Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αρμάνι Μιλάνο-Εφές 75-71: Την «βύθισε» κι άλλο

Αρμάνι Μιλάνο-Εφές 75-71: Την «βύθισε» κι άλλο

dilaney 1 820x490 1 jpg

Η Αρμάνι Μιλάνο διατήρησε το απόλυτο απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές (75-71) και την βύθισε ακόμα περισσότερο.

Μεγάλη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφες για την 4η αγωνιστική της Euroleague. Εκ διαμέτρου αντίθετες πλέον οι πορείες των δύο ομάδω στο ξεκίνημα. Η ομάδα του Μεσίνα στο 4-0, ενώ εκείνη του Αταμάν στο 0-4. Η Τούρκοι έδειξαν να μπορούν μόνο για μια περίοδο, αλλά από εκεί και πέρα η ποιότητα των Ιταλών άλλαξε τη ροή του αγώνα. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ντιλέινι (16π.), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι… γνωστοί Μίτσιτς (17π.) και Λάρκιν (13π. 9ρ.). Αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της Εφές.

Πρώτο ημίχρονο:

Η Εφές φάνηκε να μπαίνει με το μαχαίρι στα δόντια στην πρώτη περίοδο, αφού δεν την έπαιρνε για άλλη ήττα. Οι  Τούρκοι προσπάθησαν από νωρίς να πάρουν διαφορές και προηγήθηκαν μέχρι και με 9 πόντους (16-7 και 19-10). Η Αρμάνι όμως έβρισκε συνεχώς λύσεις με τρίποντα και κατάφερε να μείνει σχετικά κοντά στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (16-21). Ο Μίτσις στα πρώτα 10′ είχε ήδη 9 πόντους.

Στη δεύτερη περίοδο ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Μέχρι και το πρώτο μισό του δεκαλέπτου η Εφές είχε τον έλεγχο του αγώνα. Κατάφερε να προηγείται πάλι με τη μεγαλύτερή της διαφορά (25-34). Εκεί όμως η κατάσταση άλλαξε άρδην. Οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν έπαιξαν καλή άμυνα και με ένα εντυπωσιακό 14-0 επιμέρους προηγήθηκαν με 39-34. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Αρμάνι να προηγείται με 6 πόντους χάρη σε τρίποντο του Σιλντς.

Δεύτερο ημίχρονο:

Με το πόδι στο γκάζι συνέχισαν και στην τρίτη περίοδο οι Ιταλοί. Η Εφες φαινόταν να έχει αποπροσανατολιστεί τελείως. Η ομάδα του Μιλάνου είχε φέρει τελείως στα μέτρα της το παιχνίδι και φαινόταν να έκανε ό,τι ήθελε. Αυτό οφείλεται και στο εξαιρετικό ποσοστό στα σουτ από τα 6,75. Με το σκορ στο 56-44 με 4′ να απομένουν και με τον Αταμάν έξαλλο να ζητά τάιμ άουτ οι παίκτες του Μεσίνα είχαν 11/20 τρίποντα. Ένα ακόμη τέτοιο από τα 9 μέτρα σχεδόν του Γκράντ στην εκπνοή, εκτόξευσε τη διαφορά στους 14 πόντους (63-49).

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης φάνηκε να έχει «σφιγμό» με το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Αταμάν έκανε ένα γρήγορο σερί 9-0 αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Ετόρε Μεσίνα. Πνοή στην Αρμάνι έδωσε ο Ντίνος Μήτογλου που με συνεχόμενα σουτ ξεκόλλησε επιθετικά τους γηπεδούχους κάνοντας το 68-62. Με ένα ακόμη τρίποντο του Χολ από τη γωνία η διαφορά πήγε πάλι στους 9 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Παρ΄όλο που ο Μόερμαν, κυρίως ,προσπάθησε για την ανατροπή στο τέλος οι Ιταλοί κράτησαν τη νίκη. Το τελικό 75-71 έφερε την Εφρες στον πάτο της βαθμολογίας μαζί με τη Μπάγερν και τη Ζαγκίρις.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-21, 42-36, 60-49, 75-71.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Για την 5η αγωνιστική της EuroLeague η Αναντολού Εφές αντιμετωπίζει την Ούνικς Καζάν στην Τουρκία (21/10, 20:00), ενώ η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται τη Βιλερμπάν (21/10, 21:30).

Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η 12άδα του Παναθηναϊκού με Μακάμπι

Οι 12 εκλεκτοί του Παναθηναϊκού για το ματς με Μακάμπι. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα (20:3…