Κεντρική Διεθνή Fiba Europe Cup Ιωνικός – Αντβέρπ 81-92: Δεν τα κατάφερε κόντρα στο φαβορί

Ιωνικός – Αντβέρπ 81-92: Δεν τα κατάφερε κόντρα στο φαβορί

Ιωνικός

Ο Ιωνικός αν και το πάλεψε για ένα ημίχρονο δεν κατάφερε να νικήσει την Αντβέρπ, που είναι το φαβορί του ομίλου του. Τελικά η Βελγική ομάδα πέρασε από το κλειστό του Πλάτωνα με σκορ 81-92.

Αχίλλειος πτέρνα των Νικαιωτών αποδείχθηκαν τα ριμπάουντ. Οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν το μέγεθος και τη δυναμική τους και μάζεψαν όλα τα κρίσιμα «σκουπίδια» της αναμέτρησης.

Ο  Κούρο Σεγούρα, ξεκίνησε το ματς με τους Κολόβερο, Τζέρμαν, Μουσταφά, Άρτις και Γόντικα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ιωνικός μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι, με τον Άρτις να ευστοχεί σε τρίποντο.

Με το σκορ στο 6-4, οι Ολλανδοί έκαναν ένα σερί 7-0 και προηγήθηκαν με 6-11. Ωστόσο οι Νικαιώτες απάντησαν 10-0, κάνοντας το σκορ 16-11. Σε εκείνο το σημείο πρωταγωνιστές ήταν ο Κολοβέρος, ο Τζέρμαν και ο Γόντικας.

Οι δυο ομάδες ήταν από την αρχή πολύ κοντά στο σκορ και εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του.

Προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η Αντβέρπ προηγήθηκε με 20-24. Ωστόσο ο Ιωνικός αντέδρασε φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Σκορ πρώτου δεκαλέπτου ήταν το 24-24.

Στη δεύτερη περίοδο, οι δυο ομάδες και πάλι πάλευαν σώμα με σώμα. Με το σκορ να είναι στο 33-33, οι Ολλανδοί με πρωταγωνιστή τον Κόφερ, κατάφεραν να ξεφύγουν με 33-42. Στο 9-0 αυτό  αυτό το σερί των φιλοξενούμενων.

Ο Ιωνικός αντιδρά και με τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου μείωσε σε 36-42. Σα να μην έφτανε αυτό με δίποντο του Γόντικα και τρίποντο του Χουγκάζ το παιχνίδι έφτασε και πάλι στον πόντο. Με το χρονόμετρο να γράφει 1.53 πριν το τέλος του ημιχρόνου το σκορ διαμορφώθηκε σε 42-41 υπέρ της Αντβέρπ.

Στο υπόλοιπο ενάμισι λεπτό οι μεγάλες μάχες συνεχίστηκαν.

Σκορ ημιχρόνου ήταν το 45-45.

Ο Ιωνικός είχε πρώτο σκόρερ τον Τζέρμαν με 11 πόντους, ενώ Γόντικας και Χουγκάζ, ακολουθούσαν, έχοντας από 9. Ακόμα, ο Αθηναίου στο ημίχρονο είχε μοιράσει 5 τελικές πάσες.

Για την Αντβέρπ, ξεχώρισαν οι Μουένα και Κόφερ με 9 και 7 πόντους αντίστοιχα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι δυο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ. Ένα όμορφο κάρφωμα σημείωσε ο Γόντικας στον αιφνιδιασμό για το 49-47.

Ωστόσο οι Ολλανδοί είχαν άμεση απάντηση για το 49-49, με τον Φρίντρικσον.

Ο Ιωνικός κατώρθωσε να κάνει το πρώτο μικρό σερί στο δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα, ο Μουσταφά με πολύ επιμονή «τρύπησε» την αντίπαλη άμυνα και πεέτυχε «παλικαρίσιο» κάρφωμα. Στη συνέχεια οι παίκτες των Νικαιωτών, έκλεψαν τη μπάλα και ο Τζέρμαν στον αιφνιδιασμό, έκανε εύκολα το 55-51.

