Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αναντολού Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-100

Αναντολού Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-100

Anadolu Efes CSKA Euroleague jpg

Σε ένα απίστευτο, πραγματικά ματς, αντάξιο του βεληνεκούς των δύο ομάδων η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε της Αναντολού Εφές με σκορ 100-96 και πήρε την πρώτη νίκη της στην Ευρωλίγκα (1-1). Η Εφές μετά την ήττα από Ρεάλ έπεσε στο 0-2. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σενγκέλια (23 πόντοι), Κλάιμπερν (18 πόντοι 7 ριμπάουντ), και Βόιτμαν και Λούντμπεργκ με 17 πόντους αμφότεροι. Για τους ηττημένους, εξωπραγματικός για ακόμα ένα ματς ήταν ο Βασίλιε Μίσιτς, ο οποίος σταμάτησε στους 32 πόντους. Από κοντά και οι Μοερμάν και Λάρκιν με 14. Επόμενη αγωνιστική για ΤΣΣΚΑ και Εφές με Ζενίτ (εντός) και Βιλερμπάν (εκτός) αντίστοιχα.

Α’ Ημίχρονο

Το ματς ξεκίνησε με την ΤΣΣΚΑ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Τορνίκε Σενγκέλια ξεκίνησε εξαιρετικά με 7 πόντους στα 5 πρώτα λεπτά. Εκείνος και ο Βόιτμαν ηγούνταν των Ρώσων στο αρχικό 10-15 της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Σίνγκλετον με δίποντο και Μίσιτς με τρίποντο ισοφάρισαν για την Εφές σε 15-15. Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε μια ξαφνική αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ. 11-0 το επιμέρους σερί με τον Σενγκέλια να πετυχαίνει τους 6 από τους 11 πόντους και να τελειώνει το δεκάλεπτο με 13 πόντους. Τόσους είχε και ο Μίσιτς για την Εφές, η οποία κατάφερε να μειώσει το σκορ από 15-26 σε 21-26, που ήταν και το τελικό για το πρώτο δεκάλεπτο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εφές μπήκε πολύ δυνατά και με ένα σερί 7-0 πέρασε μπροστά, για πρώτη φορά στο ματς, με σκορ 28-26. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ μέχρι και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Τότε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε ένα επιμέρους 7-0, με συνεχόμενους πόντους του Γουίλ Κλάιμπερν και ανέβασε τη διαφορά στους 7 πόντους (44-51). Δύο βολές του Λάρκιν έγραψαν το τελικό σκορ ημιχρόνου (46-51). Για την ΤΣΣΚΑ πρώτοι σκόρερ ήταν οι Κλάιμπερν και Σενγκέλια με 14 πόντους. Για την Εφές πάλευε μόνος του ο Βασίλιε Μίσιτς με 18. Ο Σέρβος ήταν ο μόνος διψήφιος για την ομάδα του, με τον Σέιν Λάρκιν να είναι ο δεύτερος σκόρερ των Τούρκων, με μόλις 6 πόντους!

Στα αξιοσημείωτα των στατιστικών η κατά κράτος επικράτηση των Ρώσων στον τομέα των ριμπάουντ (20 έναντι 9) και των ασίστ (12 έναντι 7). Στα λάθη 5 είχαν οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, 7 εκείνοι του Αταμάν.

Β’ Ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέβασε την απόδοσή της κατακόρυφα. Ο Βόιτμαν με δύο συνεχόμενα τρίποντα έστειλε τη διαφορά στους 10 πόντους (49-59). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με σερί 24-13 έστειλε το ματς στην υψηλότερή του διαφορά (59-75), πριν η Εφές μειώσει εκ νέου με Λάρκιν και Πλάις (63-75).

Μάλιστα με ένα τρίποντο του Γερμανού, λίγο πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, η Εφές μείωσε στους 11 πόντους. Τελικό σκορ τρίτου δεκαλέπτου 68-79 υπέρ των Ρώσων. Ο Μίσιτς συνέχισε να σκοράρει (24π.), όμως η διαφορά μεγάλωσε. Καθώς η ΤΣΣΚΑ κέρδισε το δεκάλεπτο με 6 πόντους.

Το ματς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Η ΤΣΣΚΑ κρατούσε τη διαφορά σταθερά πάνω από τους 10 πόντους. Στο 35′ ο Μίσιτς με τρίποντο μείωσε σε μονοψήφιο αριθμό (στους 9), όμως οι Ρώσοι με δύο συνεχόμενα τρίποντα (Σενγκέλια και Λούντμπεργκ) έστειλαν ξανά το ματς στους 15 πόντους (77-92).

Ωστόσο, δύο λεπτά πριν το φινάλε η Εφές έκανε την τελευταία της αντεπίθεση. Σερί 8-0 για την μάδα του Εργκίν Αταμάν. Οι Τούρκοι μείωσαν σε 90-94 με τον Μίσιτς να κάνει «όργια» με 32 πόντους, μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Γουίλ Κλάιμπερν ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε και έδωσε δικαίωμα στην Εφές να μειώσει ακόμα περισσότερο. Πράγμα που έγινε, καθώς ο Μοερμάν ευστόχησε σε τρίποντο και έκανε το σκορ 93-95.

Το τελευταίο λεπτό του ματς ήταν δραματικό. Φάουλ-βολές εκατέρωθεν για κάθε ομάδα. Η διαφορά κυμαινόταν από τους δύο έως τους τέσσερις πόντους. Τελικό σκορ 96-100, με την ομάδα του Ιτούδη να παίρνει μία πολύ δύσκολη και συνάμα σημαντική νίκη για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

 

 

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 46-51, 68-79, 96-100

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καπερώνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …