Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Κωσταλάς

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Κωσταλάς

kostalas 820x490 1 jpg

Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή (10/10) ο Γιάννης Κωσταλάς. Ένας πραγματικός λάτρης του μπάσκετ και του αθλητισμού. Ένας αληθινός ρομαντικός της καλαθοσφαίρισης. Ο Γιάννης Κωσταλάς έπαιξε μπάσκετ στον Τυφώνα και στη συνέχεια σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Μετακόμισε στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Για δεκαετίες διατηρούσε ένα καφέ, εστιατόριο, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το Essex World Cafe, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες Έλληνες. Άνθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού, τους οποίους ο Γιάννης Κωσταλάς υποδεχόταν πάντα με ανοιχτή αγκαλιά.

Το Essex Cafe λειτούργησε για χρόνια ως σταθμός πρώτων βοηθειών μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Κι αυτό γιατί βρισκόταν ακριβώς κάτω από τους Δίδυμους Πύργους.

Γι’ αυτό και ο Γιάννης Κωσταλάς ήταν ένας ήρωας για τους Αμερικανούς. Στο δικό του μέρος δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες χιλιάδες τραυματίες εκείνης της μαύρης ημέρας. Στενός φίλος πολλών ανθρώπων του μπάσκετ στην Ελλάδα. Θα λείψει για το χαμόγελο, την καλοσύνη και την διάθεσή του να ευχαριστήσει και να βοηθήσει τους πάντες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…