Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Λούκα: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για μας»

Λούκα: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για μας»

Λούκα Χάταϊ

Τις προσπάθειές της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023 αρχίζει η Εθνική Γυναικών και η Βασιλική Λούκα μιλάει για τα παιχνίδια.

Η Εθνική γυναικών προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, που θα αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία και την Πορτογαλία. Η Βασιλική Λούκα αναφέρθηκε στους δύο αγώνες: «Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια. Έχουμε καινούριο προπονητή, ορισμένα νέα πρόσωπα και κάποιες επιστροφές όπως αυτή της Εβίνας Σταμάτη. Πιστεύω ότι ο στόχος της πρόκρισης είναι εφικτός. Συμμετέχουμε σε όμιλο με ομάδες που μπορούμε να τις ανταγωνιστούμε».

Πρώτος χρονικά αντίπαλος για την Εθνική Γυναικών είναι η Μεγάλη Βρετανία με την Βασιλική Λούκα να εξηγεί. «Η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει μια ισχυρή ομάδα. Στόχος της είναι η πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί σε απευθείας πρόκριση, κάτι όμως το οποίο θέλουμε και εμείς. Σαν ομάδα έχει ένα βασικό κορμό εδώ και χρόνια και μπορεί να πάρει πόντους μέσα από το καλάθι. Οπότε εμείς πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, να είμαστε σκληρές στο παιχνίδι μας και συγκεντρωμένες».

Όσον αφορά στην Πορτογαλία η 25χρονη σέντερ ανέφερε: «Μπορεί θεωρητικά να είναι πιο εύκολος αντίπαλος από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά για μας δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Ο αγώνας γίνεται στην Ξάνθη, θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε και πρέπει να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Περιμένουμε να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, να μας στηρίξουν και να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που θα κάνουμε. Η Ξάνθη, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι είναι μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ».

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, πάντως, η Βασιλική Λούκα συνεχίζει στην Σουηδία με την Α3 Ουμέα να είναι νέος σταθμός στην καριέρα της. «Είμαι ευχαριστημένη με την ομάδα μου, έχω αρκετό χρόνο συμμετοχής κάτι το οποίο είναι το ζητούμενο για μένα. Έχω σημαντικό ρόλο στην ομάδα, ενώ στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου. Στη Σουηδία το πρωτάθλημα είναι σκληρό, αλλά παίζουν πιο ελεύθερο μπάσκετ. Ειδικά στη δική μας ομάδα ο προπονητής θέλει να παίζουμε πιο ελεύθερα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…