Κεντρική NBA Αντετοκούνμπο: «Έχουμε λίγα παιχνίδια μαζί αλλά είναι νωρίς ακόμα»

Αντετοκούνμπο: «Έχουμε λίγα παιχνίδια μαζί αλλά είναι νωρίς ακόμα»

maxresdefault 1 2 820x490 1 jpg

Ο «Greek Freak» μίλησε για το ματς και το αρνητικό αποτέλεσμα. Έτσι έδωσε κάποιες εξηγήσεις, προκρίνοντας την έλλειψη αυτοματισμών, καθώς η σεζόν βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της, αλλά και την απουσία του Μπρουκ Λόπεζ, τον οποίο παρακαλεί να γυρίσει γρήγορα για να παίρνει τα ριμπάουντ.

Η δήλωση αυτή εμπεριέχει βέβαια και αρκετό σαρκασμό καθώς ο ψηλός σέντερ των Μπακς σπάνια μαζεύει πολλά.

«Πρέπει απλώς να μαρκάρουμε καλύτερα ως ομαδα. Να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ. Ο Λόπεζ και ο Χόλιντεϊ είναι δύο από τους καλύτερους αμυντικούς στο ΝΒΑ. Πρέπει να βελτιωθούμε, να βρούμε λύση, γιατί θα υπάρχουν στιγμές που θα παίξουμε χωρίς αυτούς, όπως τώρα».

Σχετικά με το ότι δέχεται double team και πασάρει την μπάλα να μην σουτάρουν απλώς τρίποντα οι συμπαίκτες του, παρά να κάνουν κάτι διαφορετικό:

«Είναι καλό ότι έχουμε ελεύθερο τρίποντο σε τέτοια κατάσταση, αυτό θέλουμε, ένα ελεύθερο σουτ. Κάποιες φορές όμως όταν σου κάνουν συνεχώς double-team και δεν μπαίνουν τα σουτ, τότε το καλάθι μοιάζει μικρότερο. Συνήθως έχουμε τον Χόλιντεϊ να κόβει προς το καλάθι, τονΠόρτις ή τον Λόπεζ να ψάχνει το δικό του floater και γίνεται πιο δύσκολο να μου κάνουν double-team.

Αυτοί οι παίκτες κάνουν πιο εύκολο το παιχνίδι για εμάς. Πρέπει όμως να βρούμε λύσεις και όχι απλώς να περιμένουμε σε ένα σημείο για να σουτάρουμε. Έχουμε καλούς σουτέρ, αλλά πρέπει να κινούμε την μπάλα και να κάνουμε διεισδύσεις. Πρέπει να το κάνουμε αυτό περισσότερο, να μην περιμένουμε πάντα από εμένα ή τον Μίντλετον να κάνουμε κάτι όταν μας μαρκάρουν δύο παίκτες».

Αναφορικά με  σουτ του μετά από ντρίμπλα και πόσο άνετα νιώθει πλέον με αυτό:

«Σουτάρω σε όλη την ζωή μου με αυτό τον τρόπο. Νιώθω καλά. Κάποιες φορές θα χάσω κάποια σουτ, κάποιες άλλες θα τα βαλω. Οι συμπαίκτες μου θέλουν να σουτάρω, το ίδιο και εγώ. Είναι δύσκολο καμία φορά να παίρνω αυτά τα σουτ, επειδή άλλες φορές με μαρκάρουν στο τρίποντο και άλλες μου δίνουν χώρο και πρέπει να μαντεύω. Θα βρω την λύση όμως, θα σουτάρω καλύτερα στο μέλλον».

Τέλος για το αν πιστεύει ότι οι Μπακς χτίζουν καλές συνήθειες παρά τις απουσίες:

«Ναι το πιστεύω, επειδή παίζουμε με χαμηλά σχήματα, κάτι που είναι διαφορετικό για εμάς. Προσπαθούμε και δοκιμάζουμε πράγματα, ενώ όλοι νιώθουν πιο άνετα. Χαίρομαι που ο Άλεν, ο Ρόμπινσον, ο Οτζελέγιε, ο Θανάσης και ο Νουόρα παίρνουν χρόνο συμμετοχής, επειδή αυτό είναι καλό και σε βάθος χρόνου θα μας βοηθήσει.

Σε κάποια παιχνίδια χτίζουμε συνήθειες και σε κάποια όχι, αλλά από όλα παίρνουμε κάτι. Χρειάζομαι όμως τον Μπρουκ πίσω. Τον χρειάζομαι. Μπρουκ, ίσως είσαι σπίτι, αλλά σε παρακαλώ γύρνα, σε χρειαζόμαστε για να πάρεις ριμπάουντ αδελφέ».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…