Κεντρική NBA Ίρβινγκ: «Πρόκειται για τη ζωή μου, σεβαστείτε την απόφασή μου»

Ίρβινγκ: «Πρόκειται για τη ζωή μου, σεβαστείτε την απόφασή μου»

45 jpg

Ο Κάιρι Ίρβινγκ μίλησε μέσω live στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, για την επιλογή του να μην εμβολιαστεί.

Πριν από λίγα 24ωρα ο Αμερικανός γκαρντ ενημερώθηκε από τους Μπρόυκλιν Νετς, πως δεν  θα μπορεί να συμμετέχει τις προπονήσεις. Η ενσωμάτωση του στην ομάδα του Μπρούκλιν θα γίνει μόνο όταν εμβολιαστεί. Όπως ήταν αναμενόμενο η μη συμμετοχή του στις προπονήσεις και η επιθυμία του να μην εμβολιαστεί «κυριαρχούν» στην επικαιρότητα των Νετς και γενικότερα του NBA.

O ίδιος αναφέρθηκε σε live του στο Instagram στο φλέγον ζήτημα του εμβολιασμού του και μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Θα ήθελα όλοι να σεβαστείτε την απόφασή μου»

«Πρόκειται για την ζωή μου και το σώμα μου. Και εγώ είμαι εκείνος που θα επιλέξω τι θα κάνω. Γνωρίζω όλες τις οικονομικές επιπτώσεις. Όμως η αλήθεια είναι ότι για να βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη ή σε ομάδα της Νέας Υόρκης θα πρέπει να έχω κάνει και το εμβόλιο. Επιλέγω να μην το κάνω. Αυτή είναι η απόφασή μου και θα θα ήθελα όλοι να την σεβαστείτε» ήταν τα λόγια του Αμερικανού σούπερ σταρ του ΝΒΑ λίγο μετά την ανακοίνωση των Νετς να τεθεί εκτός ομάδας από τη στιγμή που επέλεξε να μην εμβολιαστεί.

«Εγώ θα συνεχίσω να βρίσκομαι σε φόρμα, θα είμαι έτοιμος για να παίξω και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει να κάνει με την πολιτική. Δεν έχει να κάνει με το ΝΒΑ. Έχει να κάνει με εμένα και τη ζωή μου», προσέθεσε ο Κάιρι Ίρβινγκ.

«Τα χρήματα δεν είναι το παν»

«Δεν είναι τα χρήματα το παν. Απλά επιλέγεις τι είναι καλύτερο για εσένα. Νομίζετε ότι εγώ θέλω να χάσω χρήματα; Νομίζετε ότι θέλω να παρατήσω το όνειρό μου για ένα πρωτάθλημα; Νομίζετε ότι θέλω να παρατήσω τη δουλειά μου; Να θέλω να κάθομαι σπίτι και να παρακολουθώ από εδώ τα πράγματα; Και να μην είμαι μαζί με τους συμπαίκτες μου έχοντας κάνει τόσες θυσίες γι’ αυτόν τον χώρο; Νομίζετε ότι θέλω να εγκαταλείψω τον βιοπορισμό μου επειδή δεν είμαι εμβολιασμένος; Ελάτε τώρα…»

Ενώ κλείνοντας κατέληξε: «Όχι, δεν αποσύρομαι! Και όχι δεν θα εγκαταλείψω έτσι και με αυτόν τον τρόπο τον χώρο. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μου…»

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…