Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ-Λάρισα 81-69: Γιορτινά εγκαίνια με νίκη [vid]

ΑΕΚ-Λάρισα 81-69: Γιορτινά εγκαίνια με νίκη [vid]

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ, μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να επέδειξε εκνευρισμό, ωστόσο με όπλο την άμυνα και τον Γέλοβατς, νίκησε τη Λάρισα. Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν το 81-69.

Στην έναρξη του αγώνα, ο Στέφανος Δέδας παρέταξε τους  Κολόμ, Φλιώνη, Βαουλέτ, Φιλιππάκο και Γκρίφιν. Ωστόσο γρήγορα μπήκε στο παρκέ ο Νίκος Παππάς στη θέση του Βαουλέτ, καθώς ο φόργουορντ της «Ένωσης», υπέφερε από αιμοραγία στη μύτη.

Ο Παπανικολόπουλος από την άλλη, για την ομάδα της Λάρισας, επέλεξε ως αρχικό σχήμα τους Θρετ, Ζάρα, Χάντσον, Γουάσινγκτον και Κρουμπάλι.

Δείτε την ιστορική πρώτη παρουσίαση της ΑΕΚ, στο νέο της γήπεδο στα Λιόσια. Μπροστά σε περίπου 2500 θεατές αυτό το ιστορικό γεγονός για τη «Βασίλισσα».

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Βαουλέτ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ κάνοντας το 2-0. Αυτό το καλάθι ήταν το πρώτο στο νέο κλειστό των Λιοσίων.

Συνολικά η πρώτη περίοδος κύλησε με νευρικότητα για την ΑΕΚ. Από την άλλη η Λάρισα, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Κρουμπάλι, έκανε ένα σερί 7-0.

Με το σκορ του αγώνα να βρίσκεται 9-14, ο Γέλοβατς έβαλε ξανά την «Ένωση» στο ματς, κάνοντας το 12-14.

Με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ σε όλο το δεκάλεπτο, το τελικό σκορ ήταν το 20-23 για τους Θεσσαλούς.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ βελτίωσε κατακόρυφα την άμυνα της. Έτσι, δεχόμενη μόνο μια ελεύθερη βολή από το Ζώη Καράμπελα, έκανα γρήγορα το 27-24 υπέρ της.

Συνέχεια στο σερί έδωσε ο Γιώργος Μπόγρης, κάνοντας το 29-24, με τον κόουτς Παπανικολόπουλο, να καλεί εσπευσμένα σε τάιμ άουτ. Το χρονόμετρο σε εκείνο το σημείο, έδειχνε 3.48’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Αμέσως μετά την είσοδο των ομάδων στο παρκέ, ο Χάντσον,  με εκπληκτικό κάρφωμα μείωσε για τη Λάρισα σε 29-26.

Ωστόσο η απάντηση ήρθε γρήγορα από τους Κολόμ  και Γέλοβατς για να γίνει το 34-26.

Στο ημίχρονο, πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Γιέλοβατς με 11πόντους. Από την άλλη, για τη Λάρισα ξεχώρισαν οι Ουάσινγκτον και Χάντσον έχοντας από 6πόντους.

Το πόσο καλή άμυνα έπαιξε η «ομάδα της προσφυγιάς» φαίνεται και από το μεμονωμένο σκορ δεύτερου δεκαλέπτου, το οποίο ήταν 16-6 για τους «κιτρινόμαυρους».

Το ημίχρονο είχε τελικό σκορ 36-29 υπέρ της ΑΕΚ.

Οι πόντοι των δυο ομάδων στο ημίχρόνο:

ΑΕΚ: Κολόμ 9 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Φλιώνης 1, Φιλιππάκος 1, Γκρίφιν 5 (1), Βαουλέτ 4, Μπόγρης 2, Πετρόπουλος 2, Γέλοβατς 11 (2), Παππάς 1 (0/3 σουτ, 1/2 βολές, 5 ασίστ).
ΛΑΡΙΣΑ: Γουάσινγκτον 6 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Χάντσον 6, Θρετ, Κρουμπάλι 5 (8 ριμπάουντ), Ζάρας 2, Τσαϊρέλης 2, Σπυρόπουλος, Σπαν 5 (1), Καράμπελας 3.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται με 39-29, καθώς επίσης και με 43-33.

Η «Βασίλισσα» είχε ως επιθετική αιχμή και πάλι τον Γέλοβατς, ενώ συνέχισε συγκεντρωμένη στην άμυνα.

Με το χρονόμετρο να δείχνει 5.51’ πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Βαουλέτ, διαμόρφωσε τη μεγαλύτερη διαφορά για την ΑΕΚ, στέλνοντας το σκορ σε 46-33.

Η διαφορά κυμάνθηκε σε διψήφια μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Συγκεκριμένα 1.37 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 53-43. Εκεί η Λάρισα, μείωσε σε 53-46 με τρίποντο του Χάντσον.

Οι «κιτρινόμαυροι» είδαν τον Νίκο Παππά να βγάζει πολύ ενέργεια στο παρκέ, συμβάλλοντας σε άμυνα και επίθεση.

Η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει και μάλιστα 11” πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, μείωσε σε 56-50 με τους Τσαϊρέλη και Καράμπελα.

Σκορ τρίτης περιόδου, ήταν το 56-50.

Στην αρχή του τελευταίου δεκαλέτπου, ο Χάντσον με δυο ελεύθερες βολές έφερε το ματς στο -4 για τη Λάρισα και το σκορ έγινε 56-52. Ωστόσο η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και με εύστοχο τρίποντο του Φιλιππάκου και δίποντο του Βαουλέτ, το σκορ έγινε 61-54.

Ο Κίνο Κολόμ στα 6.54′ πριν το τέλος του αγώνα ευστόχησε σε τρίποντο, διαμορφώνοντας το 67-55. Οι φίλοι της ΑΕΚ, δονούσαν την ατμόσφαιρα του κλειστού των Λιοσίων, με τα συνθήματα τους.

Ο Γέλοβατς, με νέο δίποντο έκανε το 70-55 για την ΑΕΚ, βάζοντας «φωτιά» στην «κιτρινόμαυρη» κερκίδα. Ο άσος της «Ένωσης» με δικό του τρίποντο διαμόρφωσε και το 73-59, φτάνοντας τους 21 πόντους.

Ωστόσο μετά από ένα άσχημο χτύπημα, ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής, τραυματίστηκε στο μάτι και βγήκε εκτός αγώνα.

Στη συνέχεια ο Κίνο Κολόμ και ο Ζάρας, διαμόρφωσαν το 76-61 και ο Παναγιώτης Φιλιππάκος, με γκολ φάουλ, έκανε το 78-61. Πάντα σε διψήφιες διαφορές και άνετη η «Βασίλισσα» του Στέφανου Δέδα.

Στην τελική ευθεία της αναμέτρησης η εικόνα των δυο ομάδων δεν άλλαξε. Τελικό σκορ ήταν το 81-69.

Η ΑΕΚ μπήκε με ιστορική νίκη και γιορτή στο νέο της γήπεδο στα Λιόσια.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-29, 56-50, 81-69

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…