Κεντρική Διεθνή Ηρακλής: Πρεμιέρα κόντρα στο φαβορί

Ηρακλής: Πρεμιέρα κόντρα στο φαβορί

12 1 jpg

Ο Ηρακλής τίθεται αντιμέτωπος με την Μπαχτσεσεχίρ στο πλαίσιο του Fiba Europe Cup. Ο Σωτήρης Καραποστόλου αναλύει τα στοιχεία της.

«Αύριο (20/10, 20:30), έχουμε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, στο γήπεδό μας, μετά από αρκετά χρόνια. Όλοι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Η αντίπαλός μας, διαθέτει πολλαπλάσιο μπάτζετ απο εμάς και είναι φαβορί για την κατάκτηση του FIBA Europe Cup.

Μια ομάδα, που πιστεύω θα μπορούσε κάλλιστα να συμμετέχει σε μια διοργάνωση, όπως το BCL ή το Eurocup. Διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες υψηλής αξίας, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί τα προηγουμένα χρόνια στην Εuroleague.

Κατά τη γνώμη μου, το βαρύ πυροβολικό της τουρκικής ομάδας, είναι ο Jamar Smith. Ένας παίκτης με έφεση, τόσο στο τρίποντο, μετά απο τρίπλα όσο και στο δίποντο από μέση απόσταση (pull up jumper). Παίκτης, με μεγάλη ποιότητα, που τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε στο Eurocup και στη VTB League, με την Unics Kazan.

Ένας επίσης αξιόλογος παίκτης, που αγωνίζεται στη front line της, ειναι ο Ben Bentil, με γεμάτη παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα, φορώντας τη φανέλα του Περιστερίου και του Παναθηναϊκού. Μπορεί να αγωνιστεί και στις δυο θέσεις των ψηλών (ως power forward και ως center) και δίνει αρκετή ποιότητα στην ομάδα του, με την ικανότητά του στην επίθεση. Ενώ θυσιάζει, όταν χρειάζεται, το κορμί του στην άμυνα.

Τέλος, υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κράμα Τούρκων παικτών κι επίσης κάποιων Αμερικανών, οι οποίοι έχουν βοηθήσει την ομάδα τους να έχει ρεκόρ αυτή τη στιγμή τρεις νίκες και δυο ήττες.

Όπως και να έχει, θα πρέπει να έχουμε τη συγκέντρωση και την εκτελεστικότητά μας σε υψηλά επίπεδα. Να προσπαθήσουμε να τη διατηρήσουμε για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας και να είναι σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη».

.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…