Κεντρική Ψαγμένα Ηρακλής: Πανέτοιμος για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα

Ηρακλής: Πανέτοιμος για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα

iraklis 3 820x490 1 jpg

Ο Ηρακλής δίνει αύριο το πρώτο του ματς στο FIBA Europe Cup. Ο Παντελής Μπούτσκος αναλύει τη ZZ Leiden, την πρώτη αντίπαλο της ομάδας.

«Ξεκινάμε το ευρωπαϊκό μας ταξίδι στους ομίλους του Europe Cup, με μία εκτός έδρας αποστολή απέναντι στη ΖΖ Leiden. Ταυτόχρονα, ξεκινάει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, με συνεχείς αγώνες. Είναι μία πρόκληση, στην οποία οφείλουμε να ανταποκριθούμε πνευματικά και αγωνιστικά. Η διαδικασία αυτή και η λειτουργία μας, υπό συνθήκες πίεσης, είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να ωριμάσει η ομάδα και να χτίσει το χαρακτήρα της» ανέφερε.

Ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου πρόσθεσε: «Στον όμιλό μας είναι η Bahcesehir, με παίκτες επιπέδου Euroleague, φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αλλά και η KK Mornar Bar, ομάδα με ταλέντο και εμπειρία. Εμείς πηγαίνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι για μία πολύτιμη, βαθμολογικά, έκτος έδρας νίκη.

«Να θυσιάσουμε το εγώ για την ομάδα»

Η  ΖΖ Leiden έχει καταφέρει να βρει τη χημεία της νωρίς κι έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά στην ολλανδική λίγκα. Κυρίαρχο ρόλο στην περιφέρεια, έχει το δίδυμο του έμπειρου σκόρερ De Jong και του χαρισματικού σουτέρ Dunn. Στους forward, υπάρχει ακόμη ένα δίδυμο, των Λιθουανών Mikalauskas και Tubutis, με πολύ καλά fundamentals και ικανότητα στο σουτ. Έχουν πολλές αποφάσεις, τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση. Στη ρακέτα, ο βασικός center Μidtgaard, συνεχίζει να αναπτύσσει το δυναμικό του παιχνίδι, καταθέτοντας πολλή ενέργεια και στις δύο άκρες του παρκέ. Σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε το supporting cast των Ολλανδών παικτών. Δίνουν σημαντικές βοήθειες, με την ταχύτητά τους και την αποτελεσματικότητά τους στο τρίποντο.

Από την πλευρά μας, η αμυντική μας προσέγγιση και η προσήλωσή μας στο πλάνο, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό του αγώνα. Επίσης, οφείλουμε να βελτιώσουμε άμεσα τη ροή της επίθεσής μας και το spacing και το timing, που εκτελούμε, σε set παιχνίδι. Θέλουμε να κυκλοφορήσει η μπάλα, με περισσότερη υπομονή απέναντι στην επιθετική άμυνα των Ολλανδών. Κυρίως, όμως, θέλουμε να δούμε τους παίκτες μας να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το εγώ τους για την ομάδα και να το κάνουν αυτό με ενθουσιασμό».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…