Κεντρική Basket League ΑΕΚ Φάλκο Σομπατέλι-ΑΕΚ 83-78: Έμεινε με την πίκρα

Φάλκο Σομπατέλι-ΑΕΚ 83-78: Έμεινε με την πίκρα

Φάλκο

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στην Ουγγαρία από τη Φάλκο ξεκινώντας, όχι με καλό τρόπο τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Τελικό σκορ του αγώνα ήταν το 83-78.

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του ομίλου της για το BCL. Η «Ένωση» αν και είχε σε εξαιρετική κατάσταση τους Γκρίφιν, Ανγκόλα και Παππά, ηττήθηκε από τη Φάλκο στην Ουγγαρία. Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν το 83-78 υπέρ των Ούγγρων.

Η Φάλκο είχε ως κύριο όπλο την καλή της άμυνα, αλλά και το σκοράρισμα στον αιφνιδιασμό. Η ΑΕΚ δε μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του παιχνιδιού συνολικά και βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι και με 10 πόντους. Προσπάθησε μέχρι το τέλος η «Ένωση», αλλά δε μπόρεσε να νικήσει τελικά.

Οι Περλ, Μπένκε και Μπάρατς, ήταν οι κορυφαίοι για την Ουγγρική ομάδα, σε άμυνα και επίθεση. Με την απόδοσή τους έκριναν τις τύχες του αγώνα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τους Ανγκόλα, Φλιώνη, Γκριφιν, Γέλοβατς και Βαουλέτ. Ωστόσο πεντέμιση λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου πέρασε ο Κολόμ στον αγώνα, καθώς ο Ανγκόλα φορτώθηκε από νωρίς με δυο φάουλ.

Με το χρονόμετρο να δείχνει 7.36 πριν το τέλος της περιόδου, σημειώθηκε τετράποντο του Γκριφιν. Ο Αμερικανός άσος δέχθηκε φάυλ, κατά εκτέλεση ενός εύστοχου τριπόντου.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 5-8. Ο ίδιος παίκτης έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ 10-11 με δεύτερο σερί τρίποντο 6’ πριν το τέλος της 1ης περιόδου.

Τρια λεπτά πριν το τέλος, ήταν η στιγμή της μαχητικότητας για τον Κολόμ. Ο έμπερος γκαρντ της «Ένωσης», τρύπησε το αντίπαλο ζωγραφιστό. Εκεί, παρότι δέχθηκε καθαρό αλλά σκληρό μαρκάρισμα, πρόλαβε να δώσει ασίστ στον Γκρίφιν, ο οποίος έβαλε ξανά μπροστά την ΑΕΚ με 13-15.

Πολύ θεαματικό το κάρφωμα του άσου της «ομάδας της προσφυγιάς».

Περίπου δυο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, ο Κίνο Κολόμ μας έδειξε γιατί είναι υπερπολύτιμος. Ο έμπειρος άσος με μια ασύλληπτη ασίστ χωρίς να βλέπει, δίνει την πάσα και ο Μπόγρης βάζει μπροστά την «Ένωση» με 15-19.

Τέλος, σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε ο Νίκος Παππάς. Ο έμπειρος άσος, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, σημείωσε νωρίς νωρίς 4 πόντους.

Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 21-19 υπέρ της ΑΕΚ.

Η αντίδραση της Φάλκο

Η Φάλκο αντέδρασε με την αρχή του δεύτερο δεκαλέπτου. Συγκεκριμένα, οι Ούγγροι, προηγήθηκαν γρήγορα με 23-21, με καλάθια των Μπάρατς και Πέρλ. Λίγο αργότερα ο Σομογκίι έκανε το 25-21 και ο Δέδας κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Η ΑΕΚ, αντέδρασε με τον Παππά να σκοράρει για το 25-23, αφού δέχθηκε ασίστ από τον Κολόμ.

Αργότερα και περίπου 6μιση λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Κολόμ, έβαλε μπροστά την «Ένωση» με σκορ 26-25.

Από εκεί και πέρα αν και οι δυο ομάδες έιχαν κενό διάστημα, η ΑΕΚ το πλήρωσε μένοντας πίσω στο σκορ με 32-29. Εκεί, ήταν η ώρα του Γέλοβατς να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 32-32.

Ακόμα, με δυο τέλεια εκτελεσμένους αιφνιδιασμούς, ο Φάλκο 1.27’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου, προηγήθηκε με 36-32 και ο έξαλλος Στέφανος Δέδας κάλεσε σε τάιμ άουτ.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Νίκος Παππάς μπήκε μέσα στο αντίπαλο καλάθι και με ένα θεαματικό ανάποδο σουτ σκόραρε, ενώ ταυτόχρονα δέχτηκε το φάουλ.

Πρώτος σκόρερ από τη Φάλκο, μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο Πέρλ με 8 πόντους. Από την άλλη, για την ομάδα του Στέφανου Δέδα, ξεχώριζε ο Νίκος Παππάς με 11 πόντους.

Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, «πληγώθηκε» στο ζωγραφιστό, καθώς δέχτηκε 26 πόντους, ενώ πέτυχε μόλις 20. Ακόμα έχασε και τη μάχη των ριμπάουντ, καθώς μάζεψε 17, έναντι 21 των Ούγγρων.

Το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 38-35 για τους Ούγγρους της Φάλκο Σομπατέλι. Σκορ δεκαλέπτου, ήταν το 19-14 υπέρ των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι Ούγγροι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και προηγήθηκαν από νωρίς 40-35. Ωστόσο ο Ανγκόλα, μένα τρίποντο έφερε το ματς στους τρεις πόντους για την ΑΕΚ, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 43-40 υπέρ της Φάλκο.

Στη συνέχεια η Σομπατέλι, αντέδρασε εκ νέου και με τρίποντο του Μπένκε προηγήθηκε με 46-40. Στην αμέσως επόμενη φάση με εύστοχο γκολ φάουλ ο Πέρλ, διαμόρφωσε τη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ των Ούγγρων και το σκορ έφτασε στο 49-40.

Με το σκορ να διαμορφώνεται στο 50-42 για τη Φάλκο, αυτό που ξεχώρισε ήταν η άμυνα των Ούγγρων. Το σκορ δεν άλλαξε για αρκετή ώρα.

Ο Γκρίφν, έσπασε την «ανομβρία» της ΑΕΚ 3.12’ πριν το τέλος και το σκορ έγινε 50-44, υπέρ της Ουγγρικής ομάδας.

Ακόμα, περίπου 2’ πριν το τέλος ο Νίκος Παππάς, με εξαιρετική ενέργεια, πήγε το σκορ στους δυο πόντους. Το σκορ σε εκείνο το σημείο έγινε 50-48.

Ο έμπειρος γκαρντ «ζεστάθηκε» και έφερε τις διαφορά των δυο ομάδων στον πόντο και στο σκορ σε 55-54.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με μεμονωμένο σκορ 19-19 για τις δυο ομάδες.

Ωστόσο, το τρίτο δεκάλεπτο, έληξε με σκορ έληξε με σκορ 57-54 υπέρ της Φάλκο.

Δε άλλαξε κάτι στην τελική ευθεία του ματς

Οι Ούγγροι της Φάλκο, με όπλο την άμυνα τους, ξεκίνησαν ιδανικά το τελευταίο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 64-54. Το αρνητικό σερί της ΑΕΚ έφτασε στο 9-0, με την Ένωση να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Με το διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 9 και 10 πόντων, η Φάλκο ήλεγχε πλέον πλήρως το ματς.

Κατόπιν, η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει πλησιάζοντας στους 5 πόντους με το σκορ να γίνεται 68-63 υπέρ των Ούγγρων.

Ωστόσο τρία λεπτά πριν το τέλος ο Γκολομάν, στέλνει ξανά το σκορ σε διψήφια διαφορά, αυτή τη φορά 75-65 υπέρ της Φάλκο.

Προς το τέλος του αγώνα η ΑΕΚ είχε την τελευταία της αντίδραση, ωστόσο το σκορ δε μειώθηκε αισθητά. Η διαφορά παρέμενε , πέριξ των 5 πόντων.

Πιο σημαντική στιγμή, ήταν οι τρεις κερδισμένες βολές από τον Ανγκόλα. Ωστόσο ο παίκτης της ΑΕΚ, έβαλε μόνο τις δυο και το σκορ διαμορφώθηκε στο 80-76.

Ακόμα, με λέι απ του Γέλοβατς, στα 13” πριν το τέλος του ματς το σκορ διαμορφώθηκε στο 81-78 για τη Φάλκο.

Σε αυτό το σημείο, ο Περλ, κάνει λάθος και η κατοχή πέρασε στην ΑΕΚ. Ωστόσο, ο Παππάς κόπηκε με καλή άμυνα σε σουτ τριών πόντων.

Στο τέλος ο Γκόλομαν έγραψε το 83-78, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

 

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-35, 57-54, 83-78.

ΦΑΛΚΟ (Κονάκοφ): Περλ 21, Βάραντι 8, Μπένκε 16, Γκολομάν 9, Μπάρατς 15, Κέλερ 8, Κλαρκ 3, Σόμογκι 3

ΑΕΚ (Δέδας): Κόλομ 5 (8ας), Μπόγρης 2, Φλιώνης, Πετρόπουλος, Ανγκόλα 17, Γέλοβατς 14, Παππάς 20, Γκρίφιν 16, Βαουλέτ 4.

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ

  • IMG 5820

    Μουρθία – Μάλαγα 74-80

    Στο Final Four του BCL πέρασε η Μάλαγα. Η Ουνικάχα Μάλαγα  πήρε την νίκη στο πρώτο Ισπανικ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…