Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Διονυσία Αλεξανδρή – «Βάση μας είναι η άμυνα» [vid]

Διονυσία Αλεξανδρή – «Βάση μας είναι η άμυνα» [vid]

Αλεξανδρή

Αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ, η Διονυσία Αλεξανδρή, μίλησε στον ebasket.gr. Η γκαρντ των «ερυθρολεύκων» σχολίασε τόσο για το παιχνίδι με τις Σέρβες, όσο και την εφετινή σεζόν συνολικά.

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει μια νίκη στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Ελλάδας και δυο νίκες σε ισάριθμα ματς στο Eurocup γυναικών. Στη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση, οι «ερυθρόλευκες» μοιράζονται την πρώτη θέση του ομίλους με τη Ρώσικη ομάδα, Ναντέζντα.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα παίκτρια, το παιχνίδι του Ολυμπιακού ξεκινά από την άμυνα. Ακόμα, όπως είπε η ομάδα του Πειραιά, φέτος διαθέτει καλύτερα στελέχη στο ρόστερ συνολικά, αλλά και στις ψηλές ειδικότερα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Διονυσίας Αλεξανδρή

Για το παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα: «Σήμερα το παιχνίδι ήταν διαφορετικό από το πρώτο. Η Σέρβικη νοοτροπία γενικά είναι «run and gun», τρέχουν. Τα κορίτσια είναι νέα και έχουν ενθουσιασμό. Κάνουν πάρα πολύ καλά τα απλά πράγματα. Δίνουν πάσα και κόβουν. Τρέχουν στον αιφνιδιασμό πιέζουν τη μπάλα. Κάποιες στιγμές δυσκολευτήκαμε, παρόλα αυτά μείναμε στο πλάνο, παίξαμε καλή άμυνα. Κερδίσαμε κάποιες μπάλες, φύγαμε στο τρανζίσιον και τελικά πήραμε και τη διαφορά που έπρεπε».

Για το πλάνο του Ολυμπιακού την εφετινή σεζόν: « Από την άμυνά μας ξεκινάει και έπειτα είναι η επίθεση. Πάνω από όλα είναι η άμυνα και μετά η επίθεση.

Προσπαθούμε να το δούμε βέβαια γιατί είναι μια νέα ομάδα και προσπαθούμε σε αυτό. Θα γίνουμε καλύτερες. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτερες σε αυτό».

Για τις υποχρεώσεις σε Α1 και Eurocup: «Το πρωτάθλημα της Α1 είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό φέτος. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο την τελευταία δεκαετία σίγουρα. Ρυθμό δεν ξέρω αν μας δίνει, ίσως παραπάνω κούραση. Γιατί δεν είναι κάποιο παιχνίδι που παίζεις στην Ελλάδα και λες ”ά έχω ρεπό, να ξεκουραστώ”. Όλα τα ματς είναι φωτιά και πρέπει να είμαστε έτοιμες».

Αλεξανδρή: Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κλαμπ. Ο στόχος είναι εκεί και μας περιμένει

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Πάμε βήμα βήμα. Δεν έχει ο Ολυμπιακός να κοιτάξει κάτι. Ο πήχης είναι πάντα ψηλά δεν το συζητάμε. Είναι χρόνια πρωταθλητής, είναι ένας τεράστιος σύλλογος, ένα μεγάλο κλαμπ.

Φυσικά στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και όσα περισσότερα μπορούμε στην κατάταξη του Eurocup. Αλλά δεν κοιτάμε αυτά όταν παίζουμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Βήμα βήμα. Ένα βήμα τη φορά.

Ο στόχος είναι εκεί και περιμένει!».

Για τις ψηλές του Ολυμπιακού: «Πέρσι πάθαμε από αυτό. Ήταν η πληγή μας. Ειδικά και με τον τραυματισμό της Άννας Σπυριδοπούλου. Οπότε αν μη τι άλλο φέτος έπρεπε να είμαστε πιο έτοιμοι σε αυτό το κομμάτι και είμαστε.

Θεωρώ ότι είμαστε πιο έτοιμοι από πέρσι, έχουμε καλύτερη ομάδα, ίσως. Δηλαδή η ομάδα θα είναι μέσα στο γήπεδο. Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα.

Από πέρσι είμαστε καλύτεροι στις ψηλές.

Για το στόχο της μέσα στην ομάδα: «Να καταλάβω τι ζητάει ο κόουτς και να το δώσω μέσα στο γήπεδο. Αυτό που μου ζητάει να το κάνω. Είναι απλό!».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Διονυσίας Αλεξανδρή

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Περιστέρι: Τελικός πρόκρισης κόντρα στην Τενερίφη

«Τελικός» πρόκρισης για το Περιστέρι. Συνδυασμό αποτελεσμάτων θέλει το Περιστέρι   που αντ…