Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα Βερολίνου – Φενέρμπαχτσε 84-70

Άλμπα Βερολίνου – Φενέρμπαχτσε 84-70

Άλμπα

Η Άλμπα πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο Βερολίνο χάρη σε ένα φοβερό δεύτερο ημίχρονο. Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν ότι κέρδισαν στο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι βγήκαν στο δεύτερο παίζοντάς τα όλα για όλα και δικαιώθηκαν. Πρώτοι σκόρερς για τους γηπεδούχους οι Σίλβα(22π.) και Λο(21π.). Ειδική μνεία αξίζει στον Σίκμα, ο οποίος είχε ένα καταπληκτικό ολοκληρωτικό παιχνίδι (13π., 9ρ., 5α.) κινώντας όλα τα νήματα της ομάδας του. Από την άλλη σώθηκε μόνο ο Ντε Κολό (15π.,4ρ.,8ασ.). Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τους Τούρκους μετά από αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πρώτη περίοδος:

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με αρκετά χαμηλό ρυθμό για τις δύο ομάδες. Η Άλμπα προσαρμόστηκε έξυπνα παίζοντας «άμυνα ζώνης» απέναντι στην ψηλή και λίγο…άσουτη 5άδα της Φενέρ(Χένρι,Σαγιόκ,Πιέρ,Βέσελι,Μπούκερ). Και παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι ξεκίνησαν σχετικά καλά το ματς (7-11), η Άλμπα στη συνέχεια ισορρόπησε. Αυτό έγινε κυρίως αφού ευστόχησε σε κάποια μακρινά σουτ. Τελικά, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να έχουν την ελάχιστη υπερ τους διαφορά (19-18).

Δεύτερη περίοδος:

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πορεύονται χέρι-χέρι με τη Φενέρ να διατηρεί το ισχνό της προβάδισμα στο πρώτο μισό. Ο ρυθμός έπεσε πολύ για δύο λόγους. Από τη μία η Άλμπα σταμάτησε να ευστοχεί στα τρίποντα (εξαίρεση ένα του Σίκμα), από την άλλη η Φενέρμπαχτσε δυσκολευόταν να βρει τρόπους για να σκοράρει. Ωστόσο, οι Τούρκοι έκτισαν σιγά σιγά και μεθοδικά, βασισμένοι στην καλή τους άμυνα και τις καλές αποφάσεις στην επίθεση, μια διαφορά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Κι ενώ προηγήθηκαν και για 10 το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε 27-35.

Τρίτη περίοδος:

Εξαιρετικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την γηπεδούχο. Με ένα εντυπωσιακό 11-0 στα πρώτα 3′ πήρε το πρώτο της προβάδισμα έπειτα από το 18-15 της πρώτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ κακοί δίνοντας στην Άλμπα την δυνατότητα να το πιστεύει ολοένα και περισσότερο, η οποία προσπάθησε να κτίσει και διαφορά. Εν τέλει, χάρη σε ένα καταπληκτικό κάρφωμα-πόστερ στον Ντουβερίογλου, οι Γερμανοί προηγούνταν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 57-53.

Τέταρτη περίοδος:

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με πολύ ενθουσιασμό για την πρώτη τους νίκη, αλλά και πολυ διαβασμένα. Με τον Σίκμα να οργανώνει μαεστρικά το παιχνίδι τους και με τους υπόλοιπους να ευστοχούν σε σημαντικά σουτ, η Άλμπα έμποιαζε να έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Αυτό αποτυπονώταν και στο σκορ, με τη διαφορά ολοένα και να ανεβαίνει απέναντι σε μία τραγική Φενέρ. Η Άλμπα πήρε την πρώτη της νίκη στην Euroleague τελικά με σκορ 84-70, χάρη σε ένα δεύτερο ημίχρονο βγαλμένο από όνειρο κάποιου φιλάθλου της με επιμέρους σκορ 57-35.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-19, 27-35, 57-53, 84-70

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Λο 21 (4/7 τρίποντα, 5 ασίστ), Ντα Σίλβα 22 (8/11 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Σμιθ 3 (7 ασίστ), Ντελόου 2, Μάτισεκ 2, Σνάιντερ 5 (1), Ολίντε 9 (1), Σίκμα 13 (4/8 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπλατ, Ζούσμαν

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μπιρσέν, Σαγιόκ 2, Ακπινάρ 6 (2), Μαχμούτογλου 4, Ντε Κολό 15 (4/7 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Χένρι 6 (2/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Πιερ 9 (3/6 δίποντα), Γκούντουριτς 3, Βέσελι 6 (11 ριμπάουντ)μ Μπούκερ 7 (4 ριμπάουντ), Ντουβερίογλου 12 (4/6 δίποντα).

Πλέον και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο 1-2.

Εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…