Κεντρική Basket League ΑΕΚ: Ξεχωρίζει ο Γέλοβατς στο ξεκίνημα

ΑΕΚ: Ξεχωρίζει ο Γέλοβατς στο ξεκίνημα

Γέλοβατς

Η ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι προχώρησε σε στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις, καθώς το περιορισμένο budget και τα ban δεν της επέτρεψαν να ξεφύγει. Η Ένωση μεταξύ άλλων απέκτησε τον Στέφαν Γέλοβατς, ο οποίος έχει βγάλει μέχρι στιγμής ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους των «κιτρινόμαυρων».

Γέλοβατς: Τα πρώτα δείγματα στο Super Cup

Ο Στέφαν Γέλοβατς πραγματοποίησε τις πρώτες του εμφανίσεις με την ΑΕΚ στο ελληνικό Super Cup. Από τα πρώτα του παιχνίδια ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής έδειξε ότι θα αποτελέσει από τα βασικά γρανάζια της Ένωσης.

Ο Γέλοβατς στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ κόντρα στον Προμηθέα είχε πολύ καλή εικόνα, αλλά δεν βοήθησε την Ένωση να πάρει την πρόκριση. Συγκεκριμένα, ο 32χρονος ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 12 πόντους (5/6 βολές, 2/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στον μικρό τελικό κόντρα στο Λαύριο δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί πολύ (16.50′) και τέλειωσε το ματς με 5 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Γέλοβατς: Ασταμάτητος στο πρωτάθλημα

Ο Στέφαν Γέλοβατς έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και είναι άκρως εντυπωσιακός. Κόντρα σε έναν από τους δυσκολότερους αντιπάλους, τον Ολυμπιακό, ήταν ασταμάτητος και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ένωση. Συγκεκριμένα, τέλειωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους (3/3 βολές, 3/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, συγκεντρώνοντας 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η εμφάνιση του αυτή δεν ήταν πυροτέχνημα, καθώς και στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στη Λάρισα ήταν μαγικός. Ο Γέλοβατς στην αναμέτρηση με την ομάδα του κόουτς Παπανικολόπουλου είχε ξανά 21 πόντους (1/2 βολές, 4/5 δίποντα, 4/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο (22 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης).

Ο Στέφαν Γέλοβατς δείχνει ότι είναι ένας χαρισματικός σκόρερ και ότι η ΑΕΚ χτύπησε διάνα με την απόκτηση του. Ο Σέρβος μπορεί να σκοράρει τόσο από κοντά, όσο και από μακριά. Σε δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα μετράει 8/9 τρίποντα (!), επίδοση που «τρομάζει».

Ο Στέφανος Δέδας ποντάρει πολλά στον έμπειρο καλαθοσφαιριστή ενόψει της συνέχειας και ευελπιστεί ο Σέρβος να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Ο Γέλοβατς μέχρι στιγμής είναι ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ και δείχνει να εξελίσσεται σε ηγέτη της.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…