Κεντρική Ψαγμένα Πρίντεζης – «Είναι από τους ανθρώπους που με σημάδεψαν»

Πρίντεζης – «Είναι από τους ανθρώπους που με σημάδεψαν»

pri ivkovits 820x490 1

Θλίψη σε όλο τον χώρο του μπάσκετ προκάλεσε η είδηση το πρωί της Πέμπτης, ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «έφυγε» από τη ζωή. Ο Γιώργος Πρίντεζης, μίλησε στον Over FM 104,9 και την εκπομπή OverAge με τον Γιώργο Κογκαλίδη, για αυτή την απώλεια. Τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο «Ντούντα» ήταν ένας πολύ μεγάλος δάσκαλος. Όχι μόνο του ευρωπαϊκού, αλλά του παγκόσμιου μπάσκετ.

 

Διαβάστε όσα ανέφερε ο Γιώργος Πρίντεζης:

«Είναι όλα μέσα στη ζωή. Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Ξέρουμε ποιος ήταν ο Ίβκοβιτς. Δεν θέλω να αδικίσω κανέναν άλλον. Ο Ίβκοβιτς ήταν ξεχωριστός. Μπου έδωσε πολύ μεγάλη ελευθερία. Με αγαπούσε. Είχε καταφέρει να γνωρίσει το σεβασμό όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αλλά σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να ήμαστε όλοι πάρα πολύ τυχεροί και ευλογημένοι που τον είχαμε.

Εγώ είμαι ένας από τους ανθρώπους που με σημάδεψαν. Ειδικά όσον αφορά το ποιος είμαι. Αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι. Διαμόρφωσε την την αθλητική προσωπικότητά μου. Μου είχε δώσει τεράστια ελευθερία. Και αυτό του το χρωστάω. Θυμάμαι κατά τη διάρκεια του τελικού στην Κωνσταντινούπολη που δεν ήμασταν καλοί, προτίμησε αντί να μιλήσει σε όλους, να πιάσει τον Βασίλη που ήταν αρχηγός. Και με αυτά που του είπε καταλάβαμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε. Και αυτό κάναμε. Και τελικά κατακτήσαμε την Ευρώπη.

Από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, ήθελε να ξέρει τα πάντα. Για ότι γίνεται στην ομάδα. Και εντός και εκτός γραμμών. Είχε πάρα πολλά τρικ, όσον αφορά το ότι μπορούσε να πάρει από εσένα το 100%. Ήξερε πως να δίνει ρόλος σε μια ομάδα. Και να παίρνει τον καλύτερο εαυτό από κάθε παίκτη.

Ήταν ένας προπονητής όπου άμα σε αγαπάει και σε πιστεύει είσαι ευλογημένος. Και ευτυχώς εγώ ήμουν ένας από αυτούς. Γιατί υπήρχαν και αυτοί που δεν τους πίστευε πάρα πολύ και η ζωή τους ήταν πολύ δύσκολη. Δεν μπορώ να κρατήσω μόνο μια ιστορία. Μπορώ να θυμηθώ πάρα πολλές στιγμές».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Στους Καβαλίερς με συμβόλαιο 10 ημερών ο Μάρκους Μόρις

Στους Καβαλίερς  ο Μόρις. Το Κλίβελαντ έχει τρεις βασικούς στα… πιτς, λόγω τραυματισμών κα…