Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Βεζένκοφ: «Ο Σπανούλης ήταν παράδειγμα σε όλα» [pic]

Βεζένκοφ: «Ο Σπανούλης ήταν παράδειγμα σε όλα» [pic]

vezenkov OLYMPIACOS PANATHINAIKOS 768x490 1 jpg

Ο Βεζένκοφ είναι πλεόν…παλιός στον Ολυμπιακό. Έτσι, ο Βουλγαροκύπριος φόργουορντ, λεχει ζήσει για τα καλά τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Σάσα, τόνισε ότι το work ethic και το πνεύμα νικητή του μέχρι πρότινος μεγάλου ηγέτη των «ερυθρολεύκων» ήταν απίστευτο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: « Δεν ήθελε να χάσει ούτε στο playstation».

Τέλος, ο «Βέζε», σχολίασε ακόμα, το ενδεχόμενο να είναι ο καλύτερος Κύρπιος μπασκετμπολίστας, αλλά και την εμπειρία του στη Μπαρστσελόνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βεζένκοφ στο basketnews.com:

Για το ενδεχόμενο να είναι ο καλύτερος Κύπριος μπασκετμπολίστας: «Πραγματικά δεν ξέρω. Έζησα στην Κύπρο μέχρι τα 14. Νιώθω σαν το σπίτι μου. Η οικογένειά μου και οι φίλοι ζουν ακόμη εδώ. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στην Κύπρο, αλλά αν πιστεύει κάποιος πως είμαι ο καλύτερος, είναι αρκετά τιμητικό για εμένα».

Για την επιλογή της Εθνικής Βουλγαρίας: «Η οικογένειά μου και οι γονείς μου κατάγονται από εκεί και μεγάλωσαν στην Βουλγαρία. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επιλογής μου. Όπως είπα, αγαπώ και τις τρεις χώρες (σ.σ. Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία) και η καθεμιά από αυτές μου έδωσε πάρα πολλά. Αλλά επειδή η οικογένειά μου προέρχεται από την Βουλγαρία επέλεξα να αγωνιστώ με εκείνη την Εθνική».

Για την εμπειρία του στην Μπαρτσελόνα: «Ποτέ δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου, οπότε θα έκανα ξανά το ίδιο. Έμαθα εκεί πώς από τα χαμηλά να πατάω ξανά στα πόδια μου. Τι πήγε στραβά; Κατά την διάρκεια της πρώτης χρονιάς σίγουρα δεν ήμουν έτοιμος. Η Euroleague είναι άλλο επίπεδο και απλώς αντιμετώπισα την πραγματικότητα. Έπειτα, για τον επόμενο 1-1,5 χρόνο όλα κυλούσαν ομαλά. Η ομάδα δεν ήταν καλά, είχαμε αλλαγές προπονητών και αποχωρήσεις παικτών αλλά είχα καθιερωθεί. Ένας προπονητής ήρθε, δεν με είχε στα πλάνα του, δεν με άφηνε να παίξω, οπότε απλώς συνέχιζα να προπονούμαι. Μετά, ήρθα στον Ολυμπιακό όπου νιώθω υπέροχα».

Για την συνεργασία του με τον Σπανούλη: «Έμαθα από αυτόν τι σημαίνει work ethic, το πώς να κάνω κάποια πράγματα. Είναι πραγματικός επαγγελματίας, θέλει να κερδίζει στα πάντα, ακόμη και εκτός μπάσκετ σε ένα παιχνίδι Playstation! Αυτό είναι ένα χάρισμα, ένα στοιχείο του χαρακτήρα του. Είμαι ευλογημένος που έπαιξα μαζί του».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …