προσπάθησες ιδιαίτερα….

«Προσπάθησα έπαιξα 35 λεπτά, πήρα πρωτοβουλίας , μερικά λάθη ήταν λογικό να συμβούνε αλλά θεωρώ στα επόμενα παιχνίδια θα είμαι πιο προσεκτικός και θα τα μειώσουμε.»

Σε πήγαμε πρώτα σε αυτό το νούμερο, διότι είναι κάτι που οι προπονητές το κοιτάνε πρώτα απ΄ όλα και μετά κοιτάνε τα θετικά…

«Ναι. Πολύ σωστά. Έτσι είναι. Σε μία καλή εμφάνιση τα 7 λάθη ήταν πολλά. Άλλα όπως ανέφερα σκοπός είναι σε κάθε παιχνίδι να βελτιώνομαι και να μειώνω τα όποια λάθη κάνω.»

Πόσο σημαντικό είναι που οι άνθρωποι του Ιωνικού σε εμπιστεύονται και σου δίνουν αυτόν τον χρόνο για να εξελιχθείς;

«Σίγουρα με εμπιστεύονται και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Θεωρώ ότι ένα παιδί 19 χρονών είναι δύσκολο να βρει τέτοιο χρόνο. Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πιο εύκολα, ενώ στην Ελλάδα οι νέοι είναι δύσκολο να βρούνε χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία που με εμπιστεύονται και σκοπός είναι σε κάθε παιχνίδι να τους βγάζω ασπροπρόσωπους.»

Στην ομάδα είναι ένας Ισπανός προπονητής ο Κούρο Σεγκούρα. Δεν δίστασε στο τέλος του αγώνα να αναφερθεί με πολύ κολακευτικά σχόλια για εσένα. Έχουν αποδείξει ότι οι Ισπανοί, αν δούμε και τις ομάδες στην Euroleague

«Τον ευχαριστώ για αυτό, αλλά είπε το σωστό. Δεν τον ενδιαφέρει η ηλικία, αλλά τον ενδιαφέρει τι κάνει ένας παίκτης μέσα στο γήπεδο. Αυτό άλλωστε είναι και αυτό που θα πρέπει να μετράει.»

Πρωτόγνωρο και για σένα και για την ομάδα οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σωστά;

«Είναι το «πρώτο» Ευρωπαϊκό τουρνουά που θα παίξω, νομίζω και για τον Ιωνικό τα τελευταία χρόνια. Σκοπός είναι να παλέψουμε για κάθε παιχνίδι, όχι να το δούμε σαν μία απλή εμπειρία και να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό.»

Τη νέα εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη πως την διαχειρίζεστε;

«Θεωρώ ότι έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία και τα πολλά παιχνίδια θα μας βοηθήσουν να βρούμε συνοχή ως ομάδα. Θεωρώ ότι θα είναι μονάχα για καλό.»

Ο στόχος της ομάδας, πέρα από το προσωπικό σου;

«Μακροπρόθεσμα δεν μπορώ να δω κάτι, αλλά αυτό που μπορώ να πω ότι θα πρέπει να κοιτάμε κάθε Σαββατοκύριακο τον αγώνα πρωταθλήματος, μπορούμε να φτάσουμε στην «8άδα» η ακόμα υψηλότερα απ’ ότι έφτασε την περσυνή χρονιά η ομάδα.»

Υπάρχει στην άκρη του μυαλού η επιστροφή σου στα «ερυθρόλευκα»;

«Σίγουρα υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου η επιστροφή στον Ολυμπιακό, είτε σε κάποια άλλη ομάδα υψηλού επιπέδου, Με ενδιαφέρει κυρίως να καθιερωθώ σε κάποια ομάδα υψηλού επιπέδου τα επόμενα χρόνια.»

Σου δίνει κίνητρο ότι προέρχεσαι από Μπασκετική οικογένεια, σε δυσκολεύει;

«Όχι, δεν με δυσκολεύει. Ίσα ίσα το αντίθετο. Επειδή ήταν στον χώρο με βοηθάει. Ως ένας γονέας δεν παρεμβάλει πολύ. Κυρίως με συμβουλές. Δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει τον προπονητή, λέει τις απόψεις, τη γνώμη του ως ένα σημείο όμως.»

.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Γιαννακόπουλος: «Δεν θα προσφύγουμε ποτέ για τιμωρία»

Σχολίασε την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το δικό του σχόλιο γι…