Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εθνική Ανδρών: «Χαρίζει» τον μισθό του ο Μανωλόπουλος

Εθνική Ανδρών: «Χαρίζει» τον μισθό του ο Μανωλόπουλος

Εθνική

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως ο Σωτήρης Μανωλόπουλος που θα οδηγήσει την Εθνική ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, προχώρησε σε μια ξεχωριστή κίνηση. Τόσο ο προπονητής όσο και οι συνεργάτες του, θα προσφέρουν την αμοιβή τους για την ενίσχυση των προγραμμάτων ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ.

Η σχετική ανακοίνωση:

Με μια πρωτόγνωρη κίνηση αποφάσισαν να αρχίσουν τη θητεία τους στην Εθνική Ανδρών ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Αλλά και οι συνεργάτες του Σάββας Καμπερίδης, Ισίδωρος Κουτσός και Κώστας Παπαδόπουλος.

Τα μέλη του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ομάδας ενημέρωσαν ότι θα συνεισφέρουν την αμοιβή τους στον ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση των προγραμμάτων ανάπτυξης.

Αυτός θα είναι ο ένας από τους δύο λογαριασμούς, αφού θα δημιουργηθεί και ένας ακόμα. Ο δεύτερος, «αλληλεγγύης» με στόχο την ενίσχυση των σωματείων από όλη τη χώρα με αυξημένες ανάγκες λειτουργίας. Συνολικά το πλάνο, ο τρόπος λειτουργίας του και η στόχευση θα αναλυθούν τις προσεχείς ημέρες.

«Για το καλό του μπάσκετ στηρίζουμε έμπρακτα την κίνηση αυτή»

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέφερε σχετικά: «Στη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν μάθαμε γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Θεωρήσαμε σωστό μαζί με τους συνεργάτες μου να συμμετάσχουμε. Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός συνολικού πλάνου ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ. Κρίναμε ότι ως άνθρωποι που ζούμε σε αυτό τον χώρο και ως προπονητές της Εθνικής Ελλάδας, έπρεπε να το στηρίξουμε έμπρακτα».

Ο υπεύθυνος των Εθνικών Oμάδων στο Δ.Σ. της ΕΟΚ, Δήμος Ντικούδης, σχολίασε αυτή την ενέργεια. «Είναι αυτονόητες και θερμές οι ευχαριστίες γι’ αυτή τους την ενέργεια. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι αυτοί δίνουν πρώτοι το παράδειγμα. Αλλά και το έναυσμα προς την κατεύθυνση της ενωμένης πορείας και καθολικής στήριξης του σχεδίου ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ούνικς – Ολυμπιακός: Οι διαιτητές της αναμέτρησης [pic]

Γνωστή έγινε η διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ούνικς Καζάν για τη…