Οι Βέλγοι έδειξαν επιμονή και πίεση στην άμυνα. Ο Γόντικας έχασε τη μπάλα και με τρίποντο του Χάντς, η Αντβέρπ έκανε το 55-54.

Σα να μην έφτανε αυτό η Ολλανδική ομάδα, πέρασε και μπροστά στο σκορ με τον Κόφερ που «έγραψε» το 55-56.

Μεγάλος Γιάννης Αθηναίου! Ο Έλληνας γκαρντ , σε μια κρίσιμη στιγμή βάζει ένα τρίποντο και ταυτόχρονα τον Ιωνικό στην πρωτοπορία με 58-57. Τρίποντο ψυχολογίας για την ομάδα της Νίκαιας.

Στη συνέχεια η Αντβέρπ με δίποντο του Χάντς και ελεύθερες βολές του Φρίντρικσον, προηγήθηκε με 61-58 μέσα στο κλειστό του Πλάτωνα.

Οι οπαδοί του «αστεριού» δε σταμάτησαν ούτε στιγμή να φωνάζουν.

Με το χρονόμετρο να γράφει 2.18 πριν το τέλος, οι Βέλγοι κέρδισαν γκολ φάουλ. Με το σκορ στο 58-63, ο Κούρο Σεγούρα κάλεσε εσπευσμένα σε τάιμ άουτ, πριν εκτελέσει τη βολή ο Κόφερ.

Η Αντβέρπ συνέχισε το καλό σερί της και με όπλο την άμυνα έφτασε τη διαφορά στους 11 πόντους.

Με τρίποντο ο Χάντς έκανε το 58-67, ενώ ο ίδιος παίκτης έβαλε και δυο ελεύθερες βολές για το 58-69.

Η Αντβέρπ είχε πλέον ξεφύγει και ο Ιωνικός δε μπόρεσε να κάνει τίποτα ιδιαίτερο. Έτσι, 20’’ πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 76-59, υπέρ των Ολλανδών.

Τελικό σκορ τρίτης περιόδου, ήταν το 78-59.

Προσπάθησε για την υπέρβαση μέχρι το τέλος ο Ιωνικός

Ο Ιωνικός με επιθετική αιχμή τον τρομερό Τζέρμαν προσπάθησαν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Έτσι, με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου έφτασαν το σκορ στο 71-82.

Ωστόσο από εκεί και πέρα οι Βέλγοι πρόσεχαν πολύ στο ριμπάουντ και κέρδιζαν συνέχεια πολύτιμο χρόνο, έχοντας διψήφια διαφορά.

Μάλιστα η διαφορά στο σκορ δεν κατέβηκε από τους 10 πόντους και λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς το σκορ έγινε 79-92.

Η Αντβέρπ εκμεταλλεύτηκε αυτό που έχτισε στο τρίτο δεκάλεπτο και προσέχοντας την άμυνα της, κέρδισε με τελικό σκορ 81-92

Ωστόσο, ο Ιωνικός πάλεψε και ουσιαστικά έχασε από ένα δεκάλεπτο. Οι φίλοι της Νικαιώτικης ομάδας δε σταμάτησαν να υποστηρίζουν την ομάδα τους και φώναζαν από την αρχή μέχρι το τέλος, φτιάχνοντας μια καυτή ατμόσφαιρα.

Πρώτος σκόρερ του Ιωνικού ήταν ο Τζέρμαν με 22 πόντους. Ακόμα, ξεχώρισε ο Γόντικας με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ. Χουγκάζ και Μουσταφά, είχαν από 10 πόντους.

Από την Βελγική ομάδα, ξεχώρισε ο Χάντς με 19 πόντους και ο Ρότζιερς με 17 πόντους. Ο Κόφερ είχε 12 πόντους και ακολούθησε ο Κάμερον Κρούιτνγκ με 10.

Μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 45-45, 59-78, 81-92.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Fiba Europe Cup

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…