Κεντρική Basket League Απόλλων Πάτρας-Ιωνικός 80-72: Πήραν τη ρεβάνς οι Πατρινοί

Απόλλων Πάτρας-Ιωνικός 80-72: Πήραν τη ρεβάνς οι Πατρινοί

Απόλλων Πάτρας

Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στα σαλόνια της Basket League ο Απόλλων Πάτρας, ο οποίος στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής επικράτησε του Ιωνικού με 80-72, παίρνοντας έτσι μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ιωνικός έφτασε ένα βήμα από την ανατροπή της αγωνιστικής. Μείωσε στα 30” 77-72, όμως ο Άρτις δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε ένα κρίσιμο τρίποντο 15” πριν το τέλος.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Νίκος Δίπλαρος με double-double (24 πόντους και 10 ασίστ), ενώ από κοντά ακολούθησε ο Κόουλμαν με 22 και 9 ριμπάουντ.

Από την άλλη μεριά, ο Τζέρμαν ξεχώρισε για τον Ιωνικό με 22 πόντους, ενώ ο Άρτις ακολούθησε με 14 πόντους.

Το ματς

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Απόλλωνα Πάτρας στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στον Ιωνικό.

Το σύνολο του Νίκου Βετούλα κατάφερε να βάλει πολύ δύσκολα σε εκείνο του Θανάση Γιαπλέ από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με την ομάδα της Νίκαιας να μην μπορεί να αντιδράσει.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Απόλλων κατάφερε να ξεκινήσει με ένα επί μέρους 7-0, ενώ πολύ γρήγορα, έφτασε τη διαφορά στο +9 (15-6).

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους Πατρινούς, καθώς λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε στο +12 (22-10), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στους πάγκους με τον Ιωνικό να μειώνει στο 22-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ιωνικός κατάφερε να ισορροπήσει τον ματς, μειώνοντας μέχρι και τους πέντε πόντους (24-19), οι Πατρινοί όμως δεν επηρεάστηκαν και έστειλαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (31-21).

Οι Νικαιώτες τρέχοντας ένα επιμέρους 6-2, μείωσαν και πάλι στους 6 (33-27), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με το σκορ να βρίσκεται στο 36-29.

Το δεύτερο μέρος

Γενικότερα ο Ιωνικός έδειξε πως έχει πολλά προβλήματα στην άμυνα και αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό και στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Οι Νικαιώτες ενώ προσπαθούσαν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους (54-50) μειώνοντας ακόμα και στους τέσσερις πόντους, ο Απόλλων είχε πάντα απαντήσεις στην επίθεση.

Έτσι η ομάδα της Πάτρας έφτασε μέχρι και το τελικό  80-72.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 36-29, 54-47, 80-72.

Apollon Patras
Ionikos

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